Ένα στα τέσσερα ψάρια που τρώμε περιέχει ανθρώπινα σκουπίδια!!!

241 Views
Ένα στα τέσσερα ψάρια που τρώμε περιέχει ανθρώπινα σκουπίδια!!! Ένα στα τέσσερα ψάρια που τρώμε περιέχει ανθρώπινα σκουπίδια!!!

 Ένα στα τέσσερα ψάρια που τρώμε περιέχει ανθρώπινα σκουπίδια!!!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Scientific Reports υποστηρίζει ότι τα ψάρια που τρώμε είναι και γεμάτα σκουπίδια. Σε ποσοστό 25%, τα δείγματα ψαριών που εξετάστηκαν περιείχαν σωματίδια πλαστικού ή ινών στο πεπτικό τους σύστημα.
Στην Ινδονησία όλα τα σωματίδια που βρέθηκαν στο πεπτικό σύστημα των ψαριών ήταν πλαστικά, ενώ στην Καλιφόρνια ήταν ινώδη υλικά σε ποσοστό 80%. «Το ενδιαφέρον είναι ότι διαφορά δεν υπάρχει στην ποσότητα των σκουπιδιών σε κάθε περιοχή, αλλά στο είδος, πλαστικά ή ίνες», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Τσέλσι Ρόχμαν από το UC Davis. «Πιστεύουμε ότι το τύπος των απορριμμάτων στα ψάρια εξαρτάται από τις διαφορές στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων» πρόσθεσε.

Και η αλήθεια είναι ότι στην Ινδονησία, μια περιοχή της Γης που φιλοξενεί ένα από τα πλουσιότερα σε βιοποικιλότητα θαλάσσια οικοσυστήματα με κοραλλιογενείς υφάλους, μαγκρόβια δάση και παραμυθένιες ακτές, η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υποτυπώδεις εάν όχι ανύπαρκτες.

Αντιθέτως, στην Καλιφόρνια μπορεί να λειτουργούν ορισμένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης παγκοσμίως, αλλά εκεί οι κάτοικοι χρησιμοποιούν πλυντήρια ρούχων, εξού και οι ίνες στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ίνες του ρουχισμού καταλήγουν στον ωκεανό μέσω του αποχετευτικού δικτύου και από εκεί στα εντόσθια των ψαριών.

Στην Ελλάδα όπου πετάμε αδιακρίτως πλαστικά σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ευαισθητοποίησης και καθαρισμού, και όπου χρησιμοποιούμε μαζικά πλυντήρια ρούχων τι συμβαίνει;
Μάλλον κάτι κακό.

Πηγή: econews

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Επιθέσεις πανικού και πώς να μην τις αντιμετωπίσετε... αλά κινηματογραφικά!
Επιθέσεις πανικού και πώς να μην τις αντιμετωπίσετε... αλά κινηματογραφικά!
1186 Views

Αυτός ο γνήσιος πανικός, όταν η ζωή φαντάζει τόσο βάρβαρη που παύει να φαίνεται αστεία, ενώ ίσως τότε να δίνει αφορμή για ένα ειλικρινέστατο μειδίαμα, είναι και το ενδιαφέρον. Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή