Στη φυλακή το ΚΤΗΝΟΣ. Δελέασε το σκυλί με φαγητό και στη συνέχεια με μια καρέκλα το σκότωσε.

234 Views
Στη φυλακή το ΚΤΗΝΟΣ. Δελέασε το σκυλί με φαγητό και στη συνέχεια με μια καρέκλα το σκότωσε. Στη φυλακή το ΚΤΗΝΟΣ. Δελέασε το σκυλί με φαγητό και στη συνέχεια με μια καρέκλα το σκότωσε.

Στη φυλακή το ΚΤΗΝΟΣ. Δελέασε το σκυλί με φαγητό και στη συνέχεια με μια καρέκλα το σκότωσε...

   Το πλοίο πήραν χθες το απόγευμα όσοι πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αποτρόπαιη θανάτωση της αδέσποτης σκυλίτσας Μάγκυ, από καταστηματάρχη στα Νέα Στύρα Εύβοιας. Λίγες εκατοντάδες κόσμος από την Αθήνα, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως επίσης και ντόπιοι συγκεντρώθηκαν εκεί για να πουν «όχι» στις κακοποιήσεις των ζώων.

   Πριν από λίγες μέρες, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας-ψησταριάς «Ο Κώστας» δελέασε το σκυλί με φαγητό, ώστε να έρθει κοντά του και στη συνέχεια με μια καρέκλα του κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει αργότερα σε κτηνιατρείο. Η βαρβαρότητα του περιστατικού δεν σόκαρε μόνο τους πελάτες της ταβέρνας, αλλά και πολλούς ακόμα πολίτες ανά την Ελλάδα, όπως οι εθελοντές φιλόζωοι που γρήγορα μέσω του Facebook έκαναν κάλεσμα στη χθεσινή συγκέντρωση, με τίτλο: «Δικαιοσύνη για τη Μάγκυ!».
 
   Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν, για να εκφράσουν ειρηνικά την οργή τους, βρέθηκαν στην ταβέρνα του θύτη, η οποία όμως ήταν κλειστή και φρουρούνταν από την Αστυνομία, ενώ ο ιδιοκτήτης της έλειπε. Στη συνέχεια, αψηφώντας την εχθρική στάση κάποιων κατοίκων της περιοχής, πραγματοποίησαν πορεία με πλακάτ στην παραλία. «Η οργή μας είναι μεγάλη. Κάποιους τους ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα τους αναφορικά με το πώς θα βγάλουν χρήματα, παρά η εικόνα τους σε σχέση με τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μέλος της ομάδας εθελοντών που έκαναν το κάλεσμα.
  Η Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων (ΕΚΠΠΑΖ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του ανδρός και ζητά από τον κόσμο να μην πηγαίνει στο μαγαζί του. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 για «κακοποίηση, βασανισμό, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού», προβλέπεται πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.
 
Γιάννης Μπασκάκης απο την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή