Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. «…γιατί χωρίς δικαιώματα δεν θα μεγαλώσω»

251 Views
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. «…γιατί χωρίς δικαιώματα δεν θα μεγαλώσω» Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. «…γιατί χωρίς δικαιώματα δεν θα μεγαλώσω»

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. «…γιατί χωρίς δικαιώματα δεν θα μεγαλώσω»

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 5.30-7.30μμ
Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δομοκού2 (έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης)
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το νομικό πλαίσιο των δικαιωμάτων του παιδιού σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο(www.ddp.org.gr –ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Την Τρίτη στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 5.30-7.30 μμ μαζί μας θα είναι η κα Κυριακή Πατσιαντά, επιστημονική υπεύθυνη της  σελίδας, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Monpellier  I, Δικηγόρος –εθελόντρια του Δικτύου, η οποία θα μιλήσει για «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ».

Η ουσιαστική συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών, τόσο από τα ίδια όσο και από τους ενηλίκους, οδηγεί στη διεκδίκηση και στην υπεράσπιση τους και συνακόλουθα, στην αποτελεσματική προστασία τους.
 
Την εκδήλωση θα κλείσει η ομιλία της κας Στέλλας Τσίτουρα, παιδίατρος, Διευθύντρια Κοινωνικής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού, η οποία θα αναφερθεί  στα «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».
 
Η Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής, κοινωνικής και πνευματικής ευημερίας που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες (γενετικούς, βιολογικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς). Αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού των παιδιών. Θα συζητηθούν αναλυτικά οι ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών στην υγεία και ο τρόπος εφαρμογής τους στην καθημερινή πράξη στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας.  
 
«Μεγαλώνοντας, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου»
Φέτος, για δεύτερη χρονιά οργανώνουμε την καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη σύμπραξη περισσότερων από 30 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. Το σύνθημα της καμπάνιας είναι φέτος «Μεγαλώνοντας, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου».
Την περσινή χρονιά προτείναμε στα παιδιά να ταυτίσουν βιωματικά τα δικαιώματά τους με την ανάπτυξή τους. Φέτος, το επόμενο βήμα είναι να αναδείξουμε την επίγνωση των δικαιωμάτων. Πόσο καλά τα γνωρίζουν; Μήπως πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο για ορισμένα που δεν είναι εύκολα κατανοητά; Σε ποια δικαιώματα χρειάζεται η συμβουλή νομικού; Ποιο άλλοι επαγγελματίες έχουν άμεση σχέση με ορισμένα δικαιώματα; Ποιος είναι ο ρόλος των ενηλίκων; Μπορεί να αναγνωρίζει κάθε παιδί αμέσως, με σιγουριά, την παραβίασή τους στον εαυτό του ή σε άλλα παιδιά;

Η καμπάνια περιλαμβάνει:
Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, Aφίσα της γνωστής εικονογράφου παιδικών βιβλίων Βάσως Ψαράκη, Έντυπο. Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις των φορέων που συμπράττουν θα λάβουν χώρα μέσα στο διάστημα από 19 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.
 
 
 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
με 0 Σχόλια 765 Views

 Ταξίδια θάρρους, ελπίδας, γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που παλεύουν και καταφέρνουν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή