Με ένα κλουβί-φάκα και δόλωμα ένα κοτόπουλο ξεκινά αύριο η επιχείρηση «σύλληψης» του κροκόδειλου του Ρεθύμνου!

235 Views
Με ένα κλουβί-φάκα και δόλωμα ένα κοτόπουλο ξεκινά αύριο η επιχείρηση «σύλληψης» του κροκόδειλου του Ρεθύμνου! Με ένα κλουβί-φάκα και δόλωμα ένα κοτόπουλο ξεκινά αύριο η επιχείρηση «σύλληψης» του κροκόδειλου του Ρεθύμνου!

Μία φάκα με… κοτόπουλο έχει ετοιμαστεί ειδικά διαμορφωμένη για τον Σήφη τον Κροκόδειλο που εδώ και μέρες ζει στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του διευθυντή της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη με τον ερπετολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκης και άλλους ειδικούς επιστήμονες που είχε ως θέμα το πώς θα γίνει ο εντοπισμός και η παγίδευση του κροκόδειλου.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να παγιδεύσουμε και να απομακρύνουμε τον κροκόδειλο από το Φράγμα Ποταμών», δήλωσε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.

218989

Στη 1 το μεσημέρι η πρώτη προσπάθεια

Πρώτο μέλημα των ειδικών επιστημόνων είναι η εποπτεία του χώρου. Έτσι, αύριο στη 1 το μεσημέρι, ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, μαζί με τον Πέτρο Λυμπεράκη, ομάδα επιστημόνων αλλά και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ θα μεταβούν στο σημείο προκειμένου να εποπτεύσουν τον χώρο.

«Αρχικά θα κάνουμε μία εποπτεία του χώρου για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παγιδεύσουμε τον κροκόδειλο», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ενώ τόνισε πως αν δεν πετύχει η πρώτη προσπάθεια τότε θα επιστρέψουν Σάββατο για να την επαναλάβουν.

KROKODEILOS

Ετοιμάζουν… φάκα

Μία μεγάλη φάκα ετοιμάζει η ομάδα επιστημόνων για τον κροκόδειλο στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο cretapost ο κ. Λυμπεράκης αύριο το μεσημέρι θα γίνει η εποπτεία του χώρου ενώ επικρατέστερο σενάριο είναι να δημιουργήσουν μία μεγάλη φάκα.

«Μπορούμε να στήσουμε διάφορες παγίδες. Αυτό που σκεφτόμαστε αρχικά είναι να κάνουμε μία μεγάλη φάκα που θα βάλουμε το αντίστοιχο τυράκι για τον κροκόδειλο που μάλλον θα είναι ένα κοτόπουλο», επεσήμανε ο κ. Λυμπεράκης.

Αναζητούν και δεύτερο κροκόδειλο

Παράλληλα, η ομάδα επιστημόνων εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου κροκόδειλου στη λίμνη.

«Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να βρούμε δύο κροκόδειλους», επεσήμανε ο κ. Μαμαγκάκης.

Η τύχη του ζώου

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το ποια θα είναι η τύχη του ζώου όταν πιαστεί.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με το Αττικό Πάρκο αλλά και το ΕΛΚΕΘΕ που ίσως είναι και η καλύτερη λύση. Θα πρέπει όμως πρώτα να τον εντοπίσουμε και να το πιάσουμε και στη συνέχεια θα συζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές η τύχη του», επεσήμανε ο κ. Λυμπεράκης.

Τραβάει τα… βλέμματα

Τα βλέμματα όλων έχει τραβήξει ο κροκόδειλος που ζει στο Ρέθυμνο.

Καθημερινά έχει γίνει θέμα συζήτησης στα καφενεία, τα καφέ, ακόμα και τα μπαρ της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος.

Μάλιστα, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και μεγάλων συνθετών όπως ο Κραουνάκης που πριν λίγες ημέρες έγραψε τραγούδι για τον κροκόδειλο (δείτε εδώ) ενώ οι Κρήτες «κεντάνε» και «ζωγραφίζουν» στις μαντινάδες τους γι’ αυτόν (δείτε εδώ).

«Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον απ’ όλους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εδώ έρχεται συνεχώς κόσμος για να δει τον κροκόδειλο, τουρίστες και ντόπιοι. Το σημαντικό όμως  είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής πλέον δεν φοβούνται καθώς έχουμε περιορίσει το χώρο κι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης ενώ τόνισε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι βγήκε μέχρι και ψηφοφορία στα socialmedia για το αν θα πρέπει να μείνει ή να φύγει ο κροκόδειλος από τη λίμνη.

cretapost.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή