Οι φετινές πυρκαγιές στην Ελλάδα έκαψαν έκταση ίση με τη Σαλαμίνα

450 Views
Οι φετινές πυρκαγιές στην Ελλάδα έκαψαν έκταση ίση με τη Σαλαμίνα Οι φετινές πυρκαγιές στην Ελλάδα έκαψαν έκταση ίση με τη Σαλαμίνα

 


Έκταση πρασίνου ίση με τη Σαλαμίνα κάηκε φέτος στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία  που προέρχονται από το Κέντρο δορυφορικής παρακολούθησης φυσικών καταστροφών Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
 
Με βάση τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι κάηκαν τουλάχιστον 96.100 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 14.400 ήταν κωνοφόρα δάση. Οι νομοί που επλήγησαν περισσότερο από του άλλους, είναι της Ευβοίας και της Βοιωτίας με τις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού εκεί που κράτησαν για μέρες καίγοντας χιλιάδες στρέμματα.

Στην Εύβοια εκδηλώθηκαν πέντε φορές φωτιές, εξαφανίζοντας 12.570 στρέμματα δάσους ενώ στη Βοιωτία εκδηλώθηκαν τρεις μεγάλες φωτιές. Το αποτέλεσμα από αυτές τις τρεις ήταν να καούν 10.000 στρέμματα.

Όμως δεν ήταν οι μόνες περιοχές που είχαν μεγάλες καταστροφές, καθώς στη Ζάκυνθο είχαμε αναλογικά τις περισσότερες καμένες εκτάσεις, ενώ στην Ελαφονήσο χάθηκαν 5.100 στρέμματα περιοχής Natura.

Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χάρης Κοντοές μιλώντας για το θέμα στα «ΝΕΑ» τόνισε ότι, οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλουν στους επιστήμονες την ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης, έγκαιρης προειδοποίησης και πρόγνωσης με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και τη χάραξη στρατηγικής στην αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή