Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει πλαστικά καπάκια. Γι΄ αυτό «Πέταξέ το με σκοπό».

532 Views
Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει πλαστικά καπάκια. Γι΄ αυτό «Πέταξέ το με σκοπό». Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει πλαστικά καπάκια. Γι΄ αυτό «Πέταξέ το με σκοπό».

 
Με σύνθημα «Πέταξέ το με σκοπό» ο Δήμος Καλαμαριάς εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα συλλογής πλαστικών καπακιών, τα οποία παραδίδει σε εταιρίες ανακύκλωσης, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, στηρίζοντας τρείς τοπικούς Συλλόγους. Τον  Πολιτιστικό Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες και φίλων αυτού «ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ», τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» και τον Σύλλογο  Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος «ΑΧΤΙΔΑ».
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Προστασίας του Περιβάλλοντος κατασκεύασε ειδικούς διαφανείς  κάδους και τους  τοποθέτησε σε όλα τα δημόσια, δημοτικά  και σχολικά κτίρια της Καλαμαριάς (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), με προοπτική επέκτασης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπου υπάρχει ενδιαφέρον. Σήμερα υπάρχουν τοποθετημένοι 95 κάδοι  συλλογής πλαστικών καπακιών και υπολογίζεται ο αριθμός τους  να διπλασιαστεί έως το τέλος της χρονιάς. Η δράση αυτή, εστιάζεταιστις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, παράλληλα όμως  δίνεται και έμφαση στην οικολογία και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Η πρωτοτυπία, η ευρύτητα και η σπουδαιότητα αυτού του προγράμματος  με κοινωνικό αντίκτυπο και πολλαπλασιαστικά οφέλη έγκειται  στο γεγονός ότι τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από την Ανακύκλωση, τα παραδίδει αμέσως  στους Συλλόγους. Με αυτό τον τρόπο οι Σύλλογοι διαχειρίζονται μόνοι τους τα χρήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναγκών τους, διευκολύνοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των μελών τους.
 
Ο Δήμος Καλαμαριάς που με ευαισθησία δραστηριοποιείταιστο πεδίο της κοινωνικής προσφοράςκαλεί  όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να γίνουν αρωγοί και να στηρίξουν τη δράση, συγκεντρώνοντας κάθε είδους πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλατα, χυμούς, κλπ., τα οποία μπορούν να τα εναποθέτουν στον κάδο του κοντινού κτιρίου της γειτονιάς τους.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Γάμους με 1.500 άτομα ετοιμάζουν στο Ηράκλειο γιατί «εμάς δεν μας πιάνει ο κορονοϊός»
Γάμους με 1.500 άτομα ετοιμάζουν στο Ηράκλειο γιατί «εμάς δεν μας πιάνει ο κορονοϊός»
με 0 Σχόλια 817 Views

 Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία η οποία μου ζήτησε υπηρεσίες σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου για γάμο παρουσία 1.500 ατόμων.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή