Εν αρχή ην ένα ΠΕΟΣ...

257 Views
Εν αρχή ην ένα ΠΕΟΣ... Εν αρχή ην ένα ΠΕΟΣ...

Εν αρχή ην ένα ΠΕΟΣ...

Τα πολυποίκιλα πέη που φέρουν διάφορα είδη ζώων, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος, εξελίχθηκαν από το ένα μοναδικό πέος που εμφανίστηκε κάποια στιγμή στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής.

Πέη υπάρχουν στα αμνιωτά ζώα, την ομάδα που περιλαμβάνει τα θηλαστικά, τα πτηνά και τα ερπετά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που μελέτησαν το ζήτημα του πέους ανέτρεξαν στον τελευταίο κοινό πρόγονο όλων των αμνιωτών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πέη που παρατηρούνται στη φύση αποτελούν παραλλαγές του ίδιου μοτίβου.

Το ζώο δίχως πέος

Για αυτό το σκοπό χρησιμοποίησαν ως «βάση» το τουατάρα, ένα πρωτόγονο ενδημικό ερπετό της Νέας Ζηλανδίας που μοιάζει με σαύρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι «μια ομάδα μόνο του» αφού δεν μοιάζει με κανένα άλλο ζώο.

Το ερπετό αυτό έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν διαθέτει πέος, τουλάχιστον ορατό.

Οι μελέτες και προσομοιώσεις σε έμβρυα τουατάρα του 19ου αιώνα που διατηρούνται στην Εμβρυολογική Συλλογή του Χάρβαρντ έδειξαν ότι τα αρσενικά αναπτύσσουν φαλλό στην πρώτη φάση της ανάπτυξής τους και στη συνέχεια αυτός εξαφανίζεται.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο πρόγονος των τουατάρα πρέπει να είχε λειτουργικό φαλλό. Δεδομένου ότι αυτός δεν απέχει ιδιαιτέρως στο δέντρο της εξέλιξης των ειδών από τον κοινό πρόγονο όλων των αμνιωτών, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο φαλλός των πρώτων αμνιωτών αποτελεί το υπόδειγμα όλων των μεταγενέστερων.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο σχηματίστηκαν οι διαφορετικοί φαλλοί που βλέπουμε στη φύση: μεταξύ άλλων το «τιρμπουσόν» του χοίρου και ορισμένων υδρόβιων πτηνών όπως οι πάπιες και το πέος της στρουθοκαμήλου που έρχεται σε στύση όταν κυκλοφορεί λέμφος και όχι αίμα.

Τα έντομα δεν διαθέτουν πέη αν και αναπτύσσουν κάποιες δομές που μοιάζουν με κανονικούς φαλλούς.

econews


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
με 0 Σχόλια 2242 Views
Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Για το αύριο ούτε λόγος να γίνεται…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή