Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει πλαστικά καπάκια. Γι΄ αυτό «Πέταξέ το με σκοπό».

501 Views
Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει πλαστικά καπάκια. Γι΄ αυτό «Πέταξέ το με σκοπό». Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει πλαστικά καπάκια. Γι΄ αυτό «Πέταξέ το με σκοπό».

 
Με σύνθημα «Πέταξέ το με σκοπό» ο Δήμος Καλαμαριάς εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα συλλογής πλαστικών καπακιών, τα οποία παραδίδει σε εταιρίες ανακύκλωσης, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, στηρίζοντας τρείς τοπικούς Συλλόγους. Τον  Πολιτιστικό Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες και φίλων αυτού «ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ», τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» και τον Σύλλογο  Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος «ΑΧΤΙΔΑ».
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Προστασίας του Περιβάλλοντος κατασκεύασε ειδικούς διαφανείς  κάδους και τους  τοποθέτησε σε όλα τα δημόσια, δημοτικά  και σχολικά κτίρια της Καλαμαριάς (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), με προοπτική επέκτασης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπου υπάρχει ενδιαφέρον. Σήμερα υπάρχουν τοποθετημένοι 95 κάδοι  συλλογής πλαστικών καπακιών και υπολογίζεται ο αριθμός τους  να διπλασιαστεί έως το τέλος της χρονιάς. Η δράση αυτή, εστιάζεταιστις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, παράλληλα όμως  δίνεται και έμφαση στην οικολογία και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Η πρωτοτυπία, η ευρύτητα και η σπουδαιότητα αυτού του προγράμματος  με κοινωνικό αντίκτυπο και πολλαπλασιαστικά οφέλη έγκειται  στο γεγονός ότι τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από την Ανακύκλωση, τα παραδίδει αμέσως  στους Συλλόγους. Με αυτό τον τρόπο οι Σύλλογοι διαχειρίζονται μόνοι τους τα χρήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναγκών τους, διευκολύνοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των μελών τους.
 
Ο Δήμος Καλαμαριάς που με ευαισθησία δραστηριοποιείταιστο πεδίο της κοινωνικής προσφοράςκαλεί  όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να γίνουν αρωγοί και να στηρίξουν τη δράση, συγκεντρώνοντας κάθε είδους πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλατα, χυμούς, κλπ., τα οποία μπορούν να τα εναποθέτουν στον κάδο του κοντινού κτιρίου της γειτονιάς τους.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
με 0 Σχόλια 10696 Views

Σε μια σεμνή όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις και χωρίς θεατές δόθηκαν πριν λίγο σε διαδικτυακή μετάδοση από το Βασιλικό Θέατρο τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020. Μεγάλος νικητής η «Ιστορία χωρίς όνομα» του Σ. Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη που τιμήθηκε με 4 μεγάλα βραβεία εκ των οποίων Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς και Σκηνοθεσίας. Η παράσταση «Το Παλτό» κέρδισε 5 με αυτά του Α΄ και Β΄ Ανδρικού να ξεχωρίζουν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή