Δεν είναι αστείο! Τσιμπούρι μετατρέπει σε χορτοφάγο τον άνθρωπο που θα τσιμπήσει –η χαρά των ζώων.

448 Views
Δεν είναι αστείο! Τσιμπούρι μετατρέπει σε χορτοφάγο τον άνθρωπο που θα τσιμπήσει –η χαρά των ζώων. Δεν είναι αστείο! Τσιμπούρι μετατρέπει σε χορτοφάγο τον άνθρωπο που θα τσιμπήσει –η χαρά των ζώων.

Δεν είναι αστείο! Τσιμπούρι μετατρέπει σε χορτοφάγο τον άνθρωπο που θα τσιμπήσει –η χαρά των ζώων.

   Ένα τσιμπούρι που έλαβε το προσωνύμιο Lone Star (Μοναχικό Αστέρι, κατά το Lone Star State που ονομάζεται η Πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ, αλλά Amblyomma americanum κατά το επιστημονικότερο) μετατρέπει σε χορτοφάγο τον άνθρωπο που θα τσιμπήσει αφού του προκαλεί αλλεργία στο κρέας και τα γαλακτοκομικά.
   Σύμφωνα με διεθνή Μέσα,το τσιμπούρι μεταφέρει το σάκχαρο γαλακτόζη-άλφα-1,3-γαλακτόζη (άλφα-γαλακτόζη για λόγους συντομίας),που υπάρχει στο κόκκινο κρέας αλλά όχι στον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδρά έντονα και να προκαλείται αλλεργία στο κρέας.
   Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ, το τσιμπούρι (μετά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή γαλακτοκομικών προϊόντων) προκαλεί κνίδωση, αναπνευστικά προβλήματα, υπόταση, ακόμα και αναφυλακτικό σοκ.
  Σύμφωνα με την αλλεργιολόγο, Έριν Μακιντι, δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη αλλεργία παρά μόνο για τα συμπτώματά της με τη χορήγηση αντισταμινικών και επινεφρίνης. Έτσι το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ασθενής είναι να αντιμετωπίσει την αλλεργική αντίδραση, αποφεύγοντας να φάει κρέας.
“Η καλύτερη θεραπεία είναι να μη σε τσιμπήσε ξανά”, σημειώνει η Μακιντι.
Πολλά άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν και πλέον είναι χορτοφάγοι για να μην πάθουν πάλι αλλεργία.
   Το συγκεκριμένο τσιμπούρι ενδημεί κυρίως στις νοτιοδυτικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παρόμοιες αλλεργίες έχουν καταγραφεί στις Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα.
   Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο τσιμπούρι στην Αυστραλία ονομάζεται Paralysis Tick (Ixodes holocyclus), ενώ στην Ευρώπη το λεγόμενο Castor Bean (Ixodes ricinus), το οποίο απαντάται και στη χώρα μας και μπορεί επίσης να μεταδώσει ιογενή εγκεφαλίτιδα και τη νόσο του Lyme.
Απο -econews

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
με 0 Σχόλια 765 Views

 Ταξίδια θάρρους, ελπίδας, γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που παλεύουν και καταφέρνουν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή