Το ΑΠΘ συνδιοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία και την Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος

423 Views
Το ΑΠΘ συνδιοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία και την Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος Το ΑΠΘ συνδιοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία και την Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν με το Πανεπιστήμιο Stevens Institute of Technology των ΗΠΑ το «14ο Διεθνές Συνέδριο για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος» («Protection and Restoration of the Environment ΧΙV»), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης.
 
Σύνεδροι από 15 χώρες θα παρουσιάσουν εργασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που περιλαμβάνει τη διαχείριση υδατικών πόρων, ενέργειας, υγρών και στερεών αποβλήτων, αλλά και οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.
 
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τιμηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής και τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, για τη μακρόχρονη προσφορά του στις επιστήμες του περιβάλλοντος.
 
Το συνέδριο είναι ιδιαίτερο επίκαιρο για τον εξής λόγο: μας υπενθυμίζει ότι εν μέσω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης η προστασία και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, την οποία μπορούμε προσωρινά να παραβλέψουμε, αλλά βασική προϋπόθεση για ένα αξιοβίωτο μέλλον.
 
Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε ως ο πλέον κατάλληλος τόπος για τη διεξαγωγή ενός περιβαλλοντικού συνεδρίου, καθώς ενώ συγκεντρώνει όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα μιας μεγαλούπολης, βρίσκεται σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και υψηλής περιβαλλοντικής αξίας. Επιπρόσθετα, είναι σε μικρή απόσταση από τοποθεσίες εξαιρετικής σημασίας για την παγκόσμια πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά, όπως τα Στάγειρα, η πατρίδα του Αριστοτέλη, ο Όλυμπος και το Άγιο Όρος.
 

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική και οι εργασίες του είναι ανοιχτές στο κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: http://pre14.civil.auth.gr


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΑΠΘΣυνέδριοΠεριβάλλον.

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
με 0 Σχόλια 730 Views

Η Σωφέρ Θεάτρου συναντά και συνομιλεί με  τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, παραγωγό ταινιών μικρού μήκους, δάσκαλος θεάτρου και συν-ιδρυτής του Θεάτρου Μαίωτρον,  Σταύρο Παρχαρίδη....

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή