Γερμανία: Η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει εργοστάσια λιγνίτη για να τα κλείσει.

514 Views
Γερμανία: Η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει εργοστάσια λιγνίτη για να τα κλείσει. Γερμανία: Η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει εργοστάσια λιγνίτη για να τα κλείσει.

Γερμανία: Η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει εργοστάσια λιγνίτη για να τα κλείσει.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα και τα αντίστοιχα ανθρακωρυχεία τους στην ανατολική Γερμανία, ώστε να τις κλείσει και να αποτρέψει την επέκταση των ορυχείων.

Η σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στη σουηδική κυβέρνηση, κατέχει σήμερα τα εργοστάσια και ορυχεία λιγνίτη που η Greenpeace προσπαθεί να αγοράσει.

«Η Vattenfall και η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για τις εκπομπές τους έξω από τα σύνορα της Σουηδίας. Αν δεν το κάνουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση», δήλωσε η Ανίκα Γιάκομπσον, διευθύντρια της Greenpeace Σουηδίας.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι, οι ηγέτες του κόσμου θα συγκεντρωθούν για να υπογράψουν μια παγκόσμια συνθήκη για το κλίμα, με βάση τις εθνικές δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών και την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Greenpeace δήλωσε ότι θέλει να κλείσει σταδιακά τους σταθμούς και να αποτρέψει άλλους πιθανούς αγοραστές από τη συνέχιση και επέκταση της λειτουργίας των ορυχείων. Η αξία της επιχείρησης εκτιμάται μεταξύ 2,2 και 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκπομπές της Vattenfall από τις τέσσερις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική Γερμανία είναι μεγαλύτερες από τις συνολικές εκπομπές της Σουηδίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Greenpeace. Μάλιστα ένας από τους τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου της Greenpeace θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε δωρεές, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη