Ημερίδα «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»

635 Views
Ημερίδα  «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Ημερίδα «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»

 

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, και ώρα 11:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι).

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ συστάθηκε το 1999, με στόχο τη χάραξη της περιβαλλοντικής πολιτικής του Ιδρύματος. Από το 2010 συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι όλων των Τμημάτων του ΑΠΘ. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα έχει κάνει εισηγήσεις για σημαντικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα συμμετείχε στη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων σχετικών με το περιβάλλον.
 
Το Συμβούλιο εργάζεται συστηματικά για την ενημέρωση των πολιτών και την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.
 
Στη συγκεκριμένη Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που διοργανώνουν και οι έντεκα Σχολές του ΑΠΘ και θα αναδειχθούν οι διαφορετικές διαστάσεις και προσεγγίσεις της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από κάθε Σχολή, γεγονός που σε ένα διεπιστημονικού χαρακτήρα Πανεπιστήμιο, όπως το ΑΠΘ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Με τη συμμετοχή των Κοσμητόρων όλων των Σχολών ή των εκπροσώπων τους, η Ημερίδα επιδιώκει να παρουσιάσει τόσο στις φοιτήτριες και στους φοιτητές όσο και στο σύνολο των πολιτών τη συμβολή του ΑΠΘ στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και να επιχειρήσει τον συντονισμό δράσεων και πολιτικών, μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης.
.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
.
Δείτε αυτά:
/
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2019: πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή