Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τα Περιβαλλοντικά Κινήματα

645 Views
Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τα Περιβαλλοντικά Κινήματα Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τα Περιβαλλοντικά Κινήματα

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα τα περιβαλλοντικά κινήματα που εναντιώνονται : α) στην  ιδιωτικοποίηση του Νερού (ΕΥΑΘ)στην Θεσσαλονίκη, β) στην εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική και γ) στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΔΟΘ (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 51), την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 7:30μμ.
 
Τη συζήτηση θα ανοίξουν τρεις ομιλητές:
-Η κα Χριστίνα Κονταξή, Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, θα αναλύσει το θέμα  «Επι-Στροφή στη Βρύση: το νερό δημόσιο - πόσιμο αγαθό».
-Ο κος Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Εδαφολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη θα μιλήσει για τις «Επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στους υδατικούς πόρους της Β. Α. Χαλκιδικής»
-Ο κος Γιάννης Παπαδημητρίου, νομικός, μέλος της «Πρωτοβουλίας κατά της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο» θα ενημερώσει σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει το περιβάλλον της Ηπείρου από την επαπειλούμενη εξόρυξη. Παράλληλα θα αναλύσει τους κινδύνους που έχει μία τέτοια εξόρυξη για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
 
Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις, θα δοθεί ο λόγος σε όποιον τον ζητήσει είτε αντιπροσωπεύει κάποια συλλογικότητα (κατά προτεραιότητα) είτε απλά το άτομό του (στην συνέχεια).Ήδη έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους άνθρωποι της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSeaοι οποίοι θα μιλήσουν για το περιβαλλοντικό και πολιτικό κόστος της εξόρυξης χρυσού. Επίσης θα τοποθετηθεί η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής η οποία θα μεταφέρει τις εξελίξεις του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καθώς και την ενημέρωση για την πρόσφατη διαρροή τοξικών αποβλήτων από φορτηγό της Eldorado Gold έξω από τα Αρχαία Στάγειρα.
 
Θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης του νερού (μέσω πώλησης ποσοστού μετοχών των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ και ένταξης των υπόλοιπων μετοχών που ανήκουν στο δημόσιο στο "Υπερταμείο"). Η εκδήλωση εντάσσεται στην καμπάνια «Ε, όχι και το νερό! Είναι κοινό αγαθό», μια ενημερωτικήκαμπάνια που διοργανώνεται 4 χρόνια μετά την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος κατά το οποίο οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν κατά 98% ότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (18 Μαΐου 2014).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η «Τελευταία Συνάντηση της Πηνελόπης Δέλτα – Ίωνα Δραγούμη στην 30η θεατρική Κουλτουροβραδιά (πληροφορίες – προσκλήσεις)
Η «Τελευταία Συνάντηση της Πηνελόπης Δέλτα – Ίωνα Δραγούμη στην 30η θεατρική Κουλτουροβραδιά (πληροφορίες – προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 234 Views

Η Κουλτουρόσουπα διοργανώνει θεατρική Κουλτουροβραδιά της παράστασης «Πηνελόπη Δέλτα – Ίωνας Δραγούμης: Τελευταία Συνάντηση» με την Δήμητρα Παπαδήμα  κα τον  Μάνο Κωστή, την Παρασκευή 21/12/2018 στο Αθήναιον. Μετά το τέλος της παράστασης συζητάμε με τους συντελεστές στο φουαγιέ του Θεάτρου Αθήναιον (συνοδεία κρασιού). ΕΙΣΟΔΟΣ στην 30η θΚ της «Κ» με ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ που θα διατεθούν μέσω διαγωνισμού στο WWW.KULTUROSUPA.GR

Περισσότερα ...
 • Ο Σωφέρ Θεάτρου στην παράσταση «Πέφτει η Νύχτα»...
  Ο Σωφέρ Θεάτρου στην παράσταση «Πέφτει η Νύχτα»...
  με 0 Σχόλια 541 Views

  Στην παράσταση “Πέφτει η Νύχτα” σε κείμενο του Μάριου Κωνσταντίνου και σκηνοθεσία του Κώστα Μελίδη από την Πειραματική Ομάδα  ‘’SO FULL’’ στο Θέατρο Σοφούλη, τα μέλη μιας οικογένειας μαζεύονται γύρω από το  χριστουγεννιάτικο τραπέζι, περιμένοντας και τη συμμετοχή του πατέρα τους σε αυτό.  Φαίνεται ωστόσο πως υπάρχει ένα έγκλημα κι ένας νεκρός σε ένα ερμητικά κλειστό δωμάτιο. Ποιος σκότωσε;  Γράφει η Ζωή Ταυλαρίδου για τον Σωφέρ Θεάτρου.

  Περισσότερα ...
 • Χριστούγεννα με τον «Μολυβένιο Στρατιώτη» στο Θέατρο Αριστοτέλειον
  Χριστούγεννα με τον «Μολυβένιο Στρατιώτη» στο Θέατρο Αριστοτέλειον
  με 0 Σχόλια 421 Views

   Τα Χριστούγεννα είναι και μια αφετηρία. Η αφετηρία μιας διαδρομής με προορισμό την αλλαγή και κατεύθυνση πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. «Όταν ξύπνησα, δεν ήμουν πια ο ίδιος», λέει ο Μολυβένιος Στρατιώτης στην αγαπημένη του Μπαλαρίνα και τους φίλους του. 

  Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
...
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή