Πέθανε η πολυταξιδεμένη Λάρα - Ανείπωτη στεναχώρια για τον πρώτο σκύλο - οδηγό τυφλών στην Ελλάδα

499 Views
Πέθανε η πολυταξιδεμένη Λάρα - Ανείπωτη στεναχώρια για τον πρώτο σκύλο - οδηγό τυφλών στην Ελλάδα Πέθανε η πολυταξιδεμένη Λάρα - Ανείπωτη στεναχώρια για τον πρώτο σκύλο - οδηγό τυφλών στην Ελλάδα

 


Ένα μαύρο Λαμπραντόρ- Ριτρίβερ, η Λάρα, έμελε να χαράξει τη δική της πορεία και να σηματοδοτήσει έναν νέο κύκλο σχετικά με τη χρησιμότητα των συμπαθητικών τετράποδων.

Η Λάρα έγινε η πρώτη σκύλος - οδηγός τυφλών στην Ελλάδα, κάτι που πριν από το 2004 -όταν και ξεκίνησε την πορεία της- ήταν λέξη άγνωστη στη χώρα μας και τα νομικά πλαίσια που επέτρεπαν την πρόσβασή τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, ανύπαρκτα.

Κι όμως! Η Λάρα αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία της Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Lara Guide Dog School».

Ακολούθησε το αφεντικό της, την κυρία Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου σε πολλά ταξίδια. Συγκεκριμένα η Λάρα είχε κάνει 16 ταξίδια με πλοίο, 68 με αεροπλάνο και αμέτρητα με τρένα, λεωφορεία και μετρό, ενώ έχει επισκεφτεί πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μάλιστα, είχε τιμηθεί σε πολλά Πανεπιστήμια για το κοινωνικό της έργο.

Σήμερα η είσοδος των σκύλων - οδηγών επιτρέπεται στη χώρα μας σε τρένα, πλοία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και σε πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της κυρίας Γκέρτσου ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό: «Όταν πρωτοκράτησα τη λαβή που με συνέδεε με το σκύλο, σάστισα: ήξερα πως πηγαίνω προς μια κατεύθυνση, μα συνάμα, ένιωθα μια απρόσμενα οικεία δύναμη, να με κατευθύνει κάπου αλλού. Κόλλησα τα πόδια μου στο έδαφος - μόνο αυτό ήξερα να κάνω. Τότε, άκουσα τη φωνή του εκπαιδευτή που μου φώναζε: “Follow the Dog!!!” Κι αυτό έκανα: I, followed the Dog. Λάρα: 03/05/2003 - 26/03/19.»

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παλλόμενες, νύχτες, ντυμένες, κομψότατες, μελωδίες,  Jessie Ware, What’s Your Pleasure?
Παλλόμενες, νύχτες, ντυμένες, κομψότατες, μελωδίες, Jessie Ware, What’s Your Pleasure?
με 0 Σχόλια 2730 Views

Με λίγα λόγια: Πρωτοκλασάτο, κομψό κι από καλή φόδρα. Με πολλά λόγια: Τόση φινέτσα και στιλ και υψηλές στροφές δύσκολα βρίσκω να διαπερνά ένα άλμπουμ σαν της Jessie Ware απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή