Βίγκαν & Βετζετέριαν: Ομελέτα φούρνου με κολοκύθα, χαλούμι και τσίλι

682 Views
Βίγκαν & Βετζετέριαν: Ομελέτα φούρνου με κολοκύθα, χαλούμι και τσίλι Βίγκαν & Βετζετέριαν: Ομελέτα φούρνου με κολοκύθα, χαλούμι και τσίλι

 




Μια ελαφριά και αφράτη ομελέτα, που φτιάχνεται με τις πορτοκαλί κολοκύθες το χειμώνα αλλά και με πράσινα κολοκυθάκια το καλοκαίρι. Μπορεί να σερβιριστεί στο πρωινό ή να αποτελέσει το κυρίως γεύμα με τη συνοδεία σαλάτας.

Υλικά για τη συνταγή
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
175 γραμμάρια χαλούμι, κομμένο σε φέτες
500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη ή πορτοκαλί, σε μικρούς κύβους
2 τσίλι πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο ή βαλσάμικο ξύδι
Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
6 αυγά, χτυπημένα


Εκτέλεση
Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήστε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσοκοκκινίσει.

Αφήστε το στην άκρη και συνεχίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρέψτε την κολοκύθα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.

Προσθέστε το τσίλι και το σκόρδο και συνεχίστε για 2 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίξτε το ξύδι, στρώστε το μαγειρεμένο χαλούμι, πασπαλίστε το δυόσμο και βάλτε προσεκτικά τα χτυπημένα αυγά.

Ψήστε την ομελέτα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει στη βάση της.

Ανάψτε το γκριλ του φούρνου σας στη μέγιστη θερμοκρασία και τοποθετήστε το τηγάνι σας για 5 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει.

Σερβίρετε την ομελέτα χλιαρή με τη συνοδεία σαλάτας




Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Βίγκαν & Βετζετέριαν

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 771 Views

Με τη λέξη Καϊμάκι ή Kaymak στα τουρκικά,  ο νους μας πηγαίνει στις φουσκάλες που σχηματίζει ο μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη. Απ αυτήν την αφράτη λοιπόν και παγωμένη κρέμα  που μοιάζει με χιόνι, παίρνει το όνομά του το τρίτο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας, ο Βόρας,  γνωστός σε όλους μας ως ΚαϊμάκτσαλανΓράφει η Ελένη Γιαννακίδου* (+photos) για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή