Αντιδράσεις για την κατσίκα στην εκπομπή του Μουτσινά. Καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία.

2242 Views
Αντιδράσεις για την κατσίκα στην εκπομπή του Μουτσινά. Καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία. Αντιδράσεις για την κατσίκα στην εκπομπή του Μουτσινά. Καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία.

.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλει κακοποίηση μιας κατσίκας για τις "ανάγκες"... της τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Μουτσινά, αναφέρουν χαρακτηριστικά...
.

Ταλαιπωρία και κακοποίηση κατσικιού για τις ανάγκες της εκπομπής «Για την Παρέα».

.,
Στην εκπομπή σας «Για την Παρέα», χρησιμοποιήσατε και εκθέσατε σε ταλαιπωρία ένα κατσίκι δημιουργώντας του πανικό χάριν της τηλεθέασης.
 
Εκτός του ότι είναι πραγματικά απογοητευτικό εν έτη 2019 να πιστεύετε πως μια τέτοια εικόνα είναι απαραίτητη για τη διασκέδαση του κοινού, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 και τις τροποποιήσεις του απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώων σε υπαίθρια ή δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους, και εφιστούμε την προσοχή σας στα πρόστιμα που επισύρουν τέτοιες παρανομίες.
 
Είναι απορίας άξιον, πώς άνθρωποι με εκπαίδευση που βρίσκονται καθημερινά κοντά στην ενημέρωση, δρουν με τέτοια ελαφρότητα ως οι πλέον αδαείς πολίτες.
 
Πολλά χρόνια πριν ήδη, το άρθρο 10. Της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα δικαιώματα των ζώων αναφέρει ρητά πως : «Απαγορεύεται η εκμετάλλευση ζώων για τη διασκέδαση του ανθρώπου. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα, αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.»
 
Πώς είναι δυνατόν να μην γίνεται αντιληπτό ότι το αφύσικο για τα ζώα που εμείς το επιβάλλουμε συνιστά κακοποίηση;
 
Ακόμα και αν δεν έγινε η χρήση του ζώου αυτού  με πρόθεση την κακοποίησή του, τελικά κακοποιήθηκε καθώς ήταν εμφανώς τρομοκρατημένο μέσα στις μουσικές, τους θορύβους, τα χειροκροτήματα, τις φωνές.
 
Τα ζώα κύριοι δεν είναι πράγματα, ούτε παιχνίδια. Είναι βιολογικοί εταίροι μας στον πλανήτη και οφείλετε σεβασμό σ’ αυτά. Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται υπάρχει η νομοθεσία για την προστασία τους.
 
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
 
Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
 
 
 
Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κυριάκος Κατζουράκης: Τέμπλο - Οίκος Ενοχής Ή η κοινή εικονογραφική μας μοίρα | Αριάδνη Καναβάκη
Κυριάκος Κατζουράκης: Τέμπλο - Οίκος Ενοχής Ή η κοινή εικονογραφική μας μοίρα | Αριάδνη Καναβάκη
με 0 Σχόλια 698 Views

 Ο σπουδαίος  ζωγράφος και σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών χθες Παρασκευή 22/10/2021.Γράφει η Αριάδνη Καναβάκη 


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή