Από το ειδικό δημοτικό της Σχολής Τυφλών η έναρξη του φιλοζωικού προγράμματος στα σχολεία

614 Views
Από το ειδικό δημοτικό της Σχολής Τυφλών η έναρξη του φιλοζωικού προγράμματος στα σχολεία Από το ειδικό δημοτικό της Σχολής Τυφλών η έναρξη του φιλοζωικού προγράμματος στα σχολεία

Από το ειδικό δημοτικό της Σχολής Τυφλών η έναρξη του φιλοζωικού προγράμματος στα σχολεία


Έναν πολύ ξεχωριστό συμμαθητή, τον αξιαγάπητο Άξελ, υποδέχθηκαν σήμερα τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό δημοτικό σχολείο της Σχολής Τυφλών. Τις συστάσεις των μικρών μαθητών με τον Άξελ ανέλαβε να κάνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που βρέθηκε στο σχολείο μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, με την ευκαιρία της έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοζωίας στα σχολεία, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.).

Για να πάει σήμερα στο σχολείο, ο Άξελ φόρεσε το παπιγιόν του. Στα παιδιά από το ειδικό δημοτικό σχολείο της Σχολής Τυφλών δίδαξε με την παρουσία του την αξία της συνύπαρξης με τα ζώα, την ενσυναίσθηση, την άδολη αγάπη και την υπευθυνότητα. Τα παιδιά τον ευχαρίστησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προσφέροντάς του απλόχερα χάδια αλλά και λιχουδιές.

Εξάλλου, οι μικροί μαθητές του ειδικού δημοτικού σχολείου της Σχολής Τυφλών έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του Άξελ, που τους τη διηγήθηκε η ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. Κατερίνα Παπαποστόλου. Ο Άξελ ήταν αδέσποτος και είχε υποστεί κακοποίηση. Όμως με τη θετική εκπαίδευση που έλαβε μετά τη διάσωσή του συμμετέχει σε φιλοζωικά προγράμματα στα σχολεία, δουλεύοντας μάλιστα κυρίως με παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ειδικής αγωγής.

Το φιλοζωικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς θα εξελιχθεί σε ειδικά σχολεία. Από τον Σεπτέμβριο ο Άξελ μαζί με τη Διώνη και τον Πόθο -ακόμη δύο σκυλάκια που υπήρξαν αδέσποτα και κακοποιημένα, αλλά διασώθηκαν κι έλαβαν ειδική εκπαίδευση- θα επισκεφθεί και σχολεία γενικής αγωγής στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ
με 0 Σχόλια 2791 Views
....πήρε χθες σάρκα και οστά στην σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρασύροντας το κοινό σε ένα ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης 
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη