Ένα καλλιτεχνικό γεγονός για τα δικαιώματα των ζώων στα Σφαγεία της Υδρας

547 Views
Ένα καλλιτεχνικό γεγονός για τα δικαιώματα των ζώων στα Σφαγεία της Υδρας Ένα καλλιτεχνικό γεγονός για τα δικαιώματα των ζώων στα Σφαγεία της Υδρας

 

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε, ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός στα σφαγεία της Ύδρας στο λεγόμενο «Slaughterhouse», στο μέρος όπου έχουν γίνει επανελλειμμένως ενδιαφέρουσες εκθέσεις με ξένους καλλιτέχνες. 


Φέτος, ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης David Shrigley, παρουσίασε στο κοινό την ζωή μιας ομάδας κατσικιών σε μία φάρμα της Αγγλίας!

Ο καλλιτέχνης ήθελε για ακόμη μία φορά, το κοινό να δει από κοντά, τα ωραία αυτά και τόσο χρήσιμα ζώα, γι’αυτό και το γεύμα που ακολούθησε ήταν γεύμα χορτοφαγίας. 

Μπροστά στο σφαγείο το τόσο καταθλιπτικό που φέρνει παλιές μνήμες, οι ξένοι καλλιτέχνες που ήρθαν στην`Υδρα καλεσμένοι όλοι από τον γνωστό συλλέκτη Δάκη Ιωάννου, απήλαυσαν μια ήρεμη θάλασσα, ένα ηλιοβασίλεμα κι ένα φεγγάρι καινούριο.

Εμφανίσεις περίεργες, ρούχα και καπέλα, άφθονα ποτά και εδέσματα, ακολούθησαν...

Η έκθεση πραγματεύτηκε ένα θέμα καίριο όσο και αρχέγονο. Την εξαρτώμενη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και την τροφή, αλλά αλληγορικά το αν αυτό είναι σωστό, δηλαδή αν πρέπει ο άνθρωπος να τα σκοτώνει για να επιβιώσει ο ίδιος. `Αλλωστε, στην `Υδρα, το Πάσχα ήταν έθιμο να φορτώνουν τα αθώα αυτά ζώα σε γαϊδουράκια με κατεύθυνση τα σφαγεία.

Ηλιοβασίλεμα στην`Υδρα. Στην μέση του λιμανιού, ένα ωραίο παλιό καϊκι που βγήκε πρώτο σε αγώνες στις Σπέτσες, στολισμένο με σημαίες περίμενε τον κόσμο που κατηφόριζε.

Η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, είχε φέρει τις ωραίες και γνωστές καλλιτεχνικές της δημιουργίες για να τις παρουσιάσει κι αυτή, στο κοινό. 

Ο David Shrigley γεννήθηκε το 1968 στο Macclesfield της Αγγλίας και ζει και εργάζεται στο Brighton της Αγγλίας.Ο Shrigley, υποψήφιος για το Turner Prize του 2013, είναι ευρέως γνωστός για την ιδιαίτερη τεχνική του στο σχέδιο. Τα έργα του σχολιάζουν µε σατυρικό τρόπο καθηµερινές καταστάσεις και διαπροσωπικές σχέσεις. Εκτός από το σχέδιο που αποτελεί τον πυρήνα της δηµιουργίας του, ο Shrigley χρησιµοποιεί ένα ευρύ φάσµα υλικών και τεχνικών µέσων συµπεριλαµβανοµένης της γλυπτικής, των εγκαταστάσεων, του animation, της ζωγραφικής, της φωτογραφίας και της µουσικής.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Γάμους με 1.500 άτομα ετοιμάζουν στο Ηράκλειο γιατί «εμάς δεν μας πιάνει ο κορονοϊός»
Γάμους με 1.500 άτομα ετοιμάζουν στο Ηράκλειο γιατί «εμάς δεν μας πιάνει ο κορονοϊός»
με 0 Σχόλια 817 Views

 Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία η οποία μου ζήτησε υπηρεσίες σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου για γάμο παρουσία 1.500 ατόμων.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή