Ποιος φταίει για την κλιματική αλλαγή; Οι εταιρείες καυσίμων; Οι πλούσιοι; Οι πλούσιες χώρες; Εμείς;

595 Views
Ποιος φταίει για την κλιματική αλλαγή; Οι εταιρείες καυσίμων; Οι πλούσιοι; Οι πλούσιες χώρες; Εμείς; Ποιος φταίει για την κλιματική αλλαγή; Οι εταιρείες καυσίμων; Οι πλούσιοι; Οι πλούσιες χώρες; Εμείς;

 Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή του κλίματος προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά ο προσδιορισμός του ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος είναι πιο δύσκολο από ό, τι φαίνεται.

Πολλές ομάδες έχουν κατηγορηθεί ότι φταίνε για αυτήν τη συνεχιζόμενη έλλειψη δράσης, από εταιρείες ορυκτών καυσίμων και πλούσιες χώρες, μέχρι πολιτικούς, πλούσιους και μερικές φορές ακόμη και όλους μας.

Άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι χρήσιμο να κατηγορήσουμε κανέναν. «Εάν θέλετε να αλληλεπιδράσετε με τους μη εμπλεκόμενους και να τους ζητήσετε ισχυρότερη δράση για το κλίμα, το να τους κατηγορείτε δεν πρόκειται να είναι πολύ καρποφόρο μονοπάτι», δήλωσε στο ΒΒC ο Glen Peters, διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Έρευνας για το Κλίμα και το Περιβάλλον στο Όσλο .


Είτε κατηγορούμε είτε όχι, το ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος για την κλιματική κρίση είναι απαραίτητο. Θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις λύσεις και τις προτάσεις για να διορθώσουμε τα πράγματα.
.
Αλλά είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η κατανομή ευθυνών σε κάποιον – στους εξορυκτές ορυκτών καυσίμων, στους κατασκευαστές που φτιάχνουν προϊόντα από αυτά, στις κυβερνήσεις που ρυθμίζουν αυτά τα προϊόντα, στους καταναλωτές που τα αγοράζουν - δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υπεύθυνος για αυτά.


Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε μια σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντ 'αυτού χρησιμοποιούν γεννήτριες ντίζελ υψηλών εκπομπών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορείτε να καταλογίσετε αυτές τις εκπομπές στα άτομα που χρησιμοποιούν τις γεννήτριες, αλλά είναι δύσκολο να πείτε ότι ευθύνονται για αυτές.
«Απλά περνάτε το σύστημα στο ένα άκρο της αλυσίδας εφοδιασμού έναντι του άλλου», λέει η καθηγήτρια οικολογικών οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λιντς Julia Steinberger. «Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να κατανείμει την ευθύνη», πρόσθεσε.


Ωστόσο, αν εξετάσουμε καθέναν από αυτούς τους συνδέσμους της αλυσίδας εφοδιασμού μας επιτρέπει να κατανοήσουμε αυτό το περίπλοκο σύστημα διαφορετικά, επισήμανε.
Αλλά τελικά αυτό που είναι σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ποιος έχει την εξουσία στις επιλογές που είναι διαθέσιμες σε όλους τους άλλους. 

Οι εταιρείες καυσίμων

Οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων παίζουν σαφώς σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης. Μια σημαντική έκθεση που κυκλοφόρησε το 2017 απέδωσε το 70% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στον κόσμο κατά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες σε μόλις 100 παραγωγούς ορυκτών καυσίμων. Μια ενημέρωση πέρυσι σκιαγράφησε τις κορυφαίες 20 εταιρείες ορυκτών καυσίμων πίσω από το ένα τρίτο των εκπομπών.
Όμως, μόνο μέσω της συνεχιζόμενης εξόρυξης ορυκτών καυσίμων, αυτές οι εταιρείες είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο κλίμα. Εργάστηκαν επίσης σκληρά για να διαμορφώσουν τη δημόσια αφήγηση. Το 2015, μια έρευνα από τον αμερικανικό ιστότοπο Inside Climate News αποκάλυψε ότι γνωστή πετρελαϊκή εταιρεία γνώριζε για την κλιματική αλλαγή εδώ και δεκαετίες και οδήγησε σε προσπάθειες για τον αποκλεισμό μέτρων για τη μείωση των εκπομπών. Αποκαλύψεις όπως αυτή συνέβαλαν στην αύξηση της δημόσιας οργής για τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Πολλοί πιστεύουν τώρα ότι τέτοιες εταιρείες έχουν πει και έχουν κάνει ό, τι μπορούσαν για να συνεχίσουν να εξάγουν και να καίνε ορυκτά καύσιμα - ανεξάρτητα από το κόστος.


Η δημοσιογράφος που καλύπτει ρεπορτάζ για το περιβάλλο, Amy Westervelt, που έχει περάσει χρόνια εξερευνώντας τη σκέψη της στρατηγικής του πετρελαίου τις τελευταίες δεκαετίες, λέει ότι υπήρχε ένα σημείο στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν εταιρείες πετρελαίου στις ΗΠΑ φάνηκαν να αγκαλιάζουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να βλέπουν όλο και περισσότερο τις εταιρείες αυτές ως εταιρείες ενέργειας, και όχι εταιρείες πετρελαίου. Αλλά αυτή η νοοτροπία άλλαξε εντελώς στις αρχές της δεκαετίας του 1990 λόγω μιας σειράς πετρελαϊκών κρίσεων και αλλαγής ηγεσιών.
Οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων έκτοτε έχουν κάνει «εξαιρετική δουλειά» κάνοντας κάθε είδους περιβαλλοντικές ανησυχίες να φαίνονται ως ελιτίστικες, προσθέτει η Westervelt. Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon, Rex Tillerson, ο οποίος στη συνέχεια έγινε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υποστήριξε επανειλημμένα ότι η μείωση της χρήσης πετρελαίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα κάνει δυσκολότερη τη μείωση της φτώχειας.

 
Ταυτόχρονα, οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό τακτικές PR σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την αφήγηση γύρω από την κλιματική αλλαγή, προωθώντας αμφιβολίες για την επιστήμη και προσπαθώντας να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κατανοούν τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην οικονομία. 
Μια μικρή ομάδα επιστημόνων που συνδέεται με δεξιές δεξαμενές σκέψης και τη βιομηχανία έχουν διαστρεβλώσει για δεκαετίες τη δημόσια συζήτηση σπέρνοντας αμφιβολίες για καθιερωμένες επιστημονικές γνώσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, σύμφωνα με την έκθεση του 2010 Merchants of Doubt


Οι πλούσιοι
Αξίζει να δώσουμε έμφαση και στους ανθρώπους που καταναλώνουν τα τελικά προϊόντα από ορυκτά καύσιμα και, πιο συγκεκριμένα, εκείνους που καταναλώνουν περισσότερο από τους υπόλοιπους.
Μια πρόσφατη διεθνής μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λιντς υπολόγισε ότι σε 86 χώρες, το 10% των πλουσιότερων ανθρώπων καταναλώνει περίπου 20 φορές περισσότερη ενέργεια από το 10% των φτωχώτερων. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της αυξημένης κατανάλωσης από πλουσιότερους ανθρώπους είναι μέσω των μεταφορών, σύμφωνα με τη μελέτη: πτήσεις, διακοπές και μεγάλα αυτοκίνητα που οδηγούν σε μεγάλες αποστάσεις.
Παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι οι πλούσιοι έχουν πολύ περισσότερες επιλογές στο πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους. «Εάν είστε αρκετά πλούσιοι για να αντέξετε οικονομικά ένα μεγάλο αυτοκίνητο, είστε επίσης αρκετά πλούσιοι για να μην αγοράσετε ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Εάν ο τρόπος ζωής που επιλέγουν οι πλούσιοι άνθρωποι είναι να είναι πολύ επιδεικτικοί και σπάταλοι, έχουν σίγουρα μεγάλη ευθύνη για αυτό», λέει ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης, η κ. Steinberger. Οι πλούσιοι τείνουν επίσης να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην κυβέρνηση και στις εταιρείες που καθορίζουν την κυβερνητική πολιτική, λέει. «Σε γενικές γραμμές, εάν μιλάμε για το ποιος έχει τη δύναμη να λαμβάνει αποφάσεις, είναι πιθανώς οι πλούσιοι άνθρωποι με διαφορετικούς ρόλους».


Αλλά, δεν φταίνε πλήρως και αυτοί γιατί ακόμη αν κάνουν μεγάλη κατανάλωση ζουν μέσα σε ένα σύστημα που τους το επιτρέπει, και ακόμη επιβραβεύει την κατανάλωσή τους.
Τα πρόσφατα γεγονότα έχουν συμβάλει στην προοπτική της επιμέρους δράσης. Ακόμα και στο αποκορύφωμα της πανδημίας κορωνοϊού τον Απρίλιο, με πολλές χώρες σε καραντίνα, οι καθημερινές παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 μειώθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Η πτώση είναι σίγουρα σημαντική, αλλά το γεγονός ότι δεν ήταν μεγαλύτερη δίνει μια εικόνα για το πόσο βαθύτερες μειώσεις εκπομπών πρέπει να ακολουθήσουν πέρα από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Οι πλούσιες χώρες

Η ευθύνη για την κλιματική αλλαγή συχνά αποδίδεται στις χώρες που εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Το ζήτημα εάν οι πλουσιότερες, ιστορικά πιο ρυπογόνες χώρες πρέπει να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την κλιματική αλλαγή από άλλες, υπήρξε εδώ και καιρό ένα επώδυνο σημείο στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα.
Το 1992, όταν υπογράφηκε η πρώτη διεθνής συνθήκη για το κλίμα για τη θέσπιση πλαισίου για μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το κλίμα, περιελάμβανε μια σημαντική και αμφιλεγόμενη αρχή. Η συνθήκη αναγνώριζε ότι οι χώρες είχαν διαφορετικές ιστορικές ευθύνες για τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, καθώς και διαφορετικές ικανότητες για να τις μειώσουν.
Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουν απελευθερώσει τη συντριπτική πλειονότητα των εκπομπών και πολλές συνεχίζουν να εκπέμπουν πολύ περισσότερο από τις φτωχότερες. Οι ΗΠΑ έχουν εκπέμψει πολύ περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το ένα τέταρτο όλων των εκπομπών ρυπογόνων αερίων στον πλανήτη από το 1751 έχουν συμβεί εκεί. Παρά την τεράστια αύξηση των εκπομπών στην Κίνα κατά την τελευταία δεκαετία, οι εκπομπές ανά άτομο εξακολουθούν να βρίσκονται σε λιγότερες από τις μισές από τις ΗΠΑ, ενώ το ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική εκπέμπουν το ένα εικοστό του μέσου όρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για μειώσεις των εκπομπών στις παγκόσμιες ανάγκες με «δίκαιο» τρόπο έχουν αποδειχτεί πολιτικός εφιάλτης, με τις πλουσιότερες, πιο ρυπογόνες χώρες να υποστηρίζονται από ισχυρές δεσμεύσεις και συνομιλίες. Τελικά, αναπτύχθηκε μια διαφορετική προσέγγιση: οι χώρες θα εγγραφούν σε ένα σύνολο κοινών, πρωταρχικών κλιματικών στόχων, αλλά θα αναθέσουν τους στόχους τους για τη μείωση των εκπομπών, με βάση ό, τι θεώρησαν ότι μπορούσαν να υποσχεθούν. Αυτή ήταν η προσέγγιση που υιοθετήθηκε στη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, όπου οι χώρες συμφώνησαν να περιορίσουν την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε «πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου» και προσπαθούν να τον περιορίσουν στους 1,5C, αλλά απέφυγαν να καθορίσουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει. 


Το πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιες χώρες εξακολουθούν να έχουν «χρέος εκπομπών» σε άλλες χώρες λόγω της κύριας ευθύνης τους για την αλλαγή του κλίματος, υποστηρίζει ο Mohamed Adow, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης για την κλιματική αλλαγή Power Shift Africa. Οι πλούσιοι ρυπαίνοντες θα πρέπει όχι μόνο να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές, αλλά και να εκπληρώσουν υποσχέσεις χρηματοδότησης και τεχνολογίας για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να αναπτυχθούν μέσω μιας διαδρομής χαμηλότερου άνθρακα, λέει ο Adow.

Εμείς
Ανεξάρτητα από το εάν πιστεύετε ή όχι ότι για τις μειώσεις εκπομπών αερίων πρέπει να γίνουν διεθνείς διαπραγματεύσεις, λίγοι θα υποστηρίξουν την ανάγκη να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες οι πλουσιότερες χώρες. 
Τι σημαίνει για όσους ζουν στις πλούσιες χώρες; Πρέπει όλοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για τις εκπομπές των χωρών μας; 
Για πολλούς από εμάς, τα προϊόντα και η ενέργεια που καταναλώνουμε μπορούν να συνδεθούν με ένα μεγάλο - και μη βιώσιμο - μέρος των εκπομπών, άρα κατά κάποιο τρόπο είμαστε υπεύθυνοι.
Αλλά είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε όλοι μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος στο οποίο δεν είναι όλοι το ίδιο συνεπείς στην αντοχή. «Ο υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή είναι μια φανταστική δομή, στρεβλωτική και επικίνδυνη», γράφει ο μελετητής του κλίματος και συγγραφέας Genevieve Guenther. «Κρύβοντας ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος για την τρέχουσα, τρομακτική κατάσταση μας, παρέχουμε πολιτική κάλυψη στους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να αφήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια άλλους να πεθάνουν για δικό τους κέρδος και ευχαρίστηση».

Οι διαφορές μεταξύ των χωρών διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα των διεθνών συνομιλιών για το κλίμα, λέει ο Adow. «Δυστυχώς, οι χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη για την κλιματική αλλαγή συνεχίζουν να έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στο καθεστώς του κλίματος», λέει. «Καταχράζουν αποτελεσματικά τη δύναμή τους», προσθέτει.
Αλλά ακόμη και βλέποντας την αδράνεια του κλίματος μέσω αυτού του πρίσματος εξουσίας, όσοι έχουν λιγότερη μπορούν να ενεργήσουν για να την αντιμετωπίσουν. Η ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg έκανε πράξη αυτή την ιδέα, όταν το 2019 είπε στους ελίτ που συγκεντρώθηκαν στο Νταβός ότι πολλοί από αυτούς φταίνε για την κλιματική κρίση θυσιάζοντας «ανεκτίμητες αξίες» για να «συνεχίσουν να βγάζουν αδιανόητα ποσά». 

Μπορεί να μην ή μπορεί και να αισθανόμαστε ότι η ευθύνη για την κλιματική κρίση πρέπει να βαρύνει την «πόρτα» κάποιου. Αλλά αν το ονομάζουμε φταίξιμο ή όχι, είναι ακόμα σημαντικό να ξεμπλέξουμε τις δομές εξουσίας και τις δομές λήψης αποφάσεων που συνεχίζουν να προάγουν την αδράνεια για το κλίμα. Μόνο με την καλύτερη κατανόηση του τρόπου αλλαγής αυτών, μπορούμε να ελπίζουμε να μειώσουμε τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων που χρειαζόμαστε τόσο πολύ τώρα.

Πηγή: Το Ποντίκι 
.


ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

.
Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία 
Συναυλία: Pretty Sounds 
Like a dream….


Οι Pretty Sounds ερμηνεύουν παλιά, αγαπημένα τραγούδια από διάφορες χώρες και εποχές. Η φωνή μπλέκεται γλυκά με τους ήχους του βιολιού, του βιολοντσέλου, του πιάνου, της άρπας στις ενορχηστρώσεις του Πάνου Κοσμίδη με μια πινελιά τζαζ και δημιουργεί μια όμορφη, νοσταλγική διάθεση….like a dream….

-Δευτέρα 20 Ιουλίου - Ώρα: 22.00
-Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος.
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.
 

Μύλος - Βαβυλωνία
Βραδιά Tango Locos De Atar
.
-Δευτέρα 20 Ιουλίου - Ώρα: 22.00
-Τιμές εισιτηρίων: 10€
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, δεν έστειλαν ενημέρωση.
 

Μονή Λαζαριστών.
Συναυλία:  Φωτεινή Βελεσιώτου
 
 
Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται. Μια γέφυρα που ενώνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με το σήμερα και το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά λαϊκά, είτε τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία του δίπλα στην Γλυκερία αλλά και από την ταινία «Ευτυχία» καθώς ερμηνεύει δυο σπουδαία τραγούδια, το «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά» και το «Ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι».
.
-Δευτέρα 20 Ιουλίου - Ώρα: 21: 30.
-Τιμές εισιτηρίων:10€, 12€
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ Ώρα προσέλευσης: 20:00

 

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

.
Μύλος-  Βαβυλωνία.
Συναυλία: Χρήστου Θηβαίου 

 Ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του, από τους "Συνήθεις Υπόπτους" και τον "Άμλετ της Σελήνης" έως το "Σιδερένιο νησί" και την καινούργια του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα.
 
-Τρίτη 21 Ιουλίου - Ώρα: 21.30.
-Τιμές εισιτηρίων: Ταμείο: 12€, Προπώληση: 10€
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 

Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία
Συναυλία: Souled Out 
We've Got One Soul

Το πενταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, παρουσιάζει ένα soulful πρόγραμμα αφιερωμένο στην αμερικάνικη μουσική, και για πρώτη φορά τα κομμάτια του debut album που ετοιμάζει. Ένας δίσκος με επιρροές της jazz, neo-soul και new funk σκηνής που παντρεύει το ρετρό με την σύγχρονη αισθητική και ήχο.

-Τρίτη 21 Ιουλίου - Ωρα: 21: 15.
-Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος. 
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν...

Μονή Λαζαριστών.
 Συναυλία:  Χαζτηγφραγκέτα
 .
.
Οι Χατζηφραγκέτα The Band, έρχονται δυναμικά σε full band σύνθεση για να μας παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθεντικό τρόπο παλιά και νέα τραγούδια. Πρόκειται για ένα live για όλα τα γούστα και για «πολλά γούστα», καθώς οι Χατζηφραγκέτα γεφυρώνουν με ένα επιτηδευμένα άχαρο στυλ, αλλά μια άκρως εκλεπτυσμένη τεχνική, την λαϊκή μουσική περασμένων δεκαετιών με το ρεμπέτικο, το καλώς εννοούμενο έντεχνο και την hip-hop, φτύνοντας ρίμες και τραγουδώντας σκονισμένες μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές. 
 
-Τρίτη 21 Ιουλίου - Ώρα: 21.30.
-Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ  


Ρωμαϊκή Αγορά.
«Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο»
ΚΘΒΕ
Σε έναν χώρο ρευστό, όπου η μουσική λειτουργεί σαν μια λίμνη, ταξιδεύει ένας θίασος από γεννήματα της φαντασίας μας, που αναπολούν, οραματίζονται, μας συμβουλεύουν, αποκαλύπτοντάς μας μνήμες που ο ποιητής αντλεί από το παρελθόν και αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για τα μελλούμενα.
.
-Τρίτη 21 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: Δωρεάν προσκλήσεις εδώ
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
.
-k-
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 22  ΙΟΥΛΙΟΥ

.
Θέατρο Δάσους
«Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 22 Ιουλίου.
 
Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους και όπου τα πουλιά θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί. 
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας.
Ερμηνεύουν: Χρήστος Στέργιογλου, Ταξιάρχης Χάνος, Γιώργος Κολοβός, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Θανάσης Ραφτόπουλος, 
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 21:00.
 
-k- 
 

Θέατρο Κήπου.  
«Καραντίνας γελοιογραφίες» της Σοφίας Φραγγή.
Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς.
Ανέπαφο... Ανέκφραστο.. Ανώνυμο. Τρεις συνιστώσες, ένα σημείο καμπής που θα αλλάξει τα πάντα. Άραγε η στέρηση προκαλεί την απάθεια ή το αντίθετο; Πόσο μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος υπό καθεστώς φόβου; Ίσως η αδιαπραγμάτευτη κούραση είναι το μόνο που μας απέμεινε όταν εγκαταλείψαμε το όνειρο και το πάλλευκο χιόνι.

Σκηνοθεσία: Σοφία Φραγγή.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Βαγιωνάς, Παυλίνα Βασιλειάδου, Αναστασία Σιδηροπούλου Αλπάκη .

-Τετάρτη 22 Ιουλίου - Ωρα: 21: 15.
-Τιμές εισιτηρίων: Γενική 10€
-Περισσότερες πληροφορίες γιοκ... 
.
-k-
 
 
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθριος χώρος)
Συναυλία: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Σύνολο ξύλινων πνευστών της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Βράνος
Έργα A. Dvorak, R. Strauss

-Τετάρτη 22 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: Εξαντλήθηκαν.
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 
.
Μέγαρο Μουσικής (αίθριο  αίθουσας Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2 - 5ος όροφος).
Συναυλία:  Κύκλος Νέων Μουσικών.
Μαθητές Δημοτικών Ωδείων Αμπελοκήπων, Θέρμης, Θεσσαλονίκης. 
.
-Τετάρτη 22 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: - Ελεύθερη με δελτία εισόδου κλικ εδώ
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 

Μύλος - Βαβυλωνία
Συναυλία: The Great Gig - A Tribute Concert to Pink Floyd
To μεγαλύτερο ελληνικό Pink Floyd Tribute show σε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια των Pink Floyd. 
.
-Τετάρτη 22 Ιουλίου - Ωρα: 21: 30.
-Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€ - Είσοδος: 12€
-Περισσότερες πληροφορίες....

 
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Συναυλία: The Beatles Live Tribute Band: 50 χρόνια χωρίς τους Beatles - “Let it be” tour
 .
.
Ένα αφιέρωμα στο δημοφιλέστερο μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών από την ελληνική αφιερωματική μπάντα Τhe Beatles Live Tribute Band με τη σχεδόν 20ετή διαδρομή και τις δυνατές συνεργασίες.
. 
-Πέμπτη 23 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
.
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών 
«Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Αrs Aeterna & 5η Εποχή Τέχνης 
Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Ιουλίου.
.

.
Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένεινα κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Παππά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη  Δημήτρης Σαμόλης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουλίου.
.
-k-
 

Μονή Λαζαριστών.
Συναυλία: Παύλος Παυλίδης & Φώτης Σιώτας
 
 
Ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Σιώτας συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, πειραματίζονται και προσεγγίζουν μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Παύλου δίνοντας τους νέα δυναμική. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παύλου που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε εδώ, καθώς και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία. Κιθάρες, πλήκτρα, βιολί, βιόλα και λούπες, θα μπλέξουν με τη φωνή και τους στίχους δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
 
-Πέμπτη 23 Ιουλίου - Ωρα: 21: 30.
-Τιμές εισιτηρίων:10€, 12€
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ  
 

Θέατρο Κήπου
Συναυλία: Sleepin Pillow


Το επταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο επιδραστικές και πρωτοπόρες psycho rock μπάντες της τοπικής σκηνής. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι ότι από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους κινήθηκαν έξω από στεγανά, παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με έντονη ηχητική ποικιλομορφία. Κατάφεραν να εναρμονίσουν διαφορετικές μουσικές επιρροές και να συνδυάσουν με μοναδική μαεστρία την ψυχεδελική ροκ με ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και σύγχρονα χορευτικά ηλεκτρονικά στοιχεία. 

-Πέμπτη 23 Ιουλίου Ωρα: 21: 15.
-Τιμές εισιτηρίων:Γενική 10€
 -Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.

 .
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (πλατεία)
Συναυλία: Aroma Caribe
Κέφι και διασκέδαση από τους Aroma Caribe, που τα τελευταία 25 χρόνια κατάφεραν να καθιερωθούν ως οι πιο γνήσιοι εκφραστές της ελληνικής λάτιν και λάτιν τζαζ σκηνής.
 
-Παρασκευή 24 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ


-Θέατρο Κήπου 
Συναυλία:  Ομάδα Εύδουσιν
Αλφάβητος

Μια μουσικοοπτική εμπειρία, που γίνεται υπενθύμιση για το ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε. Το έργο Αλφάβητος, αναδεικνύει τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου, από τα Ομηρικά  Έπη, τη Θεογονία του Ησιόδου, τη Λυρική Ποίηση, της  ψαλτικής τέχνης και της παράδοσης. Ψηφιακά γραφικά μεταφέρουν στους θεατές, τη σύνθεση των γραμμάτων στο αθέατο σύμπαν.  

-Παρασκευή 24 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: Γενική 10€
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση. ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ


Καμία εκδήλωση καθώς οι φωστήρες θεωρούν πως όλη η Θεσσαλονίκη τρέχει στις θάλασσες να πλατσουριστεί... Προτείνουμε Θερινό σινεμαδάκι, δείτε τι παίζουν τώρα 

.
-k-


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

.
-Θέατρο Γης
«Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά.
Πρεμιέρα Κυριακή 26 Ιουλίου.
 
Στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά
 
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θανάσης Πατριαρχέας. 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 21:00
.
. 

-Θέατρο Κήπου 
Συναυλία:  Kaldera 

Οι Kaldera είναι ένα τετραμελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παίζει ελληνόφωνο rock με επιρροές από τη μουσική της δεκαετίας του ’70, το funk, το grunge και τα blues, ενώ τα μέλη του υπηρετούν το ελληνικό ροκ από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Tον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε από την OgdooMusicGroup το άλμπουμ τους Το Πλήρωμα του Χρόνου σε παραγωγή του Κώστα Βρεττού, με τη φιλική συμμετοχή του Ηλία Ζάικου. Στο Φεστιβάλ Καλοκαιριού οι Kaldera παρουσιάζουν τόσο τη δική τους δουλειά, όσο και εμβληματικά τραγούδια της ελληνικής rock σκηνής. 

-Παρασκευή 24 Ιουλίου - Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων:Γενική 10€
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.
.
.
Δείτε & αυτά:
.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
.
ΘΕΑΤΡΟ: 
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλίακλικ εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      
.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
.
Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία 
Συναυλία: Pretty Sounds 
Like a dream….


Οι Pretty Sounds ερμηνεύουν παλιά, αγαπημένα τραγούδια από διάφορες χώρες και εποχές. Η φωνή μπλέκεται γλυκά με τους ήχους του βιολιού, του βιολοντσέλου, του πιάνου, της άρπας στις ενορχηστρώσεις του Πάνου Κοσμίδη με μια πινελιά τζαζ και δημιουργεί μια όμορφη, νοσταλγική διάθεση….like a dream….

-Δευτέρα 20 Ιουλίου - Ωρα: 22.00
-Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος.
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.
 
Μονή Λαζαριστών
Βραδιά Tango Locos De Atar
.
-Δευτέρα 20 Ιουλίου - Ωρα: 21.00
-Τιμές εισιτηρίων: 
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.
 
Μονή Λαζαριστών.
Δευτέρα 20 Ιουλίου
Συναυλία:  Φωτεινή Βελεσιώτου
 
 
Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται. Μια γέφυρα που ενώνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με το σήμερα και το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά λαϊκά, είτε τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία του δίπλα στην Γλυκερία αλλά και από την ταινία «Ευτυχία» καθώς ερμηνεύει δυο σπουδαία τραγούδια, το «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά» και το «Ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι».
.
-Δευτέρα 20 Ιουλίου Ωρα: 21: 30.
-Τιμές εισιτηρίων:10€, 12€
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ Ώρα προσέλευσης: 20:00

 
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
.
Μύλος-  Βαβυλωνία.
Συναυλία: Χρήστου Θηβαίου 
 
-Τρίτη 21 Ιουλίου - Ωρα: 21.30.
-Τιμές εισιτηρίων: 
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 

Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία
Συναυλία: Souled Out 
We've Got One Soul

Το πενταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, παρουσιάζει ένα soulful πρόγραμμα αφιερωμένο στην αμερικάνικη μουσική, και για πρώτη φορά τα κομμάτια του debut album που ετοιμάζει. Ένας δίσκος με επιρροές της jazz, neo-soul και new funk σκηνής που παντρεύει το ρετρό με την σύγχρονη αισθητική και ήχο.

-Τρίτη 21 Ιουλίου - Ωρα: 21: 15.
-Τιμές εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος. 
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.
Ρωμαϊκή Αγορά.
«Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο»
ΚΘΒΕ
Σε έναν χώρο ρευστό, όπου η μουσική λειτουργεί σαν μια λίμνη, ταξιδεύει ένας θίασος από γεννήματα της φαντασίας μας, που αναπολούν, οραματίζονται, μας συμβουλεύουν, αποκαλύπτοντάς μας μνήμες που ο ποιητής αντλεί από το παρελθόν και αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για τα μελλούμενα.
.
-Τρίτη 21 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: Δωρεάν προσκλήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/  
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
.
-k-
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 22  ΙΟΥΛΙΟΥ
.
Θέατρο Δάσους
«Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 22 Ιουλίου.
 
Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους και όπου τα πουλιά θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί. 
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας.
Ερμηνεύουν: Χρήστος Στέργιογλου, Ταξιάρχης Χάνος, Γιώργος Κολοβός, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Θανάσης Ραφτόπουλος, 
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 21:00.
 
-k- 
 
Θέατρο Κήπου.  
«Καραντίνας γελοιογραφίες» της Σοφίας Φραγγή.
Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς.
Ανέπαφο... Ανέκφραστο.. Ανώνυμο. Τρεις συνιστώσες, ένα σημείο καμπής που θα αλλάξει τα πάντα. Άραγε η στέρηση προκαλεί την απάθεια ή το αντίθετο; Πόσο μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος υπό καθεστώς φόβου; Ίσως η αδιαπραγμάτευτη κούραση είναι το μόνο που μας απέμεινε όταν εγκαταλείψαμε το όνειρο και το πάλλευκο χιόνι.

Σκηνοθεσία: Σοφία Φραγγή.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Βαγιωνάς, Παυλίνα Βασιλειάδου, Αναστασία Σιδηροπούλου Αλπάκη .

-Τετάρτη 22 Ιουλίου Ωρα: 21: 15.
-Τιμές εισιτηρίων: Γενική 10€
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση. 
.
-k-
 
 
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθριος χώρος)
Συναυλία: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Σύνολο ξύλινων πνευστών της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Βράνος
Έργα A. Dvorak, R. Strauss
.
-Τετάρτη 22 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: Δωρεάν προσκλήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 
Μέγαρο Μουσικής (αίθριο  αίθουσας Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2 - 5ος όροφος).
Συναυλία:  Κύκλος Νέων Μουσικών
Μαθητές Δημοτικών Ωδείων Αμπελοκήπων, Θέρμης, Θεσσαλονίκης 
.
-Τετάρτη 22 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: - Ελεύθερη με δελτία εισόδου (και ηλεκτρονικά στο www.tch.gr)
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 
Μονή Λαζαριστών
Συναυλία: The Great Gig - A Tribute Concert to Pink Floyd
.
-Τετάρτη 22 Ιουλίου Ωρα: 21: 30.
-Τιμές εισιτηρίων:
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
 
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
.
Μονή Λαζαριστών
Συναυλία:  RADIO MOTOWN TRIBUTE
.
-Πέμπτη 23 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων:
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.
 
 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Συναυλία: The Beatles Live Tribute Band: 50 χρόνια χωρίς τους Beatles - “Let it be” tour

Ένα αφιέρωμα στο δημοφιλέστερο μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών από την ελληνική αφιερωματική μπάντα Τhe Beatles Live Tribute Band με τη σχεδόν 20ετή διαδρομή και τις δυνατές συνεργασίες.
 .
.
. 
-Πέμπτη 23 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων:
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών 
«Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Αrs Aeterna & 5η Εποχή Τέχνης 
Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένεινα κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Παππά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη  Δημήτρης Σαμόλης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουλίου.
.
-k-
 
Μονή Λαζαριστών.
Συναυλία: Παύλος Παυλίδης & Φώτης Σιώτας
 
 
Ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Σιώτας συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, πειραματίζονται και προσεγγίζουν μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Παύλου δίνοντας τους νέα δυναμική. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παύλου που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε εδώ, καθώς και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία. Κιθάρες, πλήκτρα, βιολί, βιόλα και λούπες, θα μπλέξουν με τη φωνή και τους στίχους δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
 
-Πέμπτη 23 Ιουλίου Ωρα: 21: 30.
-Τιμές εισιτηρίων:10€, 12€
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ  
 
Θέατρο Κήπου
Συναυλία: Sleepin Pillow


Το επταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο επιδραστικές και πρωτοπόρες psycho rock μπάντες της τοπικής σκηνής. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι ότι από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους κινήθηκαν έξω από στεγανά, παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με έντονη ηχητική ποικιλομορφία. Κατάφεραν να εναρμονίσουν διαφορετικές μουσικές επιρροές και να συνδυάσουν με μοναδική μαεστρία την ψυχεδελική ροκ με ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και σύγχρονα χορευτικά ηλεκτρονικά στοιχεία. 

-Πέμπτη 23 Ιουλίου Ωρα: 21: 15.
-Τιμές εισιτηρίων:Γενική 10€
 -Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση.

 .
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Συναυλία:  Aroma Caribe
Κέφι και διασκέδαση από τους Aroma Caribe, που τα τελευταία 25 χρόνια κατάφεραν να καθιερωθούν ως οι πιο γνήσιοι εκφραστές της ελληνικής λάτιν και λάτιν τζαζ σκηνής.
 
-Παρασκευή 24 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)
-Περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ
Θέατρο Κήπου 
Συναυλία:  Ομάδα Εύδουσιν
Αλφάβητος


Μια μουσικοοπτική εμπειρία, που γίνεται υπενθύμιση για το ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε. Το έργο Αλφάβητος, αναδεικνύει τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου, από τα Ομηρικά  Έπη, τη Θεογονία του Ησιόδου, τη Λυρική Ποίηση, της  ψαλτικής τέχνης και της παράδοσης. Ψηφιακά γραφικά μεταφέρουν στους θεατές, τη σύνθεση των γραμμάτων στο αθέατο σύμπαν.  

-Παρασκευή 24 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων: Γενική 10€
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
Καμία εκδήλωση καθώς θεωρούν οι φωστήρες πως όλη η Θεσσαλονίκη τρέχει δτις θάλασσες να πλατσουριστεί... Προτείνουμε Θερινό σινεμαδάκι, δείτε τι παίζει, κλικ εδώ
.
-k-

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
.
Θέατρο Γης
«Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά.
Πρεμιέρα Κυριακή 26 Ιουλίου.
 
Στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά
 
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θανάσης Πατριαρχέας. 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 21:00
.
. 

Θέατρο Κήπου 
Συναυλία:  Kaldera 

Οι Kaldera είναι ένα τετραμελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παίζει ελληνόφωνο rock με επιρροές από τη μουσική της δεκαετίας του ’70, το funk, το grunge και τα blues, ενώ τα μέλη του υπηρετούν το ελληνικό ροκ από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Tον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε από την OgdooMusicGroup το άλμπουμ τους Το Πλήρωμα του Χρόνου σε παραγωγή του Κώστα Βρεττού, με τη φιλική συμμετοχή του Ηλία Ζάικου. Στο Φεστιβάλ Καλοκαιριού οι Kaldera παρουσιάζουν τόσο τη δική τους δουλειά, όσο και εμβληματικά τραγούδια της ελληνικής rock σκηνής. 

-Παρασκευή 24 Ιουλίου Ωρα: 21: 00.
-Τιμές εισιτηρίων:Γενική 10€
-Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν γιατί  δεν έστειλαν ενημέρωση. 


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κλιματική αλλαγή

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Η δίκη των 7 του Σικάγο»: Μια υπόθεση που επανέρχεται για να προβληματίσει. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
«Η δίκη των 7 του Σικάγο»: Μια υπόθεση που επανέρχεται για να προβληματίσει. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1537 Views

Μια ταινία η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Σικάγο των Η.Π.Α.  Είδε και σχολιάζει η Ελένη Μαντίκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή