Φιλοζωικές - Θεσσαλονίκη: «Μην ταΐζετε τα αδέσποτα γύρους και σουβλάκια»-Κινδυνεύει η ζωή τους

1164 Views
Φιλοζωικές - Θεσσαλονίκη: «Μην ταΐζετε τα αδέσποτα γύρους και σουβλάκια»-Κινδυνεύει η ζωή τους Φιλοζωικές - Θεσσαλονίκη: «Μην ταΐζετε τα αδέσποτα γύρους και σουβλάκια»-Κινδυνεύει η ζωή τους

 

«Αν αγαπάτε τα αδέσποτα σκυλιά, ειδικά τα υπέρβαρα, μην τα ταΐζετε», προτρέπουν τους κατοίκους του κέντρου της Θεσσαλονίκης τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι».

Όπως επισημαίνουν, «η αγάπη και η διάθεση πολλών να προσφέρουν φαγητό, κάνει κακό στα αδέσποτα», ειδικά στη Σούζη, τον Λουκουμά και τον Λάζαρο, τρία μεγαλόσωμα και ηλικιωμένα σκυλιά που δυσκολεύονται από το βάρος και τα γεράματα να σταθούν στα πόδια τους.

«Καταλήγουμε, εν μέσω καραντίνας, να κατεβαίνουμε στο κέντρο για να μαζεύουμε τις τροφές. Παρέα κι ένα χάδι χρειάζονται, όχι φαγητό. Δεν είναι λίγες οι φορές που και η Σούζη και ο Λουκουμάς, όπως και η Μπουμπού που μας άφησε πρόσφατα, πέφτουν ακόμη και στη μέση του δρόμου και τα σακατεμένα από το βάρος ποδαράκια τους δεν υπακούν για να σηκωθούν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης .
Είναι ενδεικτικό ότι ένας αδέσποτος σκύλος, ο Λάζαρος που έχει στέκι την Καμάρα, «παρέμενε εκεί επί δύο μέρες αβοήθητος γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί και μόλις χειρουργήθηκε για ρήξη χιαστού στο ένα πόδι και χρειάζεται χειρουργείο και το άλλο».

Σύμφωνα με την Εύη Καλαϊτζίδου, πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ειδικά τα υπέρβαρα σκυλιά, χρειάζονται ειδική διατροφή που η φιλοζωική οργάνωση έχει μεριμνήσει γι' αυτή. «Κάνουμε συνέχεια εκκλήσεις να μην ταΐζονται καθώς καταλήγουμε να τα κάνουμε κακό. Μάλιστα, τα τρία συγκεκριμένα σκυλιά πρέπει να λαμβάνουν, μέσω της ειδικής τροφής, φαρμακευτική αγωγή για τις κατεστραμμένες αρθρώσεις τους αλλά δεν την λαμβάνουν γιατί είναι χορτάτα αφού προτιμούν τον… γύρο και τα σουβλάκια που τους προσφέρουν», εξηγεί η κ. Καλαϊτζίδου.

«Είναι ανάγκη να καταλάβουν όλοι το κακό που τους κάνουν γιατί κανείς δεν θα ανοίξει το σπίτι του να τα φιλοξενήσει όταν θα είναι εντελώς ανήμπορα για να τα προσφέρει ένα αξιοπρεπές τέλος», προσθέτει. Για την ίδια, είναι σημαντικό να καταρτισθεί από τον δήμο, ειδικό μητρώο για τα αδέσποτα, ώστε να ανατίθεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους το τάισμα των αδέσποτων προκειμένου να σιτίζονται σωστά.

«Όσοι πάλι επιθυμούν να προσφέρουν στα αδέσποτα, τους καλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας και να βοηθήσουν να φτιάξουμε σπιτάκια γι' αυτά. Παλέτες και εργαλεία έχουμε, χέρια μας λείπουν», καταλήγει.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1713 Views

 Ένα απολαυστικό και αισιόδοξο αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία, γιατί… «το να μεγαλώνουμε είναι αναπόφευκτο, το να γερνάμε είναι επιλογή»! Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή