ΜΠΡΑΒΟ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

915 Views
ΜΠΡΑΒΟ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΜΠΡΑΒΟ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ούριος άνεμος για τα ζώα πνέει στο υπουργείο Παιδείας, Έ-ρευνας και Θρησκευμάτων μετά την συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας με τον Υπουργό κ. Νίκο Φίλη και τον σύμ-βουλό του κ. Θέμη Δημητρακόπουλο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανταποκρινόμενη πλήρως και άμεσα στο χρόνιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας για την μη εκμετάλλευση των κητωδών κάτω από το πρόσχημα της εκπαιδευτικής ενημέρωσης απέστειλε  επιστολή  στις αρμό-διες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και συνιστά " την αποφυγή χώ-ρων  στους οποίους βρίσκονται ζώα σε αιχμαλωσία, με σκο-πό την εμπορική τους εκμετάλλευση καθώς αυτό δεν συνάδει με τις γενικές αρχές της εκπαίδευσης "

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του φιλοζωικού κινήματος και της Ομοσπονδίας μας ειδικότερα και ανοίγει τον δρόμο για την κα-τάργηση  στην χώρα μας της αιχμαλωσίας των κητωδών.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός αποδεικνύοντας στην πράξη τις ευαισθησίες του απέναντι   στα άλλα έμβια, θα ανταποκρι-θεί άμεσα και στα υπόλοιπα αιτήματα που  του θέσαμε στην συνάντησή μας.

Τέλος δηλώνουμε και πάλι  πώς ο εγκλεισμός και ο βασανι-σμός των δελφινιών είναι πράξη εφευρετικής βίας ενάντια σε πλάσματα που διαθέτουν κωδικούς συνεννόησης σχεδόν τό-σο υψηλούς όσο και η ανθρώπινη γλώσσα.

Αν εμείς, ως βιολογικό είδος, μπορούμε να επεμβαίνουμε με τόσο καίριο και διαλυτικό τρόπο στο πλάνο ζωής τέτοιων εξαι-ρετικά νοημόνων θηλαστικών, δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνουμε την ολοκληρωτική και φασιστική συμπερι-φορά μας που ελλοχεύει διαρκώς μόλις κάτω από την επίφαση πολιτισμού που μας χάρισε ο Διαφωτισμός.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή