Ποιος είναι ο σκύλος που επιλέγουν τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός

704 Views
Ποιος είναι ο σκύλος που επιλέγουν τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός Ποιος είναι ο σκύλος που επιλέγουν τα Σώματα Ασφαλείας και ο Στρατός

 


Τόσο ο στρατός, όσο και τα σώματα ασφαλείας, επιλέγουν μία συγκεκριμένη ράτσα σκύλου για να εκπαιδευτεί για διάφορες επικίνδυνες και απαιτητικές αποστολές. Επιλέγεται ως σκύλος φύλαξης, ανίχνευσης και ανεύρεσης ναρκωτικών και εκρηκτικών, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στα κυναθλήματα «ακτινοβολεί» τόσο, ώστε αφήνει τους «αντιπάλους» στη σκιά του.

Είναι ο σκύλος της φυλής Μαλινουά, που χαίρεται να… εργάζεται. Πρόθυμος, συνεργάσιμος, οξυδερκής, δραστήριος, είναι ο σκύλος που κρέμεται από τα χείλη του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα του.

Το Μαλινουά ανήκει στους βελγικούς ποιμενικούς και είναι ένας εκ των τεσσάρων τύπων της φυλής (Μαλινουά, Γκρένενταλ, Τερβίρεν, Λακενουά). Το 1881 ιδρύθηκε στο Βέλγιο ο πρώτος όμιλος βελγικών ποιμενικών, και ξεκίνησε την αρχική απογραφή των σκύλων.

Εμφάνιση

Το Μαλινουά είναι ένας ισορροπημένος, τετράγωνος σκύλος. Συγκεκριμένα, παρατηρώντας τον από το πλάι, η πάνω γραμμή του σώματος με τα μπροστινά πόδια φαίνονται σαν να σχηματίζουν τετράγωνο.

Είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους, τα αυτιά είναι τριγωνικά και στητά. Ο αρσενικός είναι πιο εντυπωσιακός σε σύγκριση με το θηλυκό. Το τρίχωμά του είναι κοντό και πυρόξανθο, με μαύρη μάσκα, μαύρα αυτιά, και δεν έχει ανάγκη μεγάλης περιποίησης.

Υγεία

Είναι σκύλος με καλή υγεία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Χαρακτήρας – Προσωπικότητα

Η ευφυΐα του και η αστείρευτη διάθεση να κάνει πράγματα σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του, τον κάνει ιδανικό σκύλο εργασίας. Είναι φυλή που μπορεί να κάνει οποιοδήποτε κυνάθλημα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που επιλέγεται κατά κόρον από τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό όλου του κόσμου (ανίχνευση ναρκωτικών, εκρηκτικών, φύλαξη χωρών, κτλ).

Μπορεί να συμβιώνει αρμονικά μέσα στην οικογένεια, αρκεί από πολύ νωρίς να γίνει η απαραίτητη κοινωνικοποίηση. Με τα παιδιά μπορεί να δημιουργήσει άριστες σχέσεις.

Δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν μαζί του, καθώς μπορεί να γίνει νευρικός.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευσή του είναι απαραίτητο να ξεκινήσει σε μικρή ηλικία για να μπουν σωστές βάσεις, ούτως ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Πρέπει να έρθει σε επαφή, από πολύ νωρίς, με τα όποια ερεθίσματα θα συναντήσει στο υπόλοιπο της ζωής του.

Σε γενικές γραμμές είναι ένας σκύλος ανθρωποκεντρικός, ακούραστος, ατρόμητος, δυνατός, γεμάτος ζωντάνια. Είναι η καλύτερη παρέα».

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή