Άκου στο Δεύτερο Πρόγραμμα: «Η συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη και η παράσταση αρχίζει!

1535 Views
 Άκου στο Δεύτερο Πρόγραμμα: «Η συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη και η παράσταση αρχίζει! Άκου στο Δεύτερο Πρόγραμμα: «Η συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη και η παράσταση αρχίζει!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!
«Η συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη
Πρεμιέρα στο ραδιόφωνο – Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 21:00

Ακόμα μία ραδιοφωνική πρεμιέρα θα απολαύσουν οι ακροατές στο πλαίσιο του θεατρικού μαραθωνίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 21:00, θα ακούσουμε στο Δεύτερο Πρόγραμμα το θεατρικό έργο «Η συναναστροφή» μιας από τις δυναμικότερες μορφές της ελληνικής δραματουργίας, της Λούλας Αναγνωστάκη. Τη σκηνοθεσία, σε αυτή τη φρέσκια ραδιοφωνική μεταφορά, υπογράφει η Αργυρώ Χιώτη. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1967 στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά.

Για τους χαρακτήρες του έργου η ίδια η Λούλα Αναγνωστάκη έχει γράψει: «Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και ως το τέλος δεν θα ενδιαφερθούν καν να γνωριστούν. Κι, ωστόσο, συνδέονται με κάτι κοινό: και τα οκτώ (πρόσωπα) τη συγκεκριμένη στιγμή που εμφανίζονται στο έργο και στη συνέχειά του έχουν φτάσει στις ακρότατες προεκτάσεις των ανθρωπίνων καταστάσεων που εκπροσωπούν. Ο φόβος, η αγωνία, η αγάπη, ο θάνατος, ό,τι υπάρχει στο καθένα έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους ή περίπου, κι έτσι ξένα κι ανυπεράσπιστα θα αντιμετωπίσουν μαζί γεγονότα που δεν τα θέλησαν και δεν τα προκάλεσαν».


Η σκηνοθέτις Αργυρώ Χιώτη σημειώνει για τη συγκεκριμένη ραδιοφωνική μεταφορά: «H συναναστροφή» αποτελεί ένα έργο που απαντά με εξαιρετικά επίκαιρο τρόπο στην πραγματικότητα που βιώνουμε, ανοίγοντας τόσο υπαρξιακούς όσο και μεταφυσικούς προβληματισμούς. Ο ιδιαίτερος σκηνικός χώρος του παλαιοπωλείου προσφέρεται για τη δημιουργία ενός πλούσιου ηχοτοπίου που διατρέχει το έργο καθ’ όλη τη διάρκειά του και συλλειτουργεί με τη μουσικότητα που υπάρχει εγγενής στη γραφή της Λούλας Αναγνωστάκη. Ο ισχυρός και ιδιαίτερος κόσμος που χτίζεται, βασισμένος στη δύναμη της φωνής, την εσωτερικότητα των ηθοποιών και το ηχοτοπίο που τους περιβάλλει, αποτελεί μια εργασία πάνω στη χορικότητα και τη μουσικότητα στη ραδιοφωνική απόδoση ενός θεατρικού έργου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Τριανταφυλλίδου (Βασιλική), Αργυρώ Χιώτη (Όλγα), Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη (Μαίρη), Νίκος Καραθάνος (Γέρος), Αγγελική Παπούλια (Γυναίκα), Φιντέλ Ταλαμπούκας (Μιχάλης), Έκτορας Λιάτσος (Μάκης), Άρης Μπαλής (Γιώργος), Αγγελική Καρυστινού (εκφωνήτρια)

 
Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Η συναναστροφή» 
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στις 21:00
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο
Live Streaming: www.deftero.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
με 0 Σχόλια 3360 Views

Χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους 10 παραστάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει στις πρώτες θέσεις Η 1η Ψηφοφρία συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαίου Για να ψηφίσεις κλικ ΕΔΩ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή