Επέκταση της εγκατάστασης ηλεκτροφόρων συρμάτων ζητεί ο «Αρκτούρος» μετά τα δυστυχήματα με θύματα αρκούδες

570 Views
Επέκταση της εγκατάστασης ηλεκτροφόρων συρμάτων ζητεί ο «Αρκτούρος» μετά τα δυστυχήματα με θύματα αρκούδες Επέκταση της εγκατάστασης ηλεκτροφόρων συρμάτων ζητεί ο «Αρκτούρος» μετά τα δυστυχήματα με θύματα αρκούδες

Σε πέντε ανέρχονται φέτος τα τροχαία δυστυχήματα με θύματα αρκούδες, όταν πέρυσι είχε σημειωθεί μόλις ένα. Οι άνθρωποι του «Αρκτούρου» εφιστούν εκ νέου την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της οργάνωσης, Πάνος Στεφάνου, ανέφερε ότι αυτά τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα «αναδεικνύουν την ανάγκη κάλυψης του οδικού δικτύου -όπου υπάρχει κενό- με ηλεκτροφόρα σύρματα».

Σχετικά με το τελευταίο συμβάν, που έγινε χθες λίγο πριν τις 22.30, σημειώθηκε επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Μεταμόρφωσης Κοζάνης. Το άτυχο ζώο προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο την ώρα διέλευσης φορτηγού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα. Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, πρόκειται για σημείο που χρήζει άμεσης διαχείρισης, αφού φέτος σε αυτό σκοτώθηκαν τρεις αρκούδες και από το 2003 συνολικά 14. Βρίσκεται στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου Φλώρινας. Η περιοχή αποτελεί σημαντικό φυσικό πέρασμα για την άγρια ζωή και όπως τονίζει ο ίδιος, «το συγκεκριμένο τμήμα της νέας εθνικής οδού, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει αθωράκιστο, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να συνεχίζουν να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες δυστυχήματος».

Ο «Αρκτούρος» ενδεικτικά προτείνει την εγκατάσταση ενός προσωρινού συστήματος πινακίδων και φωτεινής σηματοδότησης. Επιπλέον, ζητεί να γίνεται, στο σημείο, τακτικός έλεγχος ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Thaleialand» φωλιά αδέσποτων: ανάγκες για τροφές και φάρμακα.
«Thaleialand» φωλιά αδέσποτων: ανάγκες για τροφές και φάρμακα.
με 0 Σχόλια 294 Views

 Το κάθε ζωάκι το σώζουμε κάθε μέρα, αφού ο αγώνας για την επιβίωση και την ευζωία τους είναι καθημερινός και τελικά σε αυτό το έργο μας κάθε βοήθεια είναι σημαντική όσο μικρή κι αν φαίνεται. .


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή