Ποιο είναι το αληθινά οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μύθοι & αλήθειες

703 Views
Ποιο είναι το αληθινά οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μύθοι & αλήθειες Ποιο είναι το αληθινά οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μύθοι & αλήθειες

 

Μερικοί αγαπούν τη μυρωδιά του αληθινού χριστουγεννιάτικου δέντρου, να το φέρουν σπίτι και να το στολίσουν... Άλλοι πάλι επιμένουν στην «οικολογική» σημασία του ψεύτικου.


Τι είναι, όμως, καλύτερο και πιο φιλικό στο περιβάλλον; Μ' ένα κατατοπιστικό τους άρθρο, οι New York Times ενημερώνουν το κοινό για τους «μύθους και τις αλήθεις» γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τι είναι αληθινά οικολογικό και τι όχι.


Το επίκαιρο άρθρο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κι όπως μας ενημερώνει:
  • Λίγη σημασία έχει πια για τους καταναλωτές η επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου. Πιο πολύ ενδιαφέρουν τους καταναλωτές τα ταξίδια και τα ψώνια και λιγότερο η επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου.
  • Μπορείτε να αγοράσετε αληθινό δέντρο και να μην «πληγώσετε» το περιβάλλον. Κι αυτό διότι τα περισσότερα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα καλλιεργούνται γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί. Να γιατί η αγορά ενός αληθινού δέντρου δεν είναι απαραίτητα κακή για το περιβάλλον.
  • Αυτό είναι το πιο «αληθινό» δέντρο: εκείνο που που αγοράζεται τοπικά (δηλαδή εκεί που καλλιεργείται ακριβώς γι' αυτό το σκοπό) και ανακυκλώνεται.  Οπως είναι αναμενόμενο, οι νεότεροι ηλικιακά αμερικάνοι καταναλωτές είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικανικής Εταιρίας Χριστουγεννιάτικων Δέντρων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στρέφονται, ολοένα και περισσότερο, στα αληθινά δέντρα. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες αρέσκονται να επισκέπτονται φάρμες όπου μπορούν να διαλέξουν το δέντρο που θα στολίσουν.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Οικολογία & φύση

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 02 - 08/07/2020
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 02 - 08/07/2020
με 0 Σχόλια 1062 Views
Η  έναρξη του Ελληνίς 2 είναι η καλή είδηση ενώ η …κακή, Μέγαρο και Φεστιβάλ Κιν/φου σκανδαλωδώς αδιαφορούν για το Σινεμά με Θέα. Από τις 3 νέες ταινίες προσθέστε και δυο υπέροχες παλιατζούρες. Δείτε τι θα δείτε τώρα που έπιασαν για τα καλά οι ζέστες στις θερινές αίθουσες από Πέμπτη 2 έως Τετάρτη 8 Ιουλίου  2020.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή