Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πηγή έμπνευσης για οικολόγους και ακτιβιστές στη Λατινική Αμερική

487 Views
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πηγή έμπνευσης για οικολόγους και ακτιβιστές στη Λατινική Αμερική Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πηγή έμπνευσης για οικολόγους και ακτιβιστές στη Λατινική Αμερική

 


Συγκέντρωση εκπροσώπων από Αργεντινή, Βολιβία, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Ισημερινό, Μεξικό, Περού, Παραγουάη και Ουρουγουάη

Με έμπνευση τη δράση της σουηδής έφηβης οικολόγου ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια ομάδα νεαρών από πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής συγκεντρώθηκαν στη Χιλή για να ανταλλάξουν ιδέες για το πώς μπορούν να εμπλακούν στη μάχη εναντίον των κλιματικών αλλαγών.

Σε μια ορεινή περιοχή έξω από το Σαντιάγο, αντιπρόσωποι από την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα, την Κολομβία, τον Ισημερινό, το Μεξικό, το Περού, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη αντάλλαξαν ιδέες για ενέργειες που θα ασκήσουν πίεση ώστε να αλλάξουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων των χωρών τους.

«Ο στόχος μας είναι να τους ενισχύσουμε, να τους δώσουμε περισσότερα εργαλεία, περισσότερες δυνατότητες να δημιουργήσουν ένα ισχυρότερο κίνημα, ένα κίνημα που θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στην προσπάθειά του για να περιοριστεί η κλιματική κρίση», τόνισε ο Ιλάν Ζούγκμαν της οργάνωσης 350.org.

Η οργάνωση επέλεξε για τη συγκέντρωση την πρωτεύουσα της Χιλής διότι εκεί θα φιλοξενηθεί η προσεχής διεθνής σύνοδος για το κλίμα COP 25, τον Δεκέμβριο.

Η ομάδα των περίπου 20 νεαρών τόνισε ότι την εμπνέει η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία προ ημερών έφθασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης με πλοίο μηδενικής εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πέραν της Συνόδου για τη Δράση για το Κλίμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Τούνμπεργκ αναμένεται να είναι παρούσα στη Χιλή για την COP 25. Εννοεί να πάει χωρίς να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο.

Η ομάδα των νέων που συγκεντρώθηκε στη Χιλή επισημαίνει πως επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες διαστάσεις της μάχης εναντίον της κλιματικής αλλαγής, ιδίως κατά της μόλυνσης των ωκεανών και υπέρ της καθαρής ενέργειας.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Γκρέτα Τούνμπεργκ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή