Ρουμανία: Απαγόρευση κυνηγιού μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

229 Views
Ρουμανία: Απαγόρευση κυνηγιού μεγάλων σαρκοφάγων ζώων Ρουμανία: Απαγόρευση κυνηγιού μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

 Ρουμανία: Απαγόρευση κυνηγιού μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

Σε μια αναπάντεχη κίνηση, η ρουμανική κυβέρνηση απαγόρευσε το κυνήγι των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων, όπως αρκούδες, λύκοι, λύγκες και αγριόγατες.

Η απαγόρευση, που έχει σκοπό την προστασία του μεγαλύτερου πληθυσμού σαρκοφάγων ζώων στην Ευρώπη, αποτελεί μια μεγάλη στροφή για τη χώρα, στην οποία έχουν αυξηθεί οι ποσοστώσεις κυνηγιού έχουν κάθε χρόνο μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007. Φέτος επιτράπηκαν οι μεγαλύτερες ποσοστώσεις από ποτέ, με τη χορήγηση αδειών για τη θανάτωση 550 αρκούδων, 600 λύκων και 500 αγριόγατων άνω των 12 μηνών.

Ο νέος νόμος κλείνει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο «παραθυράκι» για τους κυνηγούς προστατευόμενων ειδών. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα μεγάλα σαρκοφάγα υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύονται, εκτός αν τα ζώα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι στη Ρουμανία υποβάλλουν στην κυβέρνηση κάθε χρόνο δύο αριθμούς, μία εκτίμηση του συνολικού πληθυσμού και τον αριθμό των αρπακτικών που θεωρούνται απειλητικά. Ο δεύτερος αριθμός καθορίζει τις ποσοστώσεις θήρευσης.

Με τη βιομηχανία κυνηγιού να έχει αξία εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, είναι αρκετά πιθανό ότι η υποβολή των αριθμών αυτών δεν γίνεται με ακρίβεια. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο καθορίζεται ο αριθμός των «απειλητικών» ζώων εκ των προτέρων, χωρίς ζημιές σε ανθρώπους ή περιουσίες. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι πιθανώς «φουσκώνουν» επίσης την επίσημη καταμέτρηση των μεγάλων αρπακτικών στην περιοχή μετρώντας τα ίδια ζώα πολλαπλές φορές.

Οι κάτοικοι της απομακρυσμένης υπαίθρου κατά κανόνα θεωρούν ότι το κυνήγι είναι απαραίτητο για την προστασία τους, επομένως εάν η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει τη λαθροθηρία, θα πρέπει να τους πείσει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τον έλεγχο του πληθυσμού των ζώων, όπως ειδικά εκπαιδευμένες αστυνομικές μονάδες.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Για χρωστούμενα και απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει τον Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή Τέχνης) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα
Για χρωστούμενα και απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει τον Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή Τέχνης) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα
με 0 Σχόλια 2145 Views

Στην ανοιχτή επιστολή καταφέρονται εναντίον του σκηνοθέτη και θεατρικού παραγωγού Θέμη Μουμουλίδη που αφορούν χρωστούμενα (σε κάποιους ακόμα και από τον Σεπτέμβρη), ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένει απλήρωτη.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή