Συμμαχία Δήμου Θεσσαλονίκης – εθελοντών για το περιβάλλον

1111 Views
Συμμαχία Δήμου Θεσσαλονίκης – εθελοντών για το περιβάλλον Συμμαχία Δήμου Θεσσαλονίκης – εθελοντών για το περιβάλλον

 

Δ.Τ.
.
Μια πλατιά συμμαχία για μια πόλη πιο όμορφη, πιο πράσινη και πιο φιλική σχημάτισαν το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κι ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών που συμμετείχαν ενεργά στις παράλληλες δράσεις καθαρισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

«Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε πολίτης να αγκαλιάσει αυτήν την παιδεία, αυτήν τη λογική ότι αγαπώ το περιβάλλον, το προστατεύω και ζω οικολογικά με βάση τον γνώμονα ότι το περιβάλλον μας επιστρέφει πίσω ακριβώς αυτά που του προσφέρουμε κι εμείς», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σήμερα το πρωί ο κ. Ζέρβας έδωσε το «παρών» στη δράση καθαρισμού που οργανώθηκε στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη, με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών των τριών ιστορικών ομάδων της πόλης, του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

Οι δράσεις καθαρισμού και περιβαλλοντικής προστασίας οργανώθηκαν με τη συνέργεια τριών Αντιδημάρχων, Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρου Λεκάκη και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Ζεϊμπέκη και των αντίστοιχων Διευθύνσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παρούσα στη δράση στη Δημητρίου Γούναρη ήταν και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Πέραν του άξονα της Γούναρη δράσεις οργανώθηκαν στο πάρκο του Γ΄ Σώματος Στρατού (Ανθοκομική-Λεωφόρος Στρατού), στο Πάρκο Εθνών (Λαγκαδά 24), στον Πύργο Τριγωνίου, στο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο πάρκο Γενναδίου στην Τριανδρία, στη νέα παραλία και στους Κήπους του Πασά. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών προσφέρθηκαν στους διερχόμενους πολίτες 2.000 φυτά, τα οποία προέρχονται από τα φυτώρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκστρατεία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στηρίχθηκε από ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, η ΧΑΝΘ, το Erasmus Student Network, ο Φάρος του Κόσμου με τον πατέρα Αθηναγόρα, το δίκτυο υποστηρικτών τοu Let’s Do It Greece, το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» και το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 510 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή