Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: μεγάλη αγκαλιά στα υπέροχα αυτά πλάσματα που συντροφεύουν τη ζωή και γιατρεύουν την ψυχή μας.

455 Views
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: μεγάλη αγκαλιά στα υπέροχα αυτά πλάσματα που συντροφεύουν τη ζωή και γιατρεύουν την ψυχή μας. Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: μεγάλη αγκαλιά στα υπέροχα αυτά πλάσματα που συντροφεύουν τη ζωή και γιατρεύουν την ψυχή μας.

 

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η σημερινή και απλώνουμε μία μεγάλη αγκαλιά στα υπέροχα αυτά πλάσματα που έχουμε την ανέλπιστη τύχη να συντροφεύουν τη ζωή και να γιατρεύουν την ψυχή μας.


Πώς να εξηγήσεις την αγάπη που εισπράττεις και τη δύναμη που αντλείς… Με πόση ζεστασιά γεμίζεις από γατίσιες πατούσες, χνουδωτές μουσούδες, υγρά μάτια και κουνιστές ουρές, που ευεργετηθήκαμε να έχουμε πλάι μας.

Και πώς να μην χτυπά σαν «γροθιά» στις συνειδήσεις ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τόσες αδέσποτες ζωές εκεί έξω που το μόνο που ζητούν είναι αγάπη, σεβασμό και ένα κατάδικό τους σπίτι.

Ο σκύλος, σύντροφος, προστάτης, πριν ακόμα γεννηθεί φαίνεται πως μας χάρισε τη ζωή του. «Μεγαλώσαμε» ανά του αιώνες μαζί· συμμαχήσαμε, αγαπηθήκαμε όσο κανείς με κανέναν, ώσπου έφτασε να γίνει για εμάς μέχρι και διασώστης σε ερείπια, οδηγός τυφλών, θεραπευτής για παιδιά και ηλικιωμένους.

Πλήθος σύγχρονων ερευνών έχει αποτυπώσει πόσο ευεργετικά επιδρούν τα ζώα συντροφιάς στη θωράκιση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και εν μέσω της πρωτόγνωρης εμπειρίας της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα ζωάκια συντροφιάς να ξεδιπλώνουν τις μαγικές τους ιδιότητες στην ανακούφιση του στρες, της μοναξιάς και του φόβου που μας κατέκλυσε για την αόρατη αυτή απειλή που εισέβαλε στη ζωή μας.

Στρες, φόβο και μοναξιά είναι αυτό ακριβώς που βιώνουν τα αδέσποτα ζώα. Όχι, όμως, λόγω καραντίνας κατ΄οίκον, αλλά «καραντίνας» στο δρόμο. Απροστάτευτα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, σε κίνδυνο κακοποίησης και δίχως τροφή. Και κάθε μέρα ξανά από την αρχή.

Εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) αναφέρουν στο ygeiamou.gr πως στην Ελλάδα ο αριθμός των αδέσποτων προσεγγίζει τα τρία εκατομμύρια.
.
Με την εμπειρία ανθρώπων που έχουν αφιερωθεί στη φροντίδα και την αναζήτηση μίας οικογένειας για τα αδέσποτα, και με «οδηγό» ότι μία αδέσποτη ζωή αξίζει να βρει ένα παντοτινό ασφαλές σπίτι, η σταθερή συμβουλή και έκκλησή τους είναι η υιοθεσία ενός αδέσποτου να συνοδεύεται από επίγνωση όλου του φάσματος των αναγκών ενός ζώου και των αλλαγών που θα επιφέρει στη ζωή μας ώστε να μην τραυματίσουμε διπλά την ψυχή του.

Ο ΣΠΑΖ, ο οποίος δραστηριοποιείται στα νότια προάστια με έδρα τη Γλυφάδα, βρίσκεται στο πλευρό των αδέσποτων ζώων εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, με προγράμματα υιοθεσίας, στειρώσεων, εκστρατείες ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικές δράσεις.

Το κεντρικό μήνυμα του; «Οι ήρωες δεν κυκλοφορούν το βράδυ, δεν έχουν μπέρτα, δεν ανεβαίνουν τους τοίχους. Δεν φοράνε μαύρες ή πολύχρωμες στολές. Δεν έχουν υπερφυσική δύναμη, δεν πετάνε. Οι ήρωες κυκλοφορούν την ημέρα, περπατάνε, μιλάνε. Είναι ντυμένοι άνθρωποι και δίνουν δεύτερες, μερικές φορές τρίτες ευκαιρίες σε ζώα που ήταν ή είναι ακόμα, αδέσποτα. Οι ήρωες υιοθετούν…»
Πηγή: ygeiamou.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
με 0 Σχόλια 634 Views

 Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, μεταμορφώνεται σε ένα θεατρικό "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή που φωτίζει το θέμα της απιστίας

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή