Σύλλογοι Σπουδαστών στον αγώνα για άμεσο άνοιγμα των Καλλιτεχνικών σχολών.

1263 Views
Σύλλογοι Σπουδαστών στον αγώνα για άμεσο άνοιγμα των Καλλιτεχνικών σχολών. Σύλλογοι Σπουδαστών στον αγώνα για άμεσο άνοιγμα των Καλλιτεχνικών σχολών.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.
 
Η χθεσινή πρωτοφανής, συγκέντρωση απέδειξε ότι οι σπουδαστές μπορούμε όταν οργανωνόμαστε, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όταν διεκδικούμε να έχουμε αποτελέσματα.
 
Το Υπουργείο κάτω από το βάρος όλης της δραστηριότητας μας αυτό το διάστημα, των επιστολών που έχουμε στείλει, των 2 καλεσμάτων σε ραντεβού όπου μας έχουν αναβάλλει και, εν τέλει, της χθεσινής μας επιτυχημένης κινητοποίησης, αποφάσισε να μας ακούσει!
 
Την Τετάρτη, 13/1/21 , το ΥΠΠΟΑ έστειλε email στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας όπως και στα Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και της ΚΣΟΤ, προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, λέγοντας ότι παίρνει υπόψη τις διεκδικήσεις μας, καλώντας μας σε συνάντηση την Πέμπτη 21/1/21, θέλοντας ουσιαστικά να αναβάλλει την χθεσινή προγραμματισμένη κινητοποίηση!
 
Σωστά ο Σύλλογος μας προχώρησε στην πραγματοποίηση της κινητοποίησης μας, κατορθώσαμε το ΥΠΠΟΑ να δεχτεί εκείνη την ώρα αντιπροσωπεία.
 
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού Θεάτρου και Κινηματογράφου, την προσωρινή πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μία εκπρόσωπο του ΔΣ του Συλλόγου της ΚΣΟΤ.
 
Συζητήσαμε με τον υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για τις ανάγκες των σχολών, τα αιτήματα και τις προτάσεις μας.
 
Καταθέσαμε τα αιτήματα μας για άμεσο άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οικονομική στήριξη των σπουδαστών.
 
Αναδείξαμε επίσης την ανάγκη ύπαρξης ενιαίου σχεδίου για την επαναλειτουργία και την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις σχολές μας.
 
Οι εκατοντάδες σπουδαστές που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, διεκδικώντας τα αυτονόητα, ανάγκασαν το υπουργείο να δεσμευτεί για το πιο επείγον από τα αιτήματα μας αυτή τη στιγμή: να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας.
 
Σήμερα κιόλας, περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης του υπουργείου με τη επιτροπή λοιμωξιολόγων για το αν και πότε θα συμβεί αυτό, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ορίστηκε νέα συνάντηση των εκπροσώπων μας με το υπουργείο προκειμένου να συζητήσουμε εκτενέστερα και για όλα τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά ζητήματά μας.
 
Ασφαλώς, έχουμε πείρα από κυβερνητικές δεσμεύσεις και ξέρουμε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από καμία υπόσχεση, καθώς παρά τις υποσχέσεις τους από την προηγουμένη καραντίνα, μετά από αντίστοιχη συνάντηση μαζί τους το καλοκαίρι, έπειτα από ακόμα μία ακόμα κινητοποίηση, ξέρουμε όλοι την σημερινή κατάσταση.
 
Ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος είναι αυτός της οργάνωσης και της διεκδίκησης.
 
Η μεγαλύτερη νίκη μας, είναι η ενότητα μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, πιο δυναμικά μέχρι να καταφέρουμε να σπουδάζουμε την τέχνη μας χωρίς εμπόδια, μέχρι να κατακτήσουμε τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Από τον Τζώρτζογλου στην Μιχαλοπούλου: Αυτοί είναι οι 14 επίδοξοι αγρότες της Φάρμας
Από τον Τζώρτζογλου στην Μιχαλοπούλου: Αυτοί είναι οι 14 επίδοξοι αγρότες της Φάρμας
με 0 Σχόλια 802 Views
Oι παίχτες καλούνται να ζήσουν ως αγρότες, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Βαθιά μέσα στο δάσος, σε ένα ξέφωτο ανάμεσα σε έλατα. Ένα αγρόκτημα 23 στρεμμάτων. Εκεί θα βρίσκεται «Η Φάρμα».
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή