Γεννήθηκε Ρινόκερος στη Σουμάτρα. Μετά το ξεπάστρεμα, νέες ελπίδες για τη διάσωση του είδους.

211 Views
Γεννήθηκε Ρινόκερος στη Σουμάτρα. Μετά το ξεπάστρεμα, νέες ελπίδες για τη διάσωση του είδους. Γεννήθηκε Ρινόκερος στη Σουμάτρα. Μετά το ξεπάστρεμα, νέες ελπίδες για τη διάσωση του είδους.

Γεννήθηκε Ρινόκερος στη Σουμάτρα. Μετά το ξεπάστρεμα, νέες ελπίδες για τη διάσωση του είδους.

Ένας Ρινόκερος της Σουμάτρας γεννήθηκε στην Ινδονησία, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των περιβαλλοντολόγων που αγωνίζονται για τη διάσωση του είδους αυτού που απειλείται με εξαφάνιση.

Η Ρατού, η "Βασίλισσα" στα Ινδονησιακά, γέννησε χθες ένα θηλυκό μικρό σε καταφύγιο ρινόκερων στο Εθνικό Πάρκο Ουέι Καμπάς στο νησί της Σουμάτρας.

Το νεογέννητο, στο οποίο δεν έχουν δώσει ακόμη όνομα, έχει βάρος περίπου 20 κιλά και μέσα σε κάποιες ώρες από τη γέννησή του περπατούσε και θήλαζε από την εξαντλημένη μητέρα του.

Το ρινοκεράκι αυτό που ήρθε χθες στον κόσμο είναι επίσης το δεύτερο που αποκτάει η 15χρονη μητέρα του και ο σύντροφός της, ο Άνταλας, μετά το πρώτο μωρό του ζεύγους ονόματι Αντάτου, το οποίο έγραψε ιστορία το 2012, καθώς ήταν ο πρώτος ρινόκερος που γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας στην Ινδονησία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Σε λιγότερους από 100 υπολογίζονται οι Ρινόκεροι της Σουμάτρας που εξακολουθούν σήμερα να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με το υπουργείο Δασοκομίας και Περιβάλλοντος της Ινδονησίας.

Αυτό το είδος των ρινόκερων απειλείται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας του φυσικού του περιβάλλοντος και της λαθροθηρίας για τα κέρατά του.

"Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή δέσμευση, όχι μόνον στην Ινδονησία, αλλά σε όλον τον κόσμο για να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα είδη θα επιβιώσουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νοβριζάλ Κάχαλ.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ρινόκεροςζώαειδήσεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
με 0 Σχόλια 2242 Views
Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Για το αύριο ούτε λόγος να γίνεται…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή