Έρευνα: Τα σκυλιά λειτουργούν ως ηρεμιστικό στα παιδιά

361 Views
Έρευνα: Τα σκυλιά λειτουργούν ως ηρεμιστικό στα παιδιά Έρευνα: Τα σκυλιά λειτουργούν ως ηρεμιστικό στα παιδιά

 

Tα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλιά έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, όπως προκύπτει από μελέτη Ισραηλινών επιστημόνων.

Η έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Μπλάις, διευθυντή του Κτηνιατρικού Ινστιτούτου στο Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ, έδειξε ότι, η αρτηριακή πίεση των παιδιών που είχαν σκύλο στο σπίτι από τότε που γεννήθηκαν, ήταν χαμηλότερη από αυτή των παιδιών που μεγάλωσαν χωρίς κατοικίδιο. 

Για τους επιστήμονες, είναι ήδη γνωστό ότι τα κατοικίδια χαλαρώνουν τους ιδιοκτήτες τους και γενικά ότι συμβάλλουν στην μακροζωία των ιδιοκτητών τους.

Ορισμένοι γιατροί, μάλιστα, αντί να χορηγούν φάρμακα, συνταγογραφούν σκύλους θεραπείας ή συστήνουν σε ασθενείς να υιοθετήσουν ένα ζώο εάν το άγχος ή η κατάθλιψη από την οποία υποφέρουν, είναι αρκετά σοβαρή. 

nina_perro2

Σε προηγούμενες μελέτες είχε αποδειχθεί ότι, η παρουσία ενός σκύλου σ΄ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν παιδιά, λειτουργεί ως ηρεμιστικό καθώς η αρτηριακή πίεση των παιδιών εμφανίζεται μειωμένη.

Η ισραηλινή μελέτη έγινε σε δείγμα 229 παιδιών, ηλικίας έξι έως εννέα ετών, από δύο διαφορετικά σχολεία στην περιοχή Shoham, νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ. 

Η αρτηριακή πίεση των παιδιών ελέγχθηκε σε τρεις διαφορετικές ώρες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας:κατά τη διάρκεια της τάξης, κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης και κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων (όπως ανάγνωση ενός κειμένου στην τάξη). 

«Η μελέτη δείχνει ότι, όταν ένα παιδί μεγαλώνει με σκύλο στο σπίτι, έχει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση στη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων αλλά και γενικά, το να έχει κανείς σκύλο, είναι θετικό για την υγεία του», εξηγεί ο Ισραηλινός καθηγητής Μπλάις.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το Εθνικό Θέατρο με την «Ορέστεια» στο Θέατρο Δάσους. Αγαμέμνων 26 & Χοηφόροι–Ευμενίδες 27/8.
Το Εθνικό Θέατρο με την «Ορέστεια» στο Θέατρο Δάσους. Αγαμέμνων 26 & Χοηφόροι–Ευμενίδες 27/8.
με 0 Σχόλια 845 Views

 Τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στο Θέατρο Δάσους την μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή