Το Παρίσι της ρύπανσης… κάτι μας θυμίζει…

167 Views
Το Παρίσι της ρύπανσης… κάτι μας θυμίζει… Το Παρίσι της ρύπανσης… κάτι μας θυμίζει…

Απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης. Επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε Παρίσι και περίχωρα του λόγω ρύπανσης.
Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε το Σάββατο την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων τη Δευτέρα στο Παρίσι και τα περίχωρά του, καθώς η Γαλλία αντιμετωπίζει εδώ και πέντε ημέρες υψηλά επίπεδα ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
"Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της ρύπανσης από το βράδυ της Κυριακής και κατά την Δευτέρα και την Τρίτη", ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της προεδρίας της κυβέρνησης και κατά συνέπεια αποφασίσθηκε η επιβολή του μέτρου της εναλλαγής των μονών και ζυγών στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Παρίσι και στις περιφέρειες Σεν-Σεν Ντενί, Ο-ντε-σεν και Βαλ-ντε-Μαρν.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να είναι αρκετά αντιδημοφιλής, μία εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές. Το μέτρο δεν έχει εφαρμοσθεί παρά μία φορά, το 1997, και έχει αφήσει "κακές αναμνήσεις", σύμφωνα με τον υπουργό Οικολογίας Φιλίπ Μαρτέν.

Η ρύπανση ξεπέρασε σήμερα για πέμπτη συνεχή ημέρα το όριο συναγερμού στο Ιλ-ντε-Φρανς -την ευρύτερη περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας- και σε περιοχές της βόρειας Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για τη συγκέντρωση των ρύπων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπάρχει τέτοια συγκέντρωση ρύπων τις τελευταίες ημέρες που θα χρειασθεί χρόνος για την απομάκρυνσή τους.

Εν αναμονή της συννεφιάς και των ανέμων, τίθενται σε εφαρμογή και άλλα περιοριστικά μέτρα, στην κυκλοφορία των φορτηγών, την βιομηχανική δραστηριότητα, την λειτουργία των τζακιών, ενώ επιβάλλονται χαμηλότερα όρια ταχύτητας σε ορισμένους οδικούς άξονες.
Η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι δωρεάν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ αντίστοιχα μέτρα ισχύουν τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, o υπουργός Οικολογίας Φιλίπ Μαρτέν δήλωσε ότι επεξεργάζεται μαζί με τις τοπικές αρχές μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναμένει να είναι σε θέση να ανακοινώσει μέχρι το καλοκαίρι σχέδιο για την προστασία της ατμόσφαιρας των περιοχών που πλήττονται περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Η Πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου ξανάρχεται στο Αριστοτέλειον
«Η Πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου ξανάρχεται στο Αριστοτέλειον
727 Views

 Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη  «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς επιστρέφει στην  Θεσσαλονίκη για 2 παραστάσεις.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή