6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2016 στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

103 Views
6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2016 στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού 6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2016 στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

 6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών 2016 στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Αυτή την Κυριακή το ραντεβού θα δοθεί στο παράκτιο ανάχωμα του Καλοχωρίου, στις 10 το πρωί, με στόχο να καθαρίσουμε το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου.
 
Χρόνο με το χρόνο η εικόνα της περιοχής αυτής βελτιώνεται και σε αυτό βοηθούν οι εθελοντές που συμμετέχουν στους καθαρισμούς! Πλέον, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα περιπατητικό μονοπάτι και πολλοί επισκέπτες και κάτοικοι του χωριού διασχίζουν τη λιμνοθάλασσα απολαμβάνοντας μία βόλτα με παρέα τα πουλιά της περιοχής: φοινικόπτερα, μαχητές, καλαμοκανάδες, βαρβάρες, μαυροκέφαλους γλάρους κ.α. Σημειώνεται ότι η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.
 
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου. Μαζί μας θα είναι επίσης η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή που θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση ζώων και πουλιών που περιέθαλψε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στο Καλοχώρι.
 
Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.
Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης). Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: www.axiosdelta.gr.
 
Η 6 Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Απριλίου με τον καθαρισμό της παραλίας Αλυκών Κίτρους.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι οδήγησε τη γη στην εποχή των παγετώνων
Τι οδήγησε τη γη στην εποχή των παγετώνων
με 0 Σχόλια 417 Views

 Η συντριβή ενός τεράστιου αστεροειδούς γέμισε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα με μεγάλες ποσότητες σκόνης προκαλώντας μια σπάνια εποχή των παγετώνων και ενισχύοντας έτσι τη βιοποικιλότητα, σύμφωνα με νέα σουηδική έρευνα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή