«Απέδρασαν» 80.000 πέστροφες από ιχθυοτροφείο!

156 Views
«Απέδρασαν» 80.000 πέστροφες από ιχθυοτροφείο! «Απέδρασαν» 80.000 πέστροφες από ιχθυοτροφείο!

 «Απέδρασαν» 80.000 πέστροφες από ιχθυοτροφείο!

Οι δανοί ψαράδες μπορεί να βρεθούν μπροστά στο αλιευτικό ταξίδι της ζωής τους σε λίγες μέρες, καθώς ένα πλοίο προσέκρουσε σε ένα ιχθυοτροφείο, επιτρέποντας σε έως και 80.000 ιριδίζουσες πέστροφες να αποδράσουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Το φορτηγό πλοίο, που ταξίδευε στην Βαλτική Θάλασσα από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ προς το Κόλντινγκ της Δανίας προσέκρουσε σε ένα ιχθυοτροφείο μεταξύ των δανέζικων νησιών Φιονία και Γιουτλάνδη σήμερα, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η εταιρεία υδατοκαλλιεργειών Snaptun Fisk.

Οι ιριδίζουσες πέστροφες, που ζυγίζουν περίπου 3κιλά η μία, προορίζονταν για σφαγή αυτή την εβδομάδα και η συνολική τους αξία ανερχόταν σε έως και 10 εκατομμύρια κορώνες Δανίας (1,35 εκατομμύρια ευρώ), δήλωσε ο Τιμ Πέτερσεν, εκ των ιδιοκτητών και διευθυντής της εταιρείας.

«Θα επιδιώξουμε αποζημίωση από τους πλοιοκτήτες», τόνισε στο Ρόιτερς.

Το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο θαλάσσιο οικοσύστημα τόνισε ο ερευνητής του δανέζικου πανεπιστημίου υδροτεχνικής, Γιον Σβένσεν. Οι 'απελευθερωμένες' πέστροφες πιθανώς να διαταράξουν την εκκόλαψη αυγών και τις άγριες θαλάσσιες πέστροφες νεαρής ηλικίας. Οι ιριδίζουσες πέστροφες, ανεξοικείωτες με την ζωή στην ανοιχτή θάλασσα, αναμένεται να επιβιώσουν μόλις λίγους μήνες.

«Όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να βγουν στα ανοιχτά με τον εξοπλισμό τους και να αρχίσουν να ψαρεύουν», τόνισε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2/Fyn ο Σόρεν Κνάμπε, διευθυντής ενός συνεταιρισμού αλιέων.

Η πέστροφα θα ξεκινήσει να τσιμπάει σε δολώματα έπειτα από τέσσερις με πέντε μέρες, καθώς προσαρμόζονται στην ζωή στην ανοιχτή θάλασσα, τόνισε ο Ούρλικ Γιέπεσεν, ένας τοπικός ψαράς, ανακαλώντας παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.

«Το θεωρώ αυτό μια τραγωδία (για το περιβάλλον) για να είμαι ειλικρινής», τόνισε. «Αλλά πιθανότατα θα κάνω ένα, δυο αλιευτικά ταξίδια».


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ζώαπέστροφες

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μετά τη Θήβα»... τι ήθελε να πει ο ποιητής; Είδαμε και σχολιάζουμε.
«Μετά τη Θήβα»... τι ήθελε να πει ο ποιητής; Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1807 Views
Φύγαμε με το μυαλό σκοτισμένο από τη μάταιη προσπάθεια να συνδέσει τα αταίριαστα κομμάτια του παζλ σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο παραδοξότητας… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή