Προς εξαφάνιση οι λεοπαρδάλεις του χιονιού λόγω κλιματικής αλλαγής

2078 Views
Προς εξαφάνιση οι λεοπαρδάλεις του χιονιού λόγω κλιματικής αλλαγής Προς εξαφάνιση οι λεοπαρδάλεις του χιονιού λόγω κλιματικής αλλαγής

Προς εξαφάνιση οι λεοπαρδάλεις του χιονιού λόγω κλιματικής αλλαγής.

Οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν το βιότοπο της λεοπάρδαλης του χιονιού με συρρίκνωση, και την ωθούν στα πρόθυρα της εξαφάνισης, σύμφωνα με νέα έκθεση της WWF.

Η έκθεση της γνωστής περιβαλλοντικής οργάνωσης αναφέρει ότι το ένα τρίτο των ορεινών περιοχών που φιλοξενούν το απειλούμενο ζώο ενδέχεται να καταστούν ακατοίκητoι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι λεοπαρδάλεις απειλούνται όχι μόνο λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και λόγω του κατακερματισμού των βιοτόπων τους, κυρίως στα ανατολικά Ιμαλάια. Άλλοι παράγοντες είναι η λαθροθηρία και η μείωση της διαθέσιμης λείας, με αποτέλεσμα πολλές λεοπαρδάλεις να επιτίθενται σε ζώα κτηνοτρόφων και αυτοί με τη σειρά τους να τις θανατώνουν.

Η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει τις περισσότερες από αυτές τις απειλές, αναφέρει η έκθεση, αυξάνοντας περαιτέρω την πίεση στις λεοπαρδάλεις και μειώνοντας τον πληθυσμό τους σε μη βιώσιμους αριθμούς σε πολλές περιοχές.

«Η περιοχή των Ιμαλαΐων θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή κρίση, εάν επιλέξουμε να αγνοήσουμε την κλιματική αλλαγή. Όχι μόνο κινδυνεύουμε να χάσουμε μεγαλοπρεπή είδη, όπως η λεοπάρδαλη του χιονιού, αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που εξαρτώνται από το νερό που ρέει από τα βουνά αυτά μπορούν να επηρεαστούν αρνητικά», δήλωσε η Ρεμπέκα Μέι της WWF Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, η επιτυχία της Ινδίας, του Νεπάλ και του Μπουτάν στην αύξηση του αριθμού απειλούμενων ειδών, όπως οι τίγρεις και οι ρινόκεροι, θα μπορούσε να εφαρμοστεί επίσης στις λεοπαρδάλεις του χιονιού.

Υπολογίζεται πως απομένουν περίπου 4.000 με 6.000 λεοπαρδάλεις του χιονιού στην κεντρική και νότια Ασία, σε υψόμετρα 3.000 με 4.500 μέτρων.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκτός Ελέγχου» του Αρκά: Με ανανεωμένη διανομή ολοκληρώνουν την εαρινή περιοδεία στο θέατρο Κήπου
«Εκτός Ελέγχου» του Αρκά: Με ανανεωμένη διανομή ολοκληρώνουν την εαρινή περιοδεία στο θέατρο Κήπου
με 0 Σχόλια 3688 Views

Mε ένα λαμπερό θίασο πρωταγωνιστών ύστερα από τα συνεχή sold out του χειμώνα ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία στη Θεσσαλονίκη.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή