Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα, σήμερα. Η Γη περιμένει το δικό σου μήνυμα μέσα από μία συμβολική πράξη.

215 Views
Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα, σήμερα. Η Γη περιμένει το δικό σου μήνυμα μέσα από μία συμβολική πράξη. Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα, σήμερα. Η Γη περιμένει το δικό σου μήνυμα μέσα από μία συμβολική πράξη.

Η Γη περιμένει το δικό σου μήνυμα μέσα από μία συμβολική πράξη. Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα, σήμερα.

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στο σύνολο της οικονομίας και στο φυσικό περιβάλλον είναι πλέον επιστημονικά ακλόνητες. Απειλούν, δε, όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής αλλά και την επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών στον πλανήτη, από τους κοραλλιογενείς υφάλους έως την Αρκτική. Η Ελλάδα δεν έχει σχεδιάσει μέχρι στιγμής κάποια εθνική στρατηγική για τη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, αν και γεωγραφικά ανήκει σε μια από τις πιο ευπαθείς περιοχές της Μεσογείου. Η προσαρμογή αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Η εξάρτηση της χώρας μας από το φυσικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά μεγάλη για να αγνοηθεί, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίση. Η χώρα μας πρέπει να λάβει μια σειρά από άμεσα μέτρα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
.
Η ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα και το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου η Γη σε περιμένει να δώσεις για άλλη μία χρονιά το δικό σου μήνυμα μέσα από μία συμβολική πράξη και να ενώσεις τη φωνή σου με εκατομμύρια άλλους πολίτες παγκοσμίως. Σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα για να δείξουμε τη δύναμη του καθενός μας να βάλει το δικό του λιθαράκι κάνοντας αλλαγές στη ζωή του. Ταυτόχρονα, περνάμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου:«πάρτε γενναίες αποφάσεις για το μέλλον μας».
 
Στη χώρα μας, η WWF Ελλάς διοργάνωσε την πρώτη «Ώρα της Γης» το 2009 και έκτοτε κάθε χρόνο καλεί τους πολίτες να μπουν στο κλίμα! Η Ώρα της Γης είναι προσωπική υπόθεση. Πολλά περνούν από το χέρι μας και για να ζητήσουμε περισσότερα από τους δίπλα μας κι από τις κυβερνήσεις μας, είναι σημαντικό πρώτα να κάνουμε το δικό μας βήμα! Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Ας μην το ξεχνάμε.

Αυτόν το μήνα, προετοιμαζόμαστε για την προσωπική μας δέσμευση για τον πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή, για να μετριαστεί, ζητά αλλαγές από μας! Η WWF - Καλύτερη Ζωή δείχνει ότι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής μας φέρνει πιο κοντά, βελτιώνει την καθημερινότητά μας και συνήθως ωφελεί και την τσέπη μας. Ο πρόεδρος Ομπαμα απευθυνόμενος στον ΟΗΕ δήλωσε ότι : «Είμαστε η πρώτη γενιά που αισθάνεται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει κάτι γι’αυτό.»

 
Η κλιματική αλλαγή δεν περνάει μόνο από το χέρι μας, αλλά είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί ριζική αλλαγή πολιτικής. Σβήνοντας τα φώτα συμβολικά για μια ώρα δεν εξοικονομούμε τόση ενέργεια. Όμως, η Ώρα της Γης είναι μια αφορμή για την προσωπική μας δέσμευση. Ανάλαβε κι εσύ δράση τώρα μέσω του προγράμματος "Η δική σου ώρα της Γης"  και κάνε τη δική σου διαφορά μέσα από μικρά, αλλά σημαντικά βήματα! Βελτίωσε την καθημερινότητά σου μέσα από έξυπνες πρακτικές, μοιράσου εμπειρίες και έμπνευση. Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στο σπίτι, τη γειτονιά και την πόλη σου! Ώρα να πει ο καθένας το δικό του: "Νοιάζομαι για τον πλανήτη!"

 
Μπες κι εσύ τώρα https://www.facebook.com/WWFkalyterizoi και δήλωσε συμμετοχή ατομικά ή συλλογικά με απλό, εύκολο και γρήγορο τρόπο. Ξεχωριστή δράση αποτελούν τα σχολεία αφού η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε γι’αυτόν τον σκοπό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα. Έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο σχολείων που με τις ενδιαφέρουσες δράσεις τους ευαισθητοποιούν κι ενημερώνουν τους μικρόυς μαθητές καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση και την ευσυνειδησία τους ως πολίτες του κόσμου. Επίσης, δοκίμασε να ξεχωρίσεις ψέματα και αλήθειες για την κλιματική αλλαγή σε αυτό το  quiz-πρόκληση(παραπομπή στο λινκ)  που ετοιμάσαμε με αφορμή την Ώρα της Γης! Η όλη προσπάθεια αριθμεί περί τα 4.729 μέλη και περιλαμβάνει πάνω από 63 δράσεις. (βίντεο δράσης https://www.youtube.com/watch?v=XxIMib4e8f8) και http://www.wwf.gr/earthour/

Σε μία προσπάθεια επιβράβευσης προχωρά η WWF προσφέροντας προνόμια, πόντους και βραβεία στα μέλη της. Μπορείς να διεκδικήσεις κι εσύ μία θέση στο leaderboard της Καλύτερης Ζωής αναλαμβάνοντας την υλοποίηση μικρών δράσεων σε τοπικό επίπεδο. Ολοκληρώνοντας τις εβδομαδιαίες δράσεις, μαζεύεις πόντους και κυρίως κερδίζεις μία καλύτερη ζωή! Όσοι μαζέψουν τους απαιτούμενους πόντους ανεβαίνουν επίπεδο, αποκτούν μια σειρά από badges και γίνονται τα πρόσωπα της Καλύτερης Ζωής!

  • Αν ολοκληρώσεις εμπρόθεσμα την τρέχουσα εβδομαδιαία δράση κερδίζεις 50 πόντους! Ανεβάζοντας λίγα λόγια και σχετικό υλικό σχετικά με την εμπειρία σου από τη δράση κερδίζεις άλλους 50 πόντους. Ολοκληρώνοντας 10 δράσεις που ανήκουν στην ίδια θεματική αλλάζεις επίπεδο με μια σειρά από τιμητικά badges! Είσαι έτοιμος να φτιάξεις την προσωπική σου συλλογή και να διακριθείς;
  • Με την ολοκλήρωση μιας παλιότερης δράσης κερδίζεις 10 πόντους και πηγαίνεις ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα badge. Φέρε εις πέρας παλιότερες αποστολές και διακρίσου!
  • Κατά διαστήματα τα πιο ενεργά μέλη της Καλύτερης Ζωής θα επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους κάνοντας καλό στους ίδιους και το περιβάλλον. Αυτά τα μέλη θα αποτελούν τα πρόσωπα της Καλύτερης Ζωής.
  • Οι 3 συμμετέχοντες με τους περισσότερους πόντους σε ετήσια βάση επιβραβεύονται με ένα υπέροχο δώρο έκπληξη!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Τι μπορείς να κάνεις εδώ:

Μάθε για τα θέματα που μας απασχολούν

Ενημερώσου για μια σειρά από ζητήματα κατανάλωσης, διατροφής, ενέργειας και ζωής στην πόλη που αφορούν άμεσα την καθημερινότητά σου. Δήλωσε συμμετοχή σε δράσεις και εκδηλώσεις για να καλυτερέψεις τη ζωή σου!

Ανάλαβε μία δράση κάθε εβδομάδα

Εδώ μπορείς να βρεις δράσεις που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Κάνε κλικ στο κουμπί «Θα το κάνω», ανακάλυψε βήματα και τρόπους που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου και υιοθέτησέ τα!

Ολοκλήρωσε τη δράση και βελτίωσε την καθημερινότητά σου

Στο τέλος της δράσης, ανάρτησε υλικό και σχόλια, κάνε κλικ στο κουμπί «Το έκανα» και μοιράσου την εμπειρία σου με φίλους! Γίνε το παράδειγμα δίνοντας έμπνευση και ιδέες!

Ανέβα στο leader board και κέρδισε δώρα

Πάρε πόντους στο leaderboard και κέρδισε δώρα- Φέρε σε πέρας τη δράση, κέρδισε πόντους και δες το όνομά σου στο leaderboard!

Δικτυώσου για μια καλύτερη ζωή

Εδώ μπορείς να επικοινωνείς με άλλα μέλη της Καλύτερης Ζωής, να καλείς σε δικές σου πρωτοβουλίες, αλλά και να συνεργάζεσαι με ομάδες που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και αξίες με εσένα! Νιώθεις η εξαίρεση; Έλα να γίνουμε ο κανόνας και να δικτυωθούμε για μια καλύτερη ζωή!

Γίνε μέλος

Η WWF σε προσκαλεί να φτιάξουμε μαζί μια ζωντανή κοινότητα φίλων, να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις. Ως μέλος θα ενημερώνεσαι πρώτος για φεστιβάλ, δωρεάν σεμινάρια, διαγωνισμούς κι άλλες εκπλήξεις! Γίνε πρεσβευτής της Καλύτερης Ζωής και μοιράσου με φίλους και γνωστούς ιδέες και πρωτοβουλίες μέσα από social media, ενεργή συμμετοχή και πρωτότυπες εθελοντικές δράσεις.

Έφτασε η Ώρα της Γης!

Δικτυωνόμαστε για μια Καλύτερη Ζωή!

Αυτή είναι η δική σου Ώρα της Γης!

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Βραχνής εξομολογείται στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Βραχνής εξομολογείται στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι
με 0 Σχόλια 2701 Views

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου προσκαλούνται και καλούνται να εξομολογηθούν στην Κουλτουρόσουπα πως αντιμετωπίζουν το #Μένουμε_σπίτι δίνοντας το δικό τους οδηγό επιβίωσης στην εποχή ενός αόρατου εχθρού…  Στέλιος Βραχνής, Σκηνοθέτης - ηθοποιός.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή