Σκύλοι Καρελίας στο πρόγραμμα προστασίας της Ελληνικής Αρκούδας.

2050 Views
Σκύλοι Καρελίας στο πρόγραμμα προστασίας της Ελληνικής Αρκούδας. Σκύλοι Καρελίας στο πρόγραμμα προστασίας της Ελληνικής Αρκούδας.

Σκύλοι Καρελίας στο πρόγραμμα προστασίας της Ελληνικής Αρκούδας.

Ευχάριστα νέα έχουμε από το πρόγραμμα Life ARCPIN «Δράσεις διατήρησης για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου - αρκούδας στη Βόρεια Πίνδο» (LIFE12 NAT/GR/000784).

Η Καλλιστώ είναι πολύ κοντά στο να ξεκινήσει την συνεργασία με έναν εξειδικευμένο φορέα στις ΗΠΑ για μία καινοτόμο δράση που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Πρόκειται για την εισαγωγή, την εκπαίδευση και την περιπολία στο πεδίο δύο σκύλων της φυλής «Καρελίας». Οι σκύλοι Καρελίας είναι μία ειδική ράτσα η οποία φέρει το όνομά της από την γεωγραφική περιοχή που μοιράζονται Φινλανδία και Ρωσία. Εκεί αγρότες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί εκτρέφουν και εκπαιδεύουν τα σκυλιά αυτά για να αντιμετωπίζουν αρκούδες  και άλλα μεγάλα θηλαστικά εδώ και αιώνες.
Το αποτέλεσμα αυτής της  διαδικασίας είναι να αποκτήσει η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων μία έμφυτη αλλά και επίκτητη επιθετικότητα απέναντι στις αρκούδες και να μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί για τον εκφοβισμό τους και την απομάκρυνση τους από περιοχές όπου δημιουργούν προβλήματα χωρίς αυτές να τραυματίζονται.
Ο φορέας με τον οποίο συνομιλεί η Καλλιστώ έχει μία εικοσαετή εμπειρία στην εκτροφή και εκπαίδευση σκύλων Καρελίας. Με την προϋπόθεση ότι μέσα στο καλοκαίρι θα διευκρινιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας, τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη θα έχουμε τα σκυλιά στην Ελλάδα! Περισσότερα νέα μπορείτε να  βρείτε στην σελίδα του Life ARCPIN στο facebook (
εδώ)


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη