Ο φονιάς του Σεσίλ τη «γλίτωσε» γιατί είχε... νόμιμη άδεια για κυνήγι.

276 Views
Ο φονιάς του Σεσίλ τη «γλίτωσε» γιατί είχε... νόμιμη άδεια για κυνήγι. Ο φονιάς του Σεσίλ τη «γλίτωσε» γιατί είχε... νόμιμη άδεια για κυνήγι.

Ο φονιάς οδοντίατρος του Σεσίλ τη «γλίτωσε» γιατί είχε... νόμιμη άδεια για κυνήγι...

Οι αρχές της Ζιμπάμπουε δεν θα ασκήσουν δίωξη στον Αμερικανό οδοντίατρο που σκότωσε τον Ιούλιο τον Σέσιλ, ένα από τα διασημότερα λιοντάρια της χώρας, επειδή είχε φροντίσει να λάβει νόμιμη άδεια για το "σαφάρι" του και αγνοούσε ότι παραβίαζε τον νόμο.

"Αποδείχτηκε ότι ο Γουόλτερ Πάλμερ ήρθε στη Ζιμπάμπουε επειδή όλα τα έγγραφά του ήταν εντάξει", είπε η υπουργός Περιβάλλοντος Όπα Μουτσινγκούρι, προσθέτοντας ότι ο οδοντίατρος και κυνηγός τροπαίων είναι καλοδεχούμενος στη χώρα, όχι όμως για να κυνηγήσει θηράματα.

Το πρόβλημα, εξήγησε η υπουργός, ήταν ότι ο ιδιοκτήτης της έκτασης στην οποία έγινε το κυνήγι δεν είχε το δικαίωμα να προτείνει στον Αμερικανό να σκοτώσει ένα λιοντάρι στο κτήμα του. Ο Πάλμερ, που ακολουθούσε τον οδηγό του, αγνοούσε σε ποια περιοχή βρισκόταν όταν σκότωσε, με τόξο και βέλος, τον Σέσιλ. Είχε όμως καταβάλει νωρίτερα στις αρχές το ποσό των 55.000 δολαρίων για να του επιτρέψουν να κυνηγήσει.

Ο φονιάς οδοντίατρος του Σεσίλ τη «γλίτωσε» γιατί είχε... νόμιμη άδεια για κυνήγι

"Πώς θα μπορούσαμε να του ασκήσουμε δίωξη; Το πρόβλημα είναι εσωτερικό, δικό μας. Θα πρέπει να ξαναδούμε την πολιτική μας", συνέχισε η υπουργός.

Ως εκ τούτου, ο μόνος που έχει κατηγορηθεί μέχρι σήμερα είναι ο οργανωτής του σαφάρι, ο επαγγελματίας κυνηγός Τέο Μπρόνκχορστ. Η δίκη του, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε για τις 15 Οκτωβρίου. Ο Μπρόνκχορστ, που δηλώνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο και ότι ο Αμερικανός πελάτης του είναι "εντελώς αθώος", έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων. Ταυτόχρονα ωστόσο κατηγορήθηκε ότι πουλούσε παράνομα αντιλόπες και θα δικαστεί ξεχωριστά για αυτήν την υπόθεση.

Ο θάνατος του Σέσιλ, ενός σπάνιου αρσενικού λιονταριού με μαύρη χαίτη, προκάλεσε οργή σε όλον τον κόσμο. Το αιλουροειδές, ηλικίας 13 ετών, έφερε ένα κολάρο με το οποίο επιστήμονες παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις του, στο πλαίσιο μιας επιστημονικής μελέτης.

Ο Πάλμερ έχει ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο του Σέσιλ και επέρριψε όλη την ευθύνη στον Μπρόνκχορστ επειδή, όπως ισχυρίζεται, του έκρυψε την αλήθεια.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
με 0 Σχόλια 3120 Views

 Στα χέρια των νικητών της καλύτερης παράστασης της χρονιάς για το 2020 βρίσκονται τα 4 κορυφαία #βραβεία που κέρδισαν στα 10α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης οι συντελεστές της εμπνευσμένης «Ιστορίας χωρίς όνομα». Φώτο και βίντεο από το Αριστοτέλειον


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή