Ο μόνος τρόπος να εξαφανιστούν τα σκουπίδια είναι να σταματήσεις να τα παράγεις.

555 Views
Ο μόνος τρόπος να εξαφανιστούν τα σκουπίδια είναι να σταματήσεις να τα παράγεις. Ο μόνος τρόπος να εξαφανιστούν τα σκουπίδια είναι να σταματήσεις να τα παράγεις.

 
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
 
Το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά
 
Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ποικίλες δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος .
 
Οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μαθητές και ενήλικες είχαν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς και μεγάλους δημότες σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να τους περάσουν το μήνυμα ότι μπορούμε να ζήσουμε σε μία κοινωνία χωρίς απόβλητα αν δώσουμε πνοή στα παλιά μας αντικείμενα.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, 5 Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στην Πλατεία Σκρα, με τη συμμετοχή του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς σε ψυχαγωγική - εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης». Εκείνη την ημέρα τα παιδιά, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ψυχαγωγήθηκαν με δράσεις και παιχνίδια και εξοικειώθηκαν   με την ιδέα της ανακύκλωσης συσκευασιών. Ειδικότερα, οι μαθητές έμαθαν για τα υλικά συσκευασίας που απορρίπτονται στον μπλε κάδο, έτσι ώστε στο μέλλον να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης και παράλληλα να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους να συμμετάσχουν και αυτοί.
 
Το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό δημιουργικό εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης. Κατασκευάστηκαν από πηλό, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκαν ψηφιδωτά από χαρτόνι και πλαστικά καπάκια.
 
Το απόγευμα της ίδια μέρας υλοποιήθηκε στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού ανοιχτή εκδήλωση επαναχρησιμοποίησης μεταχειρισμένων ρούχων, με την υποστήριξη της «EAST WEST GREECE - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ». Με πολλή φαντασία παλιά υφάσματα φαντασία μετατράπηκαν σε νέα χρηστικά αντικείμενα.
 
Παράλληλα υλοποιήθηκε διαγωνισμός graffiti με περιβαλλοντικό θέμα. Οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες χρωμάτισαν τρεις κάδους ανακύκλωσης ρούχων με σκοπό να περάσουν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα.
 
Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς, το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση διασκέδασε μικρούς και μεγάλους με την παράστασή του «Ο Καραγκιόζης και η μόλυνση του Περιβάλλοντος», περνώντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό του μήνυμα.
 
Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου, το πρωί, στο Πάρκο Χαμένων Πατρίδων, μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης. Κατασκεύασαν γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς επίσης και έργα τέχνης με την τεχνική quilling.
 
Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς με τους μαθητές και τους καθηγητές τους υλοποίησαν τη δράση «Φυτεύουμε τον κήπο μας» με τη φύτευση εποχιακών φυτών στον κήπο του σχολείου τους.
 
Στις 11 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη,στον χώρο του Πολιτιστικού Πολυλειτουργικού Κέντρου Καλαμαριάς (Ανδρ. Παπανδρέου), μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Οι μήνες» από την θεατρική ομάδα «Ο μικρός Βορράς».
 
Παράλληλα, το πρωινό της ίδιας μέρας, μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς συμμετείχαν στην φύτευση εποχιακών φυτών διαμορφώνοντας τον κήπο του σχολείου τους. 
 
Σημειώνεται ότι σε πολλές από τις δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος συμμετείχαν και προσφυγόπουλα με πρωτοβουλία του προγράμματος REACT.
 
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου, κ. Φωτόπουλος ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν (δασκάλους, μαθητές, εμψυχωτές, μεμονωμένους πολίτες) τόσο στην οργάνωση όσο και την υλοποίηση των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος η οποία αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη της Καλαμαριάς.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με την ...ανυπόμονη και γκρινιάρα stand up comedian (και νομικό) Νεφέλη Μεγκ
In TempoThess με την ...ανυπόμονη και γκρινιάρα stand up comedian (και νομικό) Νεφέλη Μεγκ
με 0 Σχόλια 495 Views
Ποδαρικό στο #InTempoThess κάνει η Νεφέλη Μεγκ, μια νομικός/standup comedian με αστείρευτο χιούμορ. Πώς βρέθηκε όμως από τα δικαστήρια στη σκηνή να ασχολείται με το standup;  Γράφει η Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή