Οικολογική καμπάνια διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό»

250 Views
Οικολογική καμπάνια διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» Οικολογική καμπάνια διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό»

Οικολογική καμπάνια διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, "Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό"

   Οικολογική καμπάνια κατά της χρήσης πλαστικής σακούλας με τίτλο «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εκστρατεία ενημέρωσης   έχει ξεκινήσει ήδη και θα κορυφωθεί στις 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ημέρα έναρξης της 4ης γιορτής περιβάλλοντος του Greenparty Θεσσαλονίκης. 
   Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας θα διατεθούν δωρεάν πάνινες τσάντες καθημερινής χρήσης οι οποίες θα φέρουν το σύνθημα και το λογότυπο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη δράση αυτή. Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της χρήσης της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας, αντί της πλαστικής σακούλας, σε καθημερινή βάση. Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας, “πρόκειται για μία ακόμη ενέργεια που εκπληρώνει το κεντρικό σύνθημα του Green Party: «Ζω οικολογικά, καθημερινά». Ούτως ή άλλως, αυτός είναι και ο στόχος που τέθηκε εξαρχής, δηλαδή η εκπαίδευση των πολιτών σε μια καθημερινή συμπεριφορά φιλική προς το αστικό περιβάλλον”.
    Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους φορείς, ιδιώτες και καταστηματάρχες της πόλης να συμμετέχουν ενεργά. Το λογότυπο της εκστρατείας πρόκειται να διατίθεται δωρεάν προς χρήση, σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην καμπάνια, τυπώνοντάς το στη δική τους πάνινη-επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα (τηλ. επικοινωνίας: 2313.31.83.58).
   Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με σχετικές έρευνες, αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών που διοργάνωσε τα τελευταία 3 χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρατηρείται ότι το πλαστικό αποτελεί βασικό ρύπο του περιβάλλοντος, επιβαρύνοντας σε σημαντικό βαθμό τόσο το θαλάσσιο οικοσύστημα, όσο και το χερσαίο που γειτνιάζει με τη θάλασσα. Η αργή διαδικασία διάλυσης του πλαστικού στη θάλασσα, από δέκα έως 450 χρόνια, αλλά και η κατάτμησή του σε μικρότερα κομμάτια, αποτελεί κίνδυνο για τη θαλάσσια και την ανθρώπινη ζωή, καθώς τα μικρο-πλαστικά εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα, θέμα το οποίο ερευνάται όλο και περισσότερο από την επιστημονική κοινότητα.
   Η καμπάνια «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» εντάσσεται στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η οποία επικεντρώνεται στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές. Η καμπάνια θα προωθηθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων και σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.
 
   Το σύνθημα «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» αποτελεί έμπνευση μαθητών από το 74ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος της παιδικής HELMEPA. Το γραφιστικό κομμάτι της καμπάνιας επιμελήθηκε το κέντρο ξένων γλωσσών Ευρωγνώση Χαριλάου, ενώ αρχικό υποστηρικτή της δράσης αποτελεί η εταιρία ΑΦΟΙ Νταουλτζή Ο.Ε.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κότσιρας, Μποφίλιου, Ξυδάκης & Trio Mousikanti δωρεάν στο Παρά Θιν΄Αλός 2020
Κότσιρας, Μποφίλιου, Ξυδάκης & Trio Mousikanti δωρεάν στο Παρά Θιν΄Αλός 2020
με 0 Σχόλια 2365 Views

4 επιλεγμένες μουσικές εκδηλώσεις οι οποίες  χαρακτηρίζονται από την ποιότητα της καλλιτεχνικής δουλειάς των δημιουργών τους, περιλαμβάνονται  στο φετινό πρόγραμμα του «Παρά θιν αλός» που συμπληρώνει αισίως τρεις δεκαετίες ζωής.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή