Ιδού το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ - Έδωσαν το όνομα της ακτιβίστριας σε νέο είδος

808 Views
Ιδού το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ - Έδωσαν το όνομα της ακτιβίστριας σε νέο είδος Ιδού το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ - Έδωσαν το όνομα της ακτιβίστριας σε νέο είδος

 


Ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν είδος σκαθαριού πήρε το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της 16χρονης ακτιβίστριας που εδώ και λίγους μήνες πρωταγωνιστεί στο κίνημα για την κλιματική αλλαγή. 
 
Το Nelloptodes gretae έχει μήκος μόλις 1mm και δεν έχει φτερά, αλλά ούτε και μάτια. Εντούτοις, το έντομο έχει δύο μακριές κεραίες.

Ο επιστήμονας Δρ. Michael Darby δήλωσε ότι επέλεξε το όνομα επειδή ήταν εντυπωσιασμένος από την περιβαλλοντική εκστρατεία της νεαρής από τη Σουηδία.   
Το σκαθάρι βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κένυα στη δεκαετία του 1960 από τον William Block, ο οποίος δωρίζει τα δείγματά του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο το 1978. Υπήρχε σε μία από τις συλλογές του μουσείου από τότε και όταν ο Δρ. Darby μελετούσε αυτή τη συλλογή συνειδητοποίησε πως ήταν ένα άγνωστο μέχρι τότε είδος.   Ονομάζοντας το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε, «ήθελα να αναγνωρίσω την εξαιρετική συμβολή της στην ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα».  

Ο Δρ. Max Barclay, ανώτερος επιμελητής του μουσείου υπεύθυνος για τα σκαθάρια, δήλωσε ότι το όνομα ήταν κατάλληλο γιατί «είναι πιθανό ότι τα μη ανακαλυφθέντα είδη χάνονται συνεχώς, πριν καν τα ονοματίσουν οι επιστήμονες, εξαιτίας της απώλειας βιοποικιλότητας». «Επομένως, είναι σωστό να δώσουμε σε μία από τις νεότερες ανακαλύψεις  το όνομα κάποιου που εργάστηκε τόσο σκληρά για να υπερασπιστεί τον φυσικό κόσμο και να προστατεύσει τα ευπαθή είδη», πρόσθεσε.
Πηγή: lifo.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Γκρέτα Τούνμπεργκ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 18 -24/08/2022
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 18 -24/08/2022
με 0 Σχόλια 1234 Views
Vive la france! Με τέσσερεις από τις πέντε ταινίες στα χρώματα του τρικολόρε, κατ’ άλλα πλουραλισμός στα σινεμά. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στα σινεμά της Θεσσαλονίκης 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή