Ζητούνται εθελοντές να καθαρίσουν την ακτή Σοφούλη.

480 Views
Ζητούνται εθελοντές να καθαρίσουν την ακτή Σοφούλη. Ζητούνται εθελοντές να καθαρίσουν την ακτή Σοφούλη.

Ζητούνται εθελοντές να καθαρίσουν την ακτή Σοφούλη.

           Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό της ακτής και του βυθού του Κελλάριου όρμου, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, από τις 11:00 έως τις 13:00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Καθαρισμού Ακτών 2014.
           Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) που συντονίζει την εκστρατεία στην Ελλάδα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ocean Conservancy και έχει ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη καθαρισμού ακτών (σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος.
           Στην επιχείρηση καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής θα πάρουν μέρος ο Σύλλογος Φίλων Υποβρύχιου Κυνηγιού Θεσσαλονίκης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης (παιδικό τμήμα) και o Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων (παιδικό τμήμα).
           Για το τμήμα της ακτής θα επιχειρήσουν η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης και η περιβαλλοντική ομάδα “GreenClub Ευρωγνώση - Χαριλάου”, παρουσία μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
           Ο καθαρισμός του βυθού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην περιοχή, με επιπλέον στόχο την αποτύπωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου του Κελλάριου Όρμου. Οι διαδικασίες καθαρισμού γίνονται με την έγκριση της Ενάλιας Εφορίας Αρχαιοτήτων, της 9ης ΕΒΑ και της ΙΣΤ΄ ΕΚΠΑ.
           Με το τέλος της δράσης θα πραγματοποιηθούν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από μέλη του Σωματείου Τέχνης «Μορφογέννεσις» και τον ζωγράφο - εικαστικό Γ. Κοσμίδη, ο οποίος θα παραδώσει αναμνηστικά στις συμμετέχουσες ομάδες.
            Η επιχείρηση καθαρισμού διοργανώνεται σε ετήσια βάση, από το 2011, με τη συμμετοχή ομάδων της πόλης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
            Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούνται στο θαλάσσιο οικοσύστημα από τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων πλαστικού, γεγονός που προκύπτει και από τα ειδικά δελτία καταγραφής απορριμμάτων, τα οποία συμπληρώνονται κάθε φορά σε ανάλογες δράσεις.
            Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την καμπάνια υπό τον τίτλο “Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό” την οποία εγκαινίασε σε συνεργασία με φορείς, ιδιώτες και σχολεία της πόλης, την άνοιξη του 2014, συνεχίζει τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.  
            Το ραντεβού με τις ομάδες και τους εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον καθαρισμό του Κελλάριου όρμου δίνεται για την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στις 11:00, στην παραλία, στο τέρμα της οδού Μ. Κάλλας - αρχή οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη. Οι συμμετέχοντες ενδείκνυται να έχουν μαζί τους καπέλο και νερό. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή