Φτιάξτε δυναμωτικά τσιγαριαστά χόρτα με αυγά (απλές βετζετέριαν και νόστιμες συνταγές).

1522 Views
Φτιάξτε δυναμωτικά τσιγαριαστά χόρτα με αυγά (απλές βετζετέριαν και νόστιμες συνταγές). Φτιάξτε δυναμωτικά τσιγαριαστά χόρτα με αυγά (απλές βετζετέριαν και νόστιμες συνταγές).

 


Υλικά
400 - 500 γραμμάρια άγρια χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια, βλίτα, αντίδια, καυκαλήθρες, άνηθο, μαϊντανό, μάραθο και ότι άλλο επιθυμείτε)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 σφηνάκι κρασί
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για την παρουσίαση
Φρυγανισμένες φέτες ψωμί (προαιρετικά)
Λίγη τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
Πάπρικα σκόνη


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε με τα χέρια μας. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε το κρασί ανεβάζοντας λίγο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε καλά. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα άγρια χόρτα, τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε μισή κούπα νερό και αν θέλουμε τα καπακώνουμε με ένα πιάτο μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους και να βράσουν. Αυτό μπορεί να πάρει από 5-15 λεπτά αναλόγως αν τα θέλετε να κρατάνε ή να είναι πιο μαλακά. Με μια κουτάλα κάνουμε ανοίγματα (τρύπες) ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνουμε προσεκτικά τα αυγά. Σκεπάζουμε με καπάκι και σε 4 με 5 λεπτά ή όταν πήξει το ασπράδι τους είναι έτοιμα. Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με λίγη φέτα και πάπρικα.

Συμβουλή
Μπορείτε να σοτάρετε σε λίγο βούτυρο μια κουταλιά τοματοπελτέ με λίγο νεράκι και λίγη σκόνη καυτερής πάπρικας και να φτιάξετε μια σάλτσα που θα σερβίρετε πάνω από το αυγό για πιο πικάντικη γεύση.

Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Βίγκαν & Βετζετέριαν

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
με 0 Σχόλια 2792 Views

Πρόκειται άραγε για αδιάφορη, τυπική χαιρετούρα κλεισίματος; Ποιοι λόγοι επιβάλλουν «πρωτόκολλο ιεραρχίας» στην υπόκλιση; Κατά πόσο δικαιούται κάποιος να το παραβιάζει «τιμής ένεκεν»; Από τη στήλη «Στον παλμό των φουαγιέ» της Πίτσας Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή