Κοινή τοποθέτηση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων επί του αναμενόμενου νομοσχεδίου για περιβαλλοντικά ζητήματα.

437 Views
Κοινή τοποθέτηση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων επί του αναμενόμενου νομοσχεδίου για περιβαλλοντικά ζητήματα. Κοινή τοποθέτηση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων επί του αναμενόμενου νομοσχεδίου για περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

 
Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχετικά με την προετοιμασία ενός νέου νόμου-πλαισίου για το περιβάλλον με αντικείμενο νέες ρυθμίσεις που θα αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τις προστατευόμενες περιοχές, τις οικιστικές πυκνώσεις και τους δασικούς χάρτες, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Μεσόγειος SOS, Καλλιστώ, Greenpeace, MEDASSET, WWF εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:
 
Μετά τη συνάντηση, για την οποία ευχαριστούμε τον Υπουργό, κυκλοφόρησε ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Ανεπαρκής η δράση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών».
 
Αναφορικά με το μονομερές αυτό κείμενο, οι οργανώσεις δηλώνουν τα παρακάτω:
·         Το σύστημα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών που βασίζεται στους Φορείς Διαχείρισης έχει προσφέρει αξιοσημείωτο έργο στην προστασία των πυρήνων βιοποικιλότητας της χώρας και αυτό παρά την έλλειψη σταθερής χρηματοδότησης και κεντρικού συντονισμού εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου.
·         Τα προβλήματα που αντιμετώπισε το υπάρχον σύστημα ήταν, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής απαξίωσης των Φορέων Διαχείρισης και της απροθυμίας για ουσιαστική προστασία και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών από διαδοχικές κυβερνήσεις της χώρας και εν πολλοίς καθρεφτίζουν ανεπάρκειες της Διοίκησης.
·         Το σημείωμα που διακινήθηκε από το ΥΠΕΝ στις 13 Φεβρουαρίου αδικεί ένα σύστημα και πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και τις Διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης, όπως και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που στελέχωσαν πολλά από τους Διοικητικά Συμβούλια, που έδωσαν διαχρονικό αγώνα για την αποτελεσματική προστασία και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαχείριση του οικολογικού πλούτου της Ελλάδας, σε εποχές που η Διοίκηση έδειχνε ολιγωρία για έναν τόσο σημαντικό για την Ελληνική φύση θεσμό.
 
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επιφυλάσσονται για ειδικότερα σχόλια επί του νέου συστήματος, όταν τεθεί το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση και γίνουν γνωστές οι αναλυτικές αλλαγές που φαίνεται να προωθούνται.
 
Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις οικιστικές πυκνώσεις, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν τα παρακάτω:
·         Το νομικό εφεύρημα των «οικιστικών πυκνώσεων» -των άτυπων και αυθαίρετων οικισμών, που σημειώνονται με μωβ περίγραμμα και εξαιρούνται από τους δασικούς χάρτες- το οποίο επί της ουσίας επιβραβεύει την αυθαίρετη δόμηση σε δάση και δασικές εκτάσεις, έχει δικαστικά καταρρεύσει καθώς με σαφέστατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει κριθεί αντισυνταγματικό. Καλούμε τον Υπουργό να μην επαναφέρει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση αλλά να επιταχύνει την κύρωση των δασικών χαρτών και την ολοκλήρωση του δασολογίου, βάζοντας τέλος σε κάθε αυθαίρετη επιβουλή επί της δασικής γης.
·         Σε σχέση με το επερχόμενο νομοσχέδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που ανακοίνωσε ο Υπουργός, οι οργανώσεις θεωρούν απαραίτητο να μην υποβαθμιστούν σε κανένα σημείο οι δικλείδες περιβαλλοντικής ασφάλειας για τη βιοποικιλότητα και τις προστατευόμενες περιοχές. Ειδικά υπό τη σκιά της κλιματικής κρίσης, η φύση προσφέρει τις πλέον αποτελεσματικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες θωράκισης από σημαντικές καταστροφές (nature-basedsolutions). Ως εκ τούτου, θεωρούμε επιβεβλημένη όχι μόνο την επιτάχυνση αλλά και την ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου μέσω μελετών εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ουσιαστικής διαδικασίας αδειοδότησης και βεβαίως της δημόσιας διαβούλευσης. Αυτό πρέπει να ισχύει ειδικά για τα έργα και τις δραστηριότητες που σχεδιάζεται να γίνουν εντός του εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών, φυσικής ή πολιτισμικής αξίας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιθυμώντας να συμβάλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση των συναφών μέτρων πολιτικής και γόνιμα στον εξελισσόμενο κοινωνικό διάλογο, τονίζουν την ανάγκη η Πολιτεία -επιτέλους- να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλει η κλιματική κρίση και η δραματική απώλεια της βιοποικιλότητας, και να εκπληρώσει τάχιστα την εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων χαρακτηρισμού και οριοθέτησης και την έγκριση των σχεδίων διαχείρισης για τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 -δέσμευση της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκκρεμεί από το 2006. Στη διαδικασία αυτήν είναι όμως απαραίτητο να διασφαλιστεί η πιο ουσιαστική κοινωνική διαβούλευση και συμμετοχή στα σχήματα διαχείρισης -η ανάγκη για επιτάχυνση του έργου δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για καμία έκπτωση στην ανάγκη για ουσιαστική κοινωνική συμμετοχή.
 
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επιφυλάσσονται για ειδικότερη τοποθέτηση επί των νέων ρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο υπουργός για τους δασικούς χάρτες και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, όταν τεθούν τα σχετικά νομοσχέδια σε δημόσια διαβούλευση.
 

Τέλος, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τον υπουργό σε αυτές τις διμηνιαίες συναντήσεις για έγκαιρη δημοσιοποίηση της θεματολογίας, ώστε να είναι δυνατή η ουσιαστική συμβολή και η διατύπωση λεπτομερέστερων τοποθετήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή προς δημοσιογράφους μη δημοσιεύσιμων σημειωμάτων που απαξιώνουν σημαντική δουλειά που έχει γίνει για την προστασία της φύσης δεν συμβάλλει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας, στο χτίσιμο της απαραίτητης εμπιστοσύνης και στην αξιοποίηση της διαθέσιμης τεχνογνωσίας.

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης. 

.
Όλες οι προγραμματισμένες πρεμιέρες, αυτές που συνεχίζουν αλλά και αυτές που ετοιμάζουν βαλίτσες... να μας έρθουν...  
.
ΌΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. 
.
Η πιο έγκυρη θεατρική ατζέντα της πόλης με συνεχή online ενημέρωση

Αποστολή δελτίων Τύπου προς ενημέρωση κοινού στο  kulturosupa@yahoo.gr

Νούμερο 1 στη μηχανή αναζήτησης της Google. 

Τελευταία ενημέρωση 09/03/2020

------------------------------------------------------
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, όλες οι παραστάσεις εδώ
-------------------------------------------------------------------------
.
.

 
Εβδομάδα 9 με 15 Μαρτίου 2020
 
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ 
«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΊΛΙΤΣ» του Λεων Τολστόι.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος Θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπρος στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!
 
Σκηνοθεσία:. Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 21:00
 
-k- 
 
ΑΥΛΑΙΑ
«Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ».
Πρεμιέρα: Δευτέρα 9  Μαρτίου.
Κοινωνικός μονόλογος.
Θεατρική Κουλτουροβραδιά - Μετά το τέλος της παράστασης της Δευτέρας, συζήτηση στο φουαγιέ με τους συντελεστές.
Το ξημέρωμα της 26ης Απριλίου 1986 στο Τσέρνομπιλ, ο πυρηνικός αντιδραστήρας  εξερράγη αλλάζοντας την ιστορία του πλανήτη. Οι επιπτώσεις αυτής της έκρηξης κατά πολύ χειρότερες από τη βόμβα στη Χιροσίμα, κάνουν αισθητή την παρουσία τους ακόμα και σήμερα 34 χρόνια μετά και η παράσταση γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ αν αναλογιστούμε το τραγικό συμβάν στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, καθώς και πυρηνικά εργοστάσια που ξεφυτρώνουν ολοένα γύρω μας και ανά τον κόσμο!
 
Σκηνοθεσία:. Άρης Μπαφαλούκας.
Ερμηνεύουν: Ηρώ Μουκίου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαρτίου στις 21.00.
.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ 
«Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΑΣ» του Δημήτρη Μητρόπουλου.
Κωμωδία. 
Πρεμιέρα: Τετάρτη 11 Μαρτίου.
 
Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο άντρας που κορόιδεψε και τις δύο είναι ο ίδιος, έτσι θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν τον άνθρωπο που τις εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο.
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μητρόπουλος.
Ερμηνεύουν: Ευθύμης Ζησάκης, Νατάσα Παπαδάκη, Βασίλης Ζούκας, Κατερίνα Βλαμάκη, Χρύσα Παπαλελούδη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 21:00
.
-k-
.
ΑΥΛΑΙΑ
«ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ» του Λευτέρη Βουτσά.
Κωμωδία.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 11 Μαρτίου.
 
 Η νεαρή Θεονύμφη εγκαταλείπει την ημέρα της ενηλικίωσης της το μοναστήρι στο οποίο μεγάλωσε από παιδί και βάζει στόχο να γνωρίσει τον κόσμο και τις ηδονές του πιάνοντας δουλειά σ’ ένα πορνείο. Στον αντίποδα, η ιερόδουλη Λίζα απαρνείται τα εγκόσμια και βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα μοναστήρι την ημέρα που διαγνώνεται οροθετική. 
 
Σκηνοθεσία:. Λευτέρης Βουτσάς.
Ερμηνεύουν: Μάριος Μιλτιάδου, Μαρία Μουτζίκη, Ειρήνη Μυλωνά, Ζωή Στέλλα  Νικολάου,  Ειρήνη,  Μπουντούκη κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη 11, στις 21:00 - Παρασκευή 13, στις 23:50 - Σάββατο 14, στις 23:50 - Τετάρτη 18, στις 21:00 - Παρασκευή 20, στις 23:50 - Σάββατο 21, στις 23:50.
.
-k-
.
ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ
«ΤΖΑΣΜΙΝ» του Γούντι Άλεν.
Γλυκόπικρη κωμωδία.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Μαρτίου.
Μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν, μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.
 
Σκηνοθεσία:Σταμάτης Φασουλής.
Ερμηνεύουν: Ελένη Ράντου, Μέμος Μπεγνής, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Παντελής Δεντάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Νεκτάριος Φαρμάκης.
  
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη: 7.00 μμ, Πέμπτη: 8.00 μμ, Παρασκευή: 9.00 μμ Σάββατο: 8.00 μμ, Κυριακή: 7.00 μμ.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Α ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΣ ΠΑΛΑΙΣ ΣΤΟΡΙΑΣ» του Γεώργιου Βιζυηνού.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Μαρτίου.
 
Ρομαντισμός και ρεαλισμός, αδιέξοδο και λύτρωση. Διαφορετικές αλήθειες και πάσχοντες άνθρωποι. Μεταξύ φαντασίας και μνήμης, μεταξύ ανάμνησης και παραίσθησης, στο σύνορο του εντός και του εκτός. Φιλία, επιθυμία, αυτοτιμωρία, παράνοια. Εξομολογήσεις, αινίγματα, αναπάντητα ερωτήματα. Βαθιές πληγές, αισθήματα και ζωές πέρα από τα όρια. Ποιες Θα είναι οι συνέπειες;

Σκηνοθεσία: Πασχάλης Αραμπατζής.
Ερμηνεύουν: Διογένης Γκίκας, Δημήτρης Κρίκος, Δέσποινα Μπισχινιώτη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 13, Σάββατο 14 στις 21:00 και  Κυριακή 15 Μαρτίου στις 18:30 & στις 21:00
 
-k-
 
 Σ  Υ  Ν  Ε  Χ  Ι  Ζ  Ο  Ν  Τ  Α  Ι
  
.
ΣΟΦΟΥΛΗ
«ΤΟ ΠΑΛΤΟ» του Νικολάι Γκογκόλ.
Κωμωδία.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,8 και σχολιάζουμε εδώ
Ο Ακάκιος, ο κεντρικός ήρωας του έργου, γύρω από τον οποίο σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι, είναι ένας τίμιος, ευσυνείδητος κι αγνός υπάλληλος, που υπηρετεί έναν μηχανισμό, επινοημένο και φτιαγμένο ώστε να υποτάσσει, να αποβλακώνει και να αμείβει ελάχιστα. Ταλαιπωρημένος από τον βαρύ χειμώνα της Αγίας Πετρούπολης, ο Ακάκιος αναγκάζεται να αντικαταστήσει το παλιό και φθαρμένο του παλτό με ένα νέο κι όμορφο.
 
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης.
Ερμηνεύουν: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Βασίλης Κανελλόπουλος.
  
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00 (έως τις 8 Μαρτίου)
.
-k-
..
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:
.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» του Χένρικ Ίψεν.
Δράμα.
Ο Κάρστεν Μπέρνικ, μεγαλοεπιχειρηματίας και παράγοντας σε μια επαρχιακή παραθαλάσσια πόλη, θεωρείται ένας άντρας άμεμπτης ηθικής και μεγάλος ευεργέτης της πόλης· είναι ένας από τους στυλοβάτες της τοπικής κοινωνίας. Το νέο μεγαλόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο του απαιτεί τη στήριξη της πόλης για να πραγματωθεί, κι ενώ αρχικά φαίνεται πως εύκολα θα μπορέσει να πείσει την τοπική κοινωνία, ξαφνικά το σχέδιο του βρίσκεται σε κίνδυνο: επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια απουσίας δύο συγγενείς του, απειλώντας να ξεσκεπάσουν τα μυστικά του παρελθόντος του. Η υπόληψη του Κάρστεν κλονίζεται…
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Δεπάστας, Γιάννης Γκρέζιος, Δανάη Επιθυμιάδη, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Δημήτρης Καρτόκης, Γιώργος Καύκας, Δημήτρης Κολοβός, Ντίνα Μιχαηλίδου, κ.ά.  
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη στις 18:30, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:00
.
-k-
.
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΕΡΑΤΑΣ» του Φερνάν Κρομλένκ.
Φαρσοκωμωδία
 
Ο έρωτας του Μπρούνο και της Στέλλας είναι τόσο δυνατός και αμοιβαίος που παρασύρει τους πάντες γύρω τους σε ένα παραλήρημα ευτυχίας. Όμως ξαφνικά όλα αλλάζουν όταν στη σκέψη του Μπρούνο εισβάλλει η υποψία της απιστίας και το μυαλό του χάνεται μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της ζήλιας.
 
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη.
Ερμηνεύουν: Μελίνα ΑποστολίδουΓιώργος ΔημητριάδηςΧρήστος ΔιαμαντούδηςΈφη ΔρόσουΕυσταθία ΛαγιόκαππαΝικόλας ΜαραγκόπουλοςΜαρία Μπαγανά κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
.
-k-
.
ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 
«ΕΔΩ ΟΥΡΑΝΟΣ» της Αγλαΐα Βετεράνι.
Μέσα από τη δική της νεανική κι ευαίσθητη ματιά ο αναγνώστης / θεατής, ακολουθεί τους δύσβατους δρόμους αναγνώρισης και ερμηνείας της πραγματικότητας με την οποία ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι: την αδιαφορία, τις προλήψεις, την κακομεταχείριση, την αδικία, τη δυσκολία επικοινωνίας, τις βαθιές παθογένειες της οικογένειας αλλά και της κοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας.
Ερμηνεύουν: Στεφανία Ζώρα, Γιώργος Κολοβός, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Γιάννης Τσεμπερλίδης.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως και Κυριακή στις 21:15
.
-k-
.
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο.
Κωμωδία
Η Μαρτζ και ο Μπαρτ, όντας απολυμένοι και έχοντας υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη ζωή τους, οδηγούνται σε μια απελπισμένη πράξη: την απαγωγή του μεγαλύτερου τραπεζίτη της χώρας. Παρά τις προσπάθειες που κάνουν να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα μέσω της πράξης αυτής, τα ίδια τα γεγονότα τους ξεπερνούν. Τελικά, αποδεικνύεται ότι όλοι και όλα είναι αναλώσιμα, μια που το σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει και να αναπληρώσει τα πάντα με τρομερή ταχύτητα.
.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής.
Ερμηνεύουν: Ελένη Γιαννούση, Νατάσα Δαλιάκα, Χρίστος Νταρακτσής, Κώστας Σαντάς, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:00 & Κυριακή στις 19:00
.
-k-
.
ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» της Χρύσας Σπηλιώτη.
Κοινωνικό
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,1 και σχολιάζουμε εδώ
Η Λίζα και η Καίτη μεγαλώνουν μαζί προσπαθώντας να απαντήσουν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο στις ερωτήσεις του σχολείου και στα ερωτήματα της ζωής. Οι δύο ηρωίδες διανύουν το δρόμο της ενηλικίωσης και της ωρίμανσης μέσα από διεκδικήσεις, όνειρα, ματαιώσεις. Στο τέλος, βρίσκονται ξανά μαζί, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ίδιο εναρκτήριο ερώτημα της ζωής (και του έργου): ποιος είναι αυτός που ανακαλύπτει και τι, τελικά, καταφέρνει να βρει μέσα από όλη αυτή την αναζήτηση;
 
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου.
Ερμηνεύουν: Μομώ Βλάχου, Χρύσα Τουμανίδου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00
 
-k-
 
ΑΥΛΑΙΑ
«H ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό.
Ο Τζόρντι, δάσκαλος σε ομάδα κολύμβησης παίδων, αγκαλιάζει και δίνει ένα φιλί σ’ ένα αγοράκι που κλαίει, γιατί φοβάται το νερό και δε θέλει να κολυμπήσει χωρίς σωσίβιο. Μια τρυφερή κίνηση ενθάρρυνσης ενός καλού δασκάλου.
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου.
Ερμηνεύουν: Άγγελος Μπούρας, Σεραφείμ Ράδης, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Φιλίνη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 5-8 και 12-15 Μαρτίου 2020 - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.15
.
-k-
 
Τ
«ΜΑΜΑ! ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» των Σοφία Ευτυχιάδου - Ελένη Ευθυμίου.
Ένα έργο-φόρος τιμής στη μητρότητα και το μυστήριο της ζωής. Τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές γενιές που τις ενώνει ένας ομφάλιος λώρος. Μια παράσταση για τη ζωή, που «συμβαίνει όταν άλλα προγραμμάτιζες εσύ», για την προσμονή, τον φόβο, τη μητρότητα ή και την άρνησή της, για μαμάδες που τα κατάφεραν και μαμάδες που δεν τα κατάφεραν.
 
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου.
Ερμηνεύουν: Ελένη Δημοπούλου, Χαρά Ζησιμάτου, Σοφία Μπλέτσου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 6/3 (21:30), Σάββατο 7/3 (19:00 & 21:30), Κυριακή 8/3 (19:00 & 21:30), Δευτέρα 9/3 (21:30), Τρίτη 10/3 (21:30) 
.
-k-
ΑΘΗΝΑΙΟΝ 
«ΣΕΞ ΛΕΞΙΚΟΝ - Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» του Σ. Δ. Μιχαλόπουλου.
Έρωτας. Τι είναι ο έρωτας; Αν δεν περάσεις από σαράντα κύματα, δεν θα τον ανακαλύψεις. Έτσι και ο Τάκης και η Κάτια, δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι στην εποχή του 1978, μία εποχή προσδοκιών, διεκδικήσεων και μετασχηματισμών, θα κάνουν τη βουτιά τους στην υπέροχη τρικυμία του έρωτα.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
.
-k-
.
ΆΡΑΤΟΣ 
«ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ» του Βασίλη Τσικάρα.
Κωμωδία.
1ο Βραβείο Κοινού Θεσσαλονίκης 2014-2015 στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
Η αιφνίδια επίσκεψη του θείου από την Ορεστιάδα, φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή ενός ζευγαριού, το οποίο περνάει μια δύσκολη περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο θείος γνωρίζει για το πρόβλημα και γι' αυτό το λόγο φέρνει μαζί του κάτι… μαγικό, προκειμένου να δώσει λύση. Ο θείος είναι αυστηρός και ξερόλας, θέλει να επιβληθεί, θέλει όμως και την καλοπέρασή του. Κι εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. Το ζευγάρι παρασύρεται στις «τρέλες» του θείου, ο οποίος μετατρέπει μια απλή βραδιά, σε νύχτα ακολασίας…

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Ερμηνεύουν: (Α΄διανομή):  Δημήτρης Αρζουμανίδης, Μαρία Βλάχου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Κατερίνα Ευαγγελοπούλου, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Σοφία Συρίγου, Βασίλης Τελίδης, Εβελίνα Χατζηκάλη. Κερνάει ο… Βασίλης Τσικάρας.
(Β΄διανομή): Σταύρος Βαφειάδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Εύα Καντούρου, Κλεοπάτρα Κουρουπλή, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Αριστείδης Σιναπίδης, Κική Σπύρου, Νάντια Φαλέγκα. Κερνάει ο… Σταύρος Δουκουζγιάννης

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30. 06/07/08 Μαρτίου, 13/14/15 Μαρτίου, 20/21/22 Μαρτίου (A΄διανομή) - 27/28/29 Μαρτίου, 03/04/05 Απριλίου, 10/11/12 Απριλίου (Β΄διανομή)
.
-k-

ΕΝΩ
«ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ» του Κώστα conie Ισαακίδη.
Κωμωδία.
 
Κανένας Θεός καμία φύση κανένα σύμπαν δε θα άφηνε μόνο του τον άνθρωπο χωρίς την αγάπη εναντίον του θανάτου η που θα αγαπάμε η που θα πεθαίνουμε λοιπόν παραδόξως ο μόνος δρόμος για την αθανασία είναι ο θάνατος από αγάπη η θυσία που αθανατίζει είναι ο Σταυρός
 
Σκηνοθεσία: Κώστας conie Ισαακίδης.
Ερμηνεύουν: Σαββίνα Ρωμανού, Σοφοκλής Κείσαρης, Βασιλική Γιαννακού, Θεοδόσης Ψαρράς, Ελισάβετ Βασλή, Αθανασία Καρανικόλα, Μπέττυ Νούσια, Μαρία Σαραπτσή, Ελευθερία Μαϊστράλη, Μαρία Παπά, Μαρία-Νεφέλη Πάχτα, Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος, Γίωργος Milo Κάρτσακλας, Κωνσταντίνος Χαμπλάς.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  13, 14, 20, 21, 27, 28/03 στις 21:00
 
-k-
.
LIGHT BOX BAR THEATER
«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ» του Δαμιανού Φαρμάκη.
Μονόλογος
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 5,6 και σχολιάζουμε εδώ
Ο Σταύρος είναι ένας πολύ επιτυχημένος και αγαπητός πενηντάρης ραδιοφωνικός παραγωγός, με την εκπομπή του να έχει περίπου για τρεις δεκαετίες πιστούς ακροατές.  Ένα τηλεφώνημα όμως έρχεται να ταράξει τα νερά.
 
Σκηνοθεσία: Σταύρος Δουκουζγιάννης, Δαμιανός Φαρμάκης.
Ερμηνεύουν: Σταύρος Δουκουζγιάννης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: -
 
.-k-
 
ΜΑΙΩΤΡΟΝ
«ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΈΡΩΤΕΣ» του Άγγελου Κολοκοτρώνη.
Δραματική κομεντί. 

 
Η η φανταστική ιστορία ενός ζεύγους, μιας οικιακής βοηθού και ενός κηπουρού, όπου μεταξύ τους παρεμβάλλονται γεγονότα, που άλλοτε τους συνδέουν και άλλοτε τους φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλον.
 
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης.
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας και Μαρία Ιωαννίδου.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 8.00 μμ
.  
-k-
.
ΡΟ
«Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» του Μολιέρου.
Κωμωδία.
 
Ήρωας, ένας πλούσιος έμπορος, που ο αρχοντοξεπεσμός του τον κάνει να θέλει να φανεί καλύτερος από ότι γεννήθηκε, δηλαδή να γίνει αριστοκράτης, με αποτέλεσμα να τον ξαλαφρώνουν οι επιτήδειοι…. δάσκαλοι, ή να τον  ¨χειροτονούν¨, ευτελίζοντας τον, με τίτλους και παράσημα. 
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
Ερμηνεύουν: Γιώτα Μουστάκα, Κώστας Καπετάνιος, Στέλλιος Σταυρίδης, Φένια Σαλούκα, Χριστίνα Νασιάδου, Στέλλα Αθανασιάδου, Πρόδρομος Ροντήρης, Κωνσταντίνος Κουτσοκώστας, Γιώργος Ροντίδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Κάθε Σάββατο στις 9:00μ.μ. και Κυριακή στις 8:30μ.μ.
.
-k-
 
ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ
.
«ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ΄» του Σαίξπηρ
Δράμα
Το αιματοβαμμένο χρονικό της ανόδου  του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄ στην εξουσία σε dark/rock εκδοχή.
 
Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γκασνάκης, Βίκυ Μάντη, Θωμάς Αμαξόπουλος, Ελένη Καραμεσίνη, Όλγα Κουτσώνου, Στάθης Παπουλίδης κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9μμ.
 
«ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ» της Αγκάθα Κρίστι.
Μυστηρίου.

Θεατρική σειρά μυστηρίου για 19η συνεχόμενη χρονιά, με τα εξής έργα: «Το στιγμα της Οχεντρας», «Η αγνωστος του τραινου», «Θανατος στο Αλτον Τάουερς». Εναλλάξ κάθε Παρασκευή.

Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου, Γιώργος Γκασνάκης.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γκασνάκης, Βίκυ Μάντη, Γιώργος Καμπούρης, Νατάσα Αγγελοπούλου, Αφροδίτη Τσακίρη και η Ελένη Καραμεσίνη.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή στις 9.15 μμ.
.     
.
 
Εβδομάδα 16 με 22 Μαρτίου 2020
 
 
ΑΜΑΛΙΑ 
«ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΕΦΤΗ» του Ηλία Πετρόπουλου.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Ο Κάφκα, ο Ζενέ και ο Κουστουρίτσα βολτάρουν παρέα στον υπόγειο κόσμο του Πετρόπουλου. Η ευφυής, αναίμακτη, καλλιτεχνική σχεδόν, παράνομη ζωή διδάσκεται στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τέχνης και Τεχνικής των Διαρρηκτών της Antigua.
 
Σκηνοθεσία: Αργύρης Παυλίδης.
Ερμηνεύουν: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αργύρης Παυλίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Δανάη Χριστοδούλου.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 16 και 17 Μαρτίου, στις 21:00
.
-k-
.
ΑΥΛΑΙΑ 
«ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου:ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του, να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Κι όμΩς κινείται.
Ερμηνεύουν:   Bentancor Camilo, Λινάρδου Αντιγόνη, ΚαραχανίδηςΑναστάσης, Μαλκότσης Ερμής, Μερεντίτη Αγγελική, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τόμπορης Χρόνης 

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαρτίου  στις 21:00
-k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ 
«Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» του Αντώνη Τσιπιανίτη.
Μονόλογος
Επανάληψη
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 7,5 και σχολιάζουμε εδώ

Η Ερατό, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσιπιανίτης.
Ερμηνεύουν:   Κατερίνα Διδασκάλου.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18 στις 20:00 και Πέμπτη 19 Μαρτίου  στις 21:00
.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ 
«ΓΕΡΜΑ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα 
Επανάληψη
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,6 και σχολιάζουμε εδώ

Σ’ ένα ελληνικό ακριτικό χωριό της Ηπείρου το 2019, η Γέρμα, μία παντρεμένη γυναίκα, δέχεται την κατακραυγή του κοινωνικού της περίγυρου, λόγω του ότι είναι στείρα. Ο διακαής και εμμονικός πόθος της για τη μητρότητα και τη γονιμότητα, θα την οδηγήσουν στο να ξεπεράσει τα όρια και τα ήθη της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζει. 
.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος.
Ερμηνεύουν: Πηνελόπη Μαρκοπούλου Νίκος Αλεξίου, Θανάσης Σαράντος Βασιλίνα Κατερίνη, Βίλμα Τσακίρη. 
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 19, 20, 21 Μαρτίου στις 21.00, 22 Μαρτίου στις 20.00
.
-k-
 
ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ
 «SOLO» των Α. Μπαλαούρα & Σ. Βογιατζή.
Εικαστική θεατρική περφόρμανς .
 
Βαδίζει, μόνη, φτιάχνοντας έναν κύκλο. Ο φαύλος κύκλος και το φεγγάρι καταμεσής. Εκεί το φεγγάρι, αναλλοίωτο και η ζωή περνάει. Και η σκιά της γιγαντώνεται τις νύχτες.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μπαλαούρας, Στελλίνα Βογιατζή.
Ερμηνεύουν: Στελλίνα Βογιατζή.
  
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 20, Σάββατο 21  Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 20:00 και 21:30
.
-k-
 
Τ
«ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ» του Ronald Schimmelpfenning
Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Μαρτίου.
Μέσα από ένα πρωτότυπο και γοητευτικό παιχνίδι φόρμας, όπου η δράση αναμειγνύεται με σκηνικές οδηγίες, σκέψεις των ηρώων αλλά και κινηματογραφικές εικόνες, το έργο σχολιάζει την αδυναμία των καλλιτεχνών και των διανοουμένων να διαχειριστούν το ανησυχητικά αυξανόμενο φαινόμενο του σύγχρονου νεοφασισμού.
 
Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή.
Ερμηνεύουν:.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-k-
.
ΣΟΦΟΥΛΗ
«ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρούμπελου
Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Mαρτίου.
Ο «Θεόφιλος» επιστρέφει και σήμερα «πάντα θα επιστρέφει». Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Πήλιο, στο Βόλο που θα πολεμήσει για την πατρίδα τα οράματα του!
Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης
Ερμηνεύουν: Θοδωρής Προκοπίου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21 Μαρτίου στις 21.00 και Κυριακή 22 Μαρτίου στις 20.00
 
-k-
 
 

 
Εβδομάδα 23 με 29 Μαρτίου 2020
 
 
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ» του Μηνά Βιντιάδη.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Mαρτίου.
Μια «Τάρτα ροδάκινο», τόσο γλυκιά και τόσο επικίνδυνη, κρύβει το μυστικό μιας παράξενης γιορτής, μιας συνηθισμένης ζωής  γεμάτης έρωτα, πάθος, ζωή, θάνατο, ψέματα και  αποκαλύψεις.
 
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς.
Ερμηνεύουν: Άννα Αδριανού, Δημήτρης Μαζιώτης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Mαρτίου, στις 21.00
.
-k-
 
ΑΥΛΑΙΑ
«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Κοινωνικό.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 25 Μαρτίου.
 
Μπορεί ένα σπίτι να πεθάνει; Και μάλιστα από πνευμονικό οίδημα; Οι γλωσσομαθείς βιβλιόφιλες κατσαρίδες, τα σκουλήκια που τρώνε τα έπιπλα, και οι νεκροί που κατοικούν μέσα σ΄ αυτό το σπίτι, έχουν δικαιώματα πάνω του;
 
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης.
Ερμηνεύουν: Ρούλα Πατεράκη, Πέρης Μιχαηλίδης, Πάρις Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξανδρος Βάρθης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Από Τετάρτη 25 έως Κυριακή 29 Μαρτίου και από Τετάρτη 1 Απριλίου έως Κυριακή 5 Απριλίου
 
-k-
 
ΑΥΛΑΙΑ
«ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ» του Γιώργου Χιώτη.
Xοροθεατρικό.
Μια δραματική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει πολλά είδη χορού με ακροβατικά και συγκλονιστικές ερμηνείες δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με ανατρεπτικό τέλος.

Σκηνοθεσία: Άνθιμος Κατιρτζόγλου.
Ερμηνεύουν: -
  
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και Κυριακή 29 Μαρτίου στις 18.00 και στις 21.00
-k-
.
ΜΕΓΑΡΟ 2
«ΡΟΟΥΖ» του Μάρτιν Σέρμαν.
Μονόλογος.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Σχολιάζει με ευαισθησία, συγκίνηση αλλά και χιούμορ, όσα συνέβησαν δίπλα και μέσα της σε μια ολόκληρη ζωή, τη ζωή της. Τα νεανικά της χρόνια στην Ουκρανία, το πέρασμα στην Πολωνία λίγο πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την ηχώ του Ολοκαυτώματος, τη φυγή στην Αμερική και την καινούργια ζωή που διαπερνά δεκαετίες και κοινωνικές αλλαγές.

Σκηνοθεσία:. Νίκος Καραγέωργος.
Ερμηνεύουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη .  

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 27/3, Σάββατο 28/3, Κυριακή 29/3, Δευτέρα 30/3, Τρίτη 31/3 & Τετάρτη 1/4

-k- 
 
ΣΟΦΟΥΛΗ
«ΥΠΟΓΕΙΟ» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ι Ζουρνέτ.
Μια τυχαία συνάντηση δυο ανδρών σε ένα σπίτι -ισόγειο, δύο όροφοι και υπόγειο- με μια απρόσμενη εξέλιξη. Και οι δυο αναζητούν ή ”κρύβουν” μια γυναίκα που γίνεται η αφορμή για μια ασυνήθιστη αναμέτρηση μεταξύ τους. H σχέση τους φτάνει στα άκρα. Στο τέλος του δρόμου κρύβεται ένα μυστικό. Μια αλήθεια που κανείς δεν θέλει να δει και να αναμετρηθεί.
.
Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Ερμηνεύουν: Χριστόδουλος Στυλιανού, Δημήτρης Μαύρος, Νατάσα Παπαμιχαήλ
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου στις 21.00 και Κυριακή 29 Μαρτίου στις 20.00
.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ
«COMMEDIA D’ AMORE» του Θέμη Μουμουλίδη.
Musical Δωματίου
Πρεμιέρα: Σάββατο 28 Μαρτίου.
Μια νύχτα από τη ζωή μιας γυναίκας… σκηνές, σκέψεις και εναλλασσόμενα συναισθήματα… απρόοπτες συναντήσεις… σε μια ξέφρενη τροχιά φυγής… συνθέτουν το musical δωματίου που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης ειδικά για τη Μαριάννα Πολυχρονίδη. Η νεαρή ερμηνεύτρια μέσα από ένα διάλογο με τον εαυτό της, «ταξιδεύει» στην ιστορία μιας γυναίκας, στους αδιέξοδους έρωτές της, τον συναισθηματικό της λαβύρινθο, τις ανολοκλήρωτες δίαιτες… Θυμάται…

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.
Ερμηνεύουν:. Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαρτίου - 21:00.
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
. 
Εβδομάδα 30  Μαρτίου με 5 Απριλίου 2020

-k- 

ΑΘΗΝΑΙΟΝ
«ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ» του Τόλη Παπαδημητρίου.
Κωμωδία.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Μαρτίου.
Με «όπλο» τον ξέφρενο ρυθμό, «σκανδάλη» την έξυπνη ατάκα, «μπαρούτι» τους 2 ακραίους χαρακτήρες και «δυναμίτη» το γέλιο είναι μια κωμωδία-σφαίρα που σας υπόσχεται την πιο ξεκαρδιστική «έκρηξη».
 
Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου.
Ερμηνεύουν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος, Ανάργυρος Βαζαίος,  Δώρα Λουκίσα.
  
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 30 & Τρίτη 31 Μαρτίου στις 21.00
. 
-k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ 
«ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» του Φρανσίς Βεμπέρ
Κωμωδία
Επανάληψη.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,9 και σχολιάζουμε εδώ

Ο Πιερ Μπροσάν, πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος.
Ερμηνεύουν:  Σπύρος Παπαδόπουλος Πυγμαίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενακου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεώργιου, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 1 -12 Απριλίου.
.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ
«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΆΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του Γουίλιαμ Γκίμπσον.
Κοινωνικό
Πρεμιέρα: Τετάρτη 22 Απριλίου.
Ενα βιογραφικό ντοκουμέντο, μια συγκινητική ιστορία. Πρωτίστως όμως αποτελεί έναν ύμνο στην ανθρώπινη θέληση και γνώση, στον ηρωικό αγώνα του ανθρώπου ενάντια στις ίδιες του τις αδυναμίες.

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη.
Ερμηνεύουν:. Γιασεμί Κηλαηδόνη, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου, Σταμάτης Μπάκνης και οι μικρές Ιωάννα Αλεξανδρή και Κατερίνα Κανάκη..

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Σάββατο 25 Απριλίου - 21:00, Κυριακή 26 Απριλίου - 19:00
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-k- 
.
ΑΜΑΛΙΑ
«Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» του Γιάννη Σκαραγκά.
Μονόλογος.
Επανάληψη.
Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης.
Ερμηνεύουν: Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Απριλίου στις 21:00
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ 
«Η ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ ΣΤΑΙΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ» του Γουίν Γουέλς.
Κοινωνικό.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 7 Μαίου.
Ένα απολαυστικό κείμενο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι δυο ηρωίδες, μας ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη μιας άλλης εποχής, γεμάτης εκπλήξεις, σπαρταριστά γεγονότα, και τετελεσμένα, που ανάγουν την μοναδική τους σχέση στην επιτομή της αγάπης για όλους όσοι ήταν τυχεροί να αγαπήσουν, να αγαπηθούν και να μείνουν πιστοί στον έρωτά τους, μιαν ολόκληρη ζωή...

Σκηνοθεσία: Νικαίτης Κοντούρη.
Ερμηνεύουν: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Κατσιαδάκη.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Από 7 Μαΐου.
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-k- 
.
ΑΜΑΛΙΑ
«ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» του Μάνου Καρατζογιάννη.
Επανάληψη.
Μνήμες. Αφής... Μυρωδιές... Ήχοι... Συνειρμοί... Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων στη πιο δύσκολη στιγμή της πόλης τους: στην Αθήνα της Κατοχής. Η ελπίδα, η αγωνία, το γέλιο, τα κλειστά παντζούρια, ο θάνατος, το χαμόγελο, η πείνα κι ο αγώνας για την επιβίωση... Οι χοροί, τα τραγούδια, τα κεριά, οι αρβύλες, τα γράμματα, τα κατσαρολάκια, η γατούλα Πρινσερούλα και το τύμπανο. Του πολέμου. Τα παιδικά χρόνια των παππούδων μας ως ρίζα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης.
Ερμηνεύουν:Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέτα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Φωτιάδη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 8, Σάββατο 9  και Κυριακή 10 Μαΐου - 21:00 
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

-k-
.
;
«Η ΓΙΔΑ Η ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΒΙΑ;» του Έντουαρντ Άλμπι.
Η καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2019 με 6 μεγάλα βραβεία στα τελευταία 9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης επιστρέφει.
Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε!

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-k-
.

.
Δείτε αυτά:
/
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020 Πληροφορίες για τα 10α ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ  
.

αυτά:

Actors Portfolio:
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφώνΕπιπλέον αναλαμβάνουμε: Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση φωτογραφιών κοινωνικών δικτύων κ.ά.
& αυτά:
  
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»... ράβουν μάσκες για τον κορωνοϊό.
«Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»... ράβουν μάσκες για τον κορωνοϊό.
με 0 Σχόλια 893 Views

 Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή