«ΟΙΚΟλογήματα» Project "Παιδιά σε δράση! Η ώρα για να σώσουμε τη Γη μας έχει φτάσει!"

1306 Views
«ΟΙΚΟλογήματα» Project «ΟΙΚΟλογήματα» Project "Παιδιά σε δράση! Η ώρα για να σώσουμε τη Γη μας έχει φτάσει!"

«ΟΙΚΟλογήματα» Project
«Παιδιά σε δράση! Η ώρα για να σώσουμε τη Γη μας έχει φτάσει!»
 
 
Το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το project «ΟΙΚΟλογήματα», ένα ψηφιακό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα οικολογικού χαρακτήρα που βασίζεται στην σειρά βιβλίων «ΟΙΚΟλογήματα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο κύριος άξονας της δράσης έχει θέμα το θέατρο, το περιβάλλον, την οικολογία και την κλιματική αλλαγή. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο που οφείλει και πρέπει να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Στόχος της δράσης είναι η μέσω της τέχνης ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη, έτσι ώστε να γίνουν μελλοντικοί πολίτες με οικολογική συνείδηση.

Η ψηφιακή θεατροπαιδαγωγική δράση «ΟΙΚΟλογήματα» αποτελείται από 3 video, τα οποία είναι αναρτημένα και δωρεάν προσβάσιμα για όλους στο κανάλι του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο YouTube. Αυτά τα video μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς είτε το καθένα ξεχωριστά, είτε σαν μία συνέχεια στη θεματική της οικολογίας και του περιβάλλοντος. Κάθε video παρουσιάζει σε δραματοποιημένη μορφή στοιχεία από την πλοκή της δράσης των παραμυθιών –τα οποία έχουν διασκευαστεί με αυτόν τον άξονα– και στο τέλος του κάθε video προτείνεται ένα θεατρικό παιχνίδι με αφορμή τη δράση που παρακολουθήσαμε. Οι ηθοποιοί αφηγούνται και παρουσιάζουν την δράση μέσα από θεατρικές τεχνικές και έπειτα παρουσιάζουν το παιχνίδι του κάθε video, ώστε τα παιδιά που παρακολουθούν να μπορούν με το τέλος του κάθε video να παίξουν μόνα τους το παιχνίδι.


Το project «ΟΙΚΟλογήματα» μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του σχολείου, αλλά και από μικρές παρέες παιδιών εξωσχολικά προκειμένου να περάσουν δημιουργικά και ουσιαστικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η ψηφιακή θεατροπαιδαγωγική δράση «ΟΙΚΟλογήματα» παρουσιάζεται σε διασκευή-σχεδιασμό από την Ιωάννα – Μαρκέλλα Χαλκιά, σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη και εικαστικά-κοστούμια Σοφίας Τσιριγώτη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Γραμματικόπουλος, Μαρία Καραγκιοζίδου & Σταυρούλα Κουλούρη. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Κώστα Αμοιρίδη, η βιντεοληψία του Γιάννη Εμμανουηλίδη και του Γιάννη Σαρόγλου, η ηχοληψία του Σίμου Λαζαρίδη και το μοντάζ της Στεφανίας Ντόκου.

Η θεατροπαιδαγωγική δράση «ΟΙΚΟλογήματα» επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
με 0 Σχόλια 3362 Views

Χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους 10 παραστάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει στις πρώτες θέσεις Η 1η Ψηφοφρία συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαίου Για να ψηφίσεις κλικ ΕΔΩ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή