Νέα όψη για δύο πάρκα γειτονιάς αποδόθηκαν στη χρήση των πολιτών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

1199 Views
Νέα όψη για δύο πάρκα γειτονιάς αποδόθηκαν στη χρήση των πολιτών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Νέα όψη για δύο πάρκα γειτονιάς αποδόθηκαν στη χρήση των πολιτών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 


Νέα όψη με περισσότερο πράσινο, βελτιωμένο φωτισμό και αναβαθμισμένη αισθητική απέκτησαν δύο πάρκα γειτονιάς στην περιοχή της 5ης Δημοτικής κοινότητας, τα οποία πλέον αποδόθηκαν στη χρήση των πολιτών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Στην 5η Κοινότητα, με την πυκνή δόμηση και το λίγο πράσινο, όπου προφανώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλες παρεμβάσεις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία για τη δημιουργία πάρκων τσέπης», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι μέσα από την αναβάθμιση αυτών των δύο χώρων μετασχηματίστηκε ολόκληρη η γειτονιά.

Xθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα δύο πάρκα γειτονιάς που αναβαθμίστηκαν, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.

Τα έργα ανάπλασης
Έργα ανάπλασης εξελίχθηκαν στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Β. Χιρς και Γαμβέττα καθώς και στον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ορέστου, Μακεδονίας, Δελφών και 28ης Οκτωβρίου.

«Μεταμορφώνουμε συγκεκριμένους χώρους μέσα στην πόλη και μέσα από τη διαδικασία αυτή στην πραγματικότητα ενισχύουμε τον θεσμό της γειτονιάς, που είχε εκλείψει», παρατήρησε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Όπως πρόσθεσε ο Σωκράτης Δημητριάδης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχύσει τον θεσμό της υιοθεσίας πάρκων, ώστε και οι ίδιοι οι κάτοικοι κάθε περιοχής να εμπλέκονται ενεργά σε ζητήματα προστασίας του αστικού πρασίνου.

Οι παρεμβάσεις που εξελίχθηκαν στα δύο πάρκα ήταν συνολικού προϋπολογισμού 323.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του έργου μεταξύ άλλων φυτεύτηκαν δέντρα, θάμνοι και ποώδη-πολυετή φυτά, τοποθετήθηκαν έτοιμος χλοοτάπητας, νέα φωτιστικά και αστικός εξοπλισμός, όπως παγκάκια και μπάρα στάθμευσης για ποδήλατα, και δημιουργήθηκαν οδηγοί τυφλών.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
με 1 Σχόλια 3055 Views

Ποιες προηγούνται - Μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας και 4.800 ψήφοι ως τώρα ανατρέπουν –ως συνήθως- τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05 στις 12μμ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή