Πως να φτιάξεις την νοστιμότατη Λαδένια Κιμώλου.

1239 Views
Πως να φτιάξεις την νοστιμότατη Λαδένια Κιμώλου. Πως να φτιάξεις την νοστιμότατη Λαδένια Κιμώλου.

 


Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο είναι πλούσια σε γεύση και χρειάζεται λίγα υλικά.


Μερίδες:για 1 ταψί διαμ. 28-30εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 50'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'
Έτοιμο σε: 1:30'


Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ ποτήρι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Για τη γέμιση

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη βάζετε σε ένα αβαθές ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Την ανοίγετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζετε τη ζύμη με τις φέτες του κρεμμυδιού και πάνω τους απλώνετε τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε τη λαδένια στους 180°C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Πηγή: www.olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb


Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή