Ετοιμάζει νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα ο δήμος Θεσσαλονίκης

518 Views
Ετοιμάζει νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα ο δήμος Θεσσαλονίκης Ετοιμάζει νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα ο δήμος Θεσσαλονίκης

 

Μόνο με αποστολή sms και βεβαίωση από τον δήμο μπορούν οι πολίτες να σιτίσουν αδέσποτα ζώα της γειτονιάς τους, εν μέσω του νέου απαγορευτικού (σ.σ. lockdown) που επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης.


Ήδη μάλιστα «υπάρχει κινητικότητα», αναφέρει ο ίδιος παραπέμποντας και στο ενδιαφέρον των πολιτών που υπήρξε κατά το πρώτο απαγορευτικό την άνοιξη του 2020.

Βεβαίωση και SMS

Σε κάθε περίπτωση «θα πρέπει να πάρουν από τον δήμο μία βεβαίωση για τη σίτιση των αδέσποτων μόνο εντός του δήμου Θεσσαλονίκης και μόνο εφόσον είναι δημότες Θεσσαλονίκης», εξηγεί ο κ. Δημητριάδης και υπενθυμίζει πως η έξοδος για σίτιση αδέσποτων μπορεί να διαρκεί μέχρι τρεις ώρες ανά ημέρα. 

Η αίτηση για τη χορήγηση της βεβαίωσης, το Ε1 και η βεβαίωση που είχε ληφθεί κατά την καραντίνα της άνοιξης, μαζί με τις ώρες και το σημείο όπου θα σιτίζει αδέσποτα ο πολίτης, αποστέλλονται στο e-mail του αντιδημάρχου: s.dimitriadis@thessaloniki.gr.

Εάν κάποιος επιθυμεί να προβαίνει στη σίτιση αδέσποτων μετά τις 9:00 το βράδυ, τότε θα πρέπει να αποδείξει ότι αποτελεί εξαιρετική περίπτωση και υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν μπορεί να το πράξει νωρίτερα, διαμηνύει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος προσθέτοντας ότι ««σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα πρέπει να πάρουνε βεβαίωση από εμάς και να προσκομίσουν έγγραφα που να τεκμηριώνουν» τους λόγους, όπως η εργασία.

Τα νέα σημεία σίτισης για τα αδέσποτα

Ταυτόχρονα, κανονικά συνεχίζεται η φροντίδα των αδέσποτων από τα κλιμάκια των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ θα προστεθούν και άλλες ταΐστρες σε διάφορα σημεία του δήμου με σκοπό να μην εμφανιστούν επιθετικές συμπεριφορές, τονίζει ο κ. Δημητριάδης και παραθέτει τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν ταΐστρες:

πλατεία Δικαστηρίων, 

πλατεία Βαρδαρίου κοντά στο άγαλμα, 

πλατεία Ροτόντας, 

στο ταχυδρομείο εντός ΑΠΘ, 

στο πάρκο δίπλα στη ΧΑΝΘ, 

στα πάρκα δίπλα στα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη, 

στο πάρκο Κρήτης, 

στο πάρκο Αμπελά απέναντι από το Καυταντζόγλειο, 

στο πάρκο απέναντι από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, 

στον ζωολογικό κήπο, 

στο πάρκο του Αγ. Νικολάου στην Ξηροκρήνη και

στα ΚΑΠΗ της Άνω Πόλης.

Πηγή: Η Μακεδονία

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
με 0 Σχόλια 2793 Views

Πρόκειται άραγε για αδιάφορη, τυπική χαιρετούρα κλεισίματος; Ποιοι λόγοι επιβάλλουν «πρωτόκολλο ιεραρχίας» στην υπόκλιση; Κατά πόσο δικαιούται κάποιος να το παραβιάζει «τιμής ένεκεν»; Από τη στήλη «Στον παλμό των φουαγιέ» της Πίτσας Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή