Για ποιο λόγο οι κροκόδειλοι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό;

252 Views
Για ποιο λόγο οι κροκόδειλοι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό; Για ποιο λόγο οι κροκόδειλοι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό;

Για ποιο λόγο οι κροκόδειλοι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό;

Ομάδα επιστημόνων, ανακάλυψε ότι οι κροκόδειλοι έχουν την ικανότητα να κοιμούνται έχοντας το ένα τους μάτι ανοιχτό ως τέχνασμα που τους επιτρέπει μεν να ξεκουράζονται, αλλά επιπλέον να μπορούν να βλέπουν το θήραμά τους.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές από την Αυστραλία και τη Γερμανία, τα αρπακτικά ζώα είναι σε θέση να κλείνουν μονομερώς το ένα μάτι, όπως κάνουν και άλλα ζώα όπως τα δελφίνια, οι φώκιες και οι θαλάσσιοι ελέφαντες.

Η συμπεριφορά αυτή περιλαμβάνει τη διατήρηση του μισού εγκεφάλου συνειδητού-και το μάτι συνδέεται με αυτό το μισό του εγκεφάλου – που επιτρέπει στον κροκόδειλο να παρακολουθεί τα γεγονότα που τον περιβάλλουν και καιροφυλακτεί σε πιθανές απειλές ή όταν εμφανιστεί κάποιο θήραμα. Η διαπίστωση αυτή έγινε αφότου οι επιστήμονες εξέτασαν νεαρούς κροκόδειλους αλμυρού νερού σε ένα ενυδρείο μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει υπέρυθρες κάμερες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα πλάσματα αυτά, είναι πιθανό να κρατούν το ένα μάτι ανοιχτό και όταν είναι παρών ένας άνθρωπος- το ανοιχτό μάτι παρακολουθούσε τον άνθρωπο, διαβάζουμε στο newsbeast.

Ο Δρ. John Lesku, από το Πανεπιστήμιο La Trobe στην Αυστραλία, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι ο ανθρώπινος ύπνος, ο οποίος περιλαμβάνει μια συνολική παύση της λειτουργίας του εγκεφάλου, μπορεί να είναι σχετικά «νέος». «Η αξία της έρευνας είναι ότι σκεφτόμαστε το δικό μας τον ύπνο ως ’’κανονικό’’- μια   διακοπή λειτουργίας, που είναι μια υπόθεση ολόκληρου του εγκεφάλου», είπε σχετικά. «Και όμως, μερικά πουλιά και υδρόβια θηλαστικά κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό», συμπλήρωσε.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Προσεχώς, «Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό»
Προσεχώς, «Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό»
με 0 Σχόλια 413 Views

Πιο επίκαιρη από ποτέ, και υπό μία έννοια προφητική, η ταινία έχει για πρωταγωνιστή τον Όμηρο Πουλάκη στον ρόλο του  Άρη, ενός πετυχημένου στελέχους μιας μεγάλης εταιρίας. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή