2 βραβεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας Οικόπολις 2018 απέσπασε το ΑΠΘ

447 Views
2 βραβεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας Οικόπολις 2018 απέσπασε το ΑΠΘ 2 βραβεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας Οικόπολις 2018 απέσπασε το ΑΠΘ

 

Μετά την πρόσφατη κατάκτηση βραβείων στον 8ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, άλλες δύο επιτυχίες έρχονται να προστεθούν για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή τη φορά απέσπασε 2 Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας.
 
Συγκεκριμένα, με το Βραβείο Καλύτερης Διπλωματικής Εργασίας στην Ελλάδα, στην κατηγορία «Μετακίνηση στις Πόλεις», από τον θεσμό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ – Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας 2018, βραβεύθηκε ο Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Ανδρέας Νικηφοριάδης, για τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία που εκπόνησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στο ΑΠΘ. Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, με τίτλο «Διερεύνηση του αντιληπτού επιπέδου εξυπηρέτησης των πεζών σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους με παρουσία ποδηλάτων», εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Σωκράτη Μπάσμπα.
 
Τα αποτελέσματα της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας δημοσιεύθηκαν σε εργασία που παρουσιάστηκε στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας το 2018, ενώ σχετική εργασία επίσης έχει υποβληθεί προς κρίση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό.
 
Με το πρώτο Βραβείο Εργασίας Νέου Επιστήμονα στην Ελλάδα, από τον θεσμό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ – Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας 2018, βραβεύθηκε η Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος Μαργαρίτα Αγγελίδου, για τη μεταδιδακτορική έρευνα που εκπόνησε στο ΑΠΘ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με τίτλο «Υφιστάμενες Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης: Ευκαιρίες και προτάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».
 
Η μεταδιδακτορική έρευνα εκπονήθηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος και Διευθυντή της Ερευνητικής Μονάδας URENIO, Νίκου Κομνηνού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία και αξιολόγηση της πρότασης έρευνας από επιτροπές Καθηγητών και Ερευνητών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν έπειτα από κρίση στα επιστημονικά περιοδικά «Journal of Science and Technology Policy Management» και «International Journal of Electronic Governance».
 
Η τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 έλαβε χώρα στη Μήλο και διοργανώθηκε για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά από το ECOCITY (Εθελοντικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΗΦΟΡΙΑΔΗ

Ο Ανδρέας Νικηφοριάδης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον «Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» και από τον Νοέμβριο του 2017 υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ , με αντικείμενο έρευνας την αλληλεπίδραση πεζών και χρηστών ποδηλάτου σε μικτές υποδομές.
 Έχει δημοσιεύσει 6 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Για την ερευνητική του δραστηριότητα λαμβάνει υποτροφία από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).  
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Η Μαργαρίτα Αγγελίδου είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος, Διδάκτωρ Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ. Από το 2007 έως σήμερα έχει απασχοληθεί σε 13 διεθνή και εθνικά ερευνητικά έργα στο πεδίο της αστικής καινοτομίας και των έξυπνων πόλεων, στα δύο από τα οποία υπήρξε συντονίστρια. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Για την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα έχει λάβει 14 υποτροφίες και βραβεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κ.ά. Είναι ειδική συνεργάτιδα του δικτύου μεγάλων Ευρωπαϊκών Πόλεων EUROCITIES (Βρυξέλλες) και μέλος των ομάδων εργασίας εμπειρογνωμώνων TransMed και Metropolisation της International Urban Development Association (Παρίσι).


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ  η απώλεια εσόδων στο Μουσείο του Λούβρου λόγω κορωνοϊού
Ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ η απώλεια εσόδων στο Μουσείο του Λούβρου λόγω κορωνοϊού
με 0 Σχόλια 425 Views

 Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες την Δευτέρα, αλλά με περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού και με τμήματά του κλειστά για το κοινό.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή